Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
36,4511
EURO
38,3969
IMKB
9.898,000
ALTIN
3.409,100
 
Hava Durumu ANKARA
-1 / 7 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BENZİN VE MOTORİN FİYATLARINDA İNDİRİM
BENZİN VE MOTORİN FİYATLARINDA İNDİRİM
 
TÜPRAŞ, uluslararası ham petrol fiyatlarındaki düşüşe paralel olarak yarından geçerli olmak üzere süper ve kurşunsuz benzin ile motorin ve kalorifer yakıtının vergisiz rafineri satış fiyatlarında yüzde 4.7-9.7 oranları arasında indirime gitti.
 
20.10.2005 - 19:55
 İndirimin pompa fiyatlarına yarın yüzde 1.9-3.2 oranları arasında yansıtılması bekleniyor.
      TÜPRAŞ, kurşunsuz benzinin metreküp başına 670.59 YTL olan vergisiz rafineri fiyatını yarından geçerli olmak üzere yüzde 9.7 oranında azaltarak 605.32 YTL'ye indirdi. Vergiler dahil TÜPRAŞ'ın akaryakıt dağıtım şirketlerine uyguladığı kurşunsuz benzin fiyatı ise yüzde 3.2 oranında azalarak 2 bin 400.82 YTL'den 2 bin 323.80 YTL'ye geriledi.
      Süper benzinin 661.5 YTL olan vergisiz rafineri fiyatı ise yüzde 9.7'lik indirimle birlikte 597.56 YTL oldu. Söz konusu indirim ÖTV, EPDK payı ve KDV dahil rafineri çıkış fiyatına ise yüzde 3.1 oranında yansıdı ve süper benzinin 2 bin 406.61 YTL olan fiyatı 2 bin 331.16 YTL'ye düştü.
       Vergisiz rafineri fiyatı yüzde 9.4 oranında azaltılarak 705.37 YTL'den 639.08 YTL'ye indirilen 98 oktan kurşunsuz benzinin vergiler dahil fiyatı ise yüzde 3 oranında azaldı ve metreküp başına 2 bin 585.82 YTL'den 2 bin 507.59 YTL'ye düşürüldü.
      Akaryakıt dağıtım şirketleri TÜPRAŞ'ın yaptığı söz konusu indirimi yarın sabahtan itibaren pompa fiyatlarına yansıtacaklar. Buna göre pompa fiyatlarında süper benzinde yüzde 3.1 kurşunsuz benzinde yüzde 3.2 ve 98 oktan kurşunsuz benzinde ise yüzde 3 oranında indirim yapılması bekleniyor.
      Bu arada TÜPRAŞ, 50 ppm motorin ile kalorifer yakıtının vergisiz rafineri fiyatında da indirime gitti. 50 ppm motorinin metreküp başına 780.76 YTL olan fiyatı yüzde 4.1'lik indirimle 749.08 YTL'ye indirildi. Vergiler dahil 50 ppm motorinin metreküp başına satış fiyatı ise yüzde 1.9'luk düşüşle 2 bin 016.93 YTL'den 1979.54 YTL'ye geriledi.
      Kalorifer yakıtının ton başına rafineri satış fiyatı ise yüzde 4.7'lik indirimle 562.86 YTL'den 536.49 YTL'ye düşürüldü. Kalorifer yakıtının vergili satış fiyatındaki indirim oranı ise yüzde 2.5 olarak hesaplandı. Söz konusu indirimle kalorifer yakıtının vergili satış fiyatı da ton başına 1227.62 YTL'den 1196.51 YTL'ye düştü.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


SERDENGEÇTİ MECLİS'TEN UYARDI: "KREDİLERDE ARTIŞ ÇOK HIZLI"

REKABET KURULU'NDANMERSİN LİMANI'NIN SATIŞINA RET

"MORTGAGE 2006 YILINDA DEVREYE GİRECEK"
»  ERTÜRK:"MOTOROLA İLE BİR SORUN YOK"
»  SÖZLEŞMELİ PERSONEL ÜCRETLERİNE ZAM!
»  MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ'NE ZAM SİNYALİ
»  MEMUR ALIMI GENİŞLİYOR
»  MERSİN LİMAN İŞÇİLERİ ÖZELLEŞTİRMEYE TEPKİLİ
»  TELEKOMUN BÜYÜK KAZIĞI... VERGİ KONUŞMADAN FAZLA TUTUYOR
»  SEZER'İN MAAŞI 13.7 MİLYAR OLUYOR
»  "TELEKOM'UN FİYATINI NASIL TESBİT ETTİNİZ?"
»  2006 MEMUR ZAMLARI BELİRLENDİ
»  TÜRK TELEKOM'DA ARA KARAR!
»  AKP'DEN BÜTÇE DEVRİMİ
»  ERGANİ ÇİMENTO LİMAK'IN
»  ÖİB, TELEKOM SATIŞINI KRİZ TEHDİDİYLE SAVUNDU
»  ATO'DAN VEKİLLERE KREDİ KARTI MEKTUBU!
»  TMSF 18 SANATÇININ İSMİNİ SATIŞA ÇIKARDI!
»  KREDİ KARTLARI KANUNU'NA BALANS AYARINI MECLİS YAPACAK
»  PARAYI KAPTIRMAMAK İÇİN ANLAŞMALI BOŞANMA
»  AKARYAKITÇILARA CEZA YAĞDI
»  ŞENER : "MORTGAGE DEĞİL, "TUTULU SATIŞ' "!
»  AYGÜN:"SOSYAL GÜVENLİK 20 TÜPRAŞ YUTTU"!
»  MORTGAGE TASARISI TÜKETİCİ İÇİN TUZAKLARLA DOLU
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.