Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
35,9031
EURO
36,8313
IMKB
10.004,000
ALTIN
3.221,690
 
Hava Durumu ANKARA
0 / 11 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BONO’NUN YUHALANMASI BASİT BİR OLAY MI?
BONO’NUN YUHALANMASI BASİT BİR OLAY MI?
 
Akşam gazetesi yazarı Oray Eğin, İstanbul konseri sırasında Egemen Bağış’ın adını andığı an tüm stat tarafından yuhalanan U2 solisti Bono’nun kim bilir nasıl kandırıldığını, kendisine neler anlatıldığını kaleme aldığı yazısında, iktidar eliyle kutuplaştırılan Türkiye’de işlerin geldiği noktaya da dikkat çekiyor.
 
11.9.2010 - 06:00

İşte Eğin’in, ‘Yuhalanmadan çıkacak mesaj’ başlıklı o yazısı:
“Bana kalırsa Dolmabahçe görüşmelerinde, köprü üzerindeki yürüyüş turunda tıpkı bu ülkenin belli bir kesimini olduğu gibi Bono'yu da 'Türkiye demokratikleşiyor' diye kandırmışlar. Neler anlattıkları hayal edebiliyorum: 'Burası darbecilerin ülkesiydi, asker baskısı altındaydık, yargı belli bir cenahın kontrolündeydi, insanlar korku içindeydi...' Alıştığımız masallar.

Üzerindeki 'süper kahraman' kostümünden Başbakan'la görüşmesinde bile sıyrılmayan ve doğrusu bu haliyle de giderek karikatürleşen Bono da anlaşılan sadece kahkahayı basmamış. İnanmış.

Fakat sonra sanırım onun da ezberi bozuldu.

Pazartesi akşamı Olimpiyat Stadı'nı dolduran on binlerce insana karşı 'Türkiye'de yaşananlar bütün dünyayı ilgilendiriyor. Dün Asya'yı Avrupa'ya bağlayan köprünün üzerinden geçtim, sağ olsun Egemen Bağış' dedi.

Ve o sırada kolektif bir yuhalama Bono'nun sözlerini kesti. Belki de Bono ilk kez böyle coşkulu bir kalabalık tarafından yuhalanıyordu. 'Tamam politikacı adı vermeyeceğim, ama şehrinizden bahsedebilirim değil mi, köprünüz çok güzel' diye ustaca lafı çevirdi, yuhalamalar alkışa döndü.

U2 organizasyonunu bir sene öncesinden beri sahiplenen ve o gece stadyumda olan Egemen Bağış'ın ne hissettiğini merak ediyorum bu yuhalama karşısında.

Bir kere organize bir tepki değildi bu. Bir kişi insanları provoke etmedi. Belli bir kesime mal edilecek, önceden düşünülmüş bir olay da değildi protesto. Spontaneydi ve aynı anda koskoca statta farklı farklı insanlarda tetiklendi.

Görmezden gelinemeyecek kadar önemli bir tepki. Aynı zamanda Türkiye'nin nasıl bölündüğünü, farklılıklara tahammül edemeyen bir siyasetin bir ülkeyi tam ortasından ikiye ayırdığının da göstergesiydi.

Gazeteler haberi gizlemek için uğraşadursun, sokak kaynıyor. Geçen hafta Ankara'da basketbol maçına giden Başbakan Erdoğan da benzer bir tepkiden nasibini aldı. Şimdi de Egemen Bağış'ın adını duyar duymaz oluşan bu yoğun tepki.

Bu gelişmeleri iyi okumak gerekiyor.

Siyaset Türkiye'de nitelikli nüfusun bu isyanına kayıtsız kalamaz. Durup nerede hata yaptıklarını kestirmenin vakti.

Kuşkusuz, Türkiye'de Erdoğan ve arkadaşlarının savunduğu ideolojinin de siyaset yapma hakkı var. Ancak bu siyaset giderek kendisinden olmayı dışlamaya, reddetmeye yönelik.

CHP'ye 'Sahillerin partisi' diye yüklenilmesi bunun en yeni örneği.

Türkiye'yi sahiller-İç Anadolu olarak bölmeye kalkarsanız Beyaz Türkler tarafından yuhalanırsınız işte.

Daha evvel Cumhuriyet Mitingleri'ndeki tepki de görmezden gelinmişti. Ergenekon işi, birileri kışkırtıyor diye küçültülmeye çalışılmıştı.

Görmezden gelerek, komplolar kurarak nereye kadar?

U2'yu izlemeye gelen 50 bin kişiyi kendi vicdani tepkileri dışında ne tetikleyebilir ki? Hiçbiri Egemen Bağış'tan bahsedileceğini bilmiyordu. Aynı şekilde hiç kimse Zülfü Livaneli'nin de sahne alacağını bilmiyordu. Yuhalamaların hemen ardından aynı on binler 'Yiğidim Aslanım'ı söyledi. Bu da bir mesaj.

Bu tepkiden sadece siyasetçiler nasibini almıyor.

Geçenlerde 'Evet' diyeceğini açıklayan Adalet Ağaoğlu'na yumurta fırlatıldı. Bundan bir süre önce Roni Marguiles adlı Taraf yazarının kafasından aşağı solcular yeşil boya dökmüştü.

Rivayete göre geçenlerde Bodrum-Gündoğan'da bir mekanda insanların tepkisiyle karşılaşan Hasan Cemal bulunduğu yeri terk etmek zorunda kalmış.

Zaten ne zamandır kamuoyuna açık mekanlarda liberal arkadaşları göremiyoruz; eskiden gezmeyi çok seven, görünen bu insanlar adeta dışlandılar.

Türkiye'de ayrımlar artık çok keskinleşti. Yaratılan gerginlik ortamı sonucunda kimse kimseye tahammül edemez hale geldi. Ayrımları bu kadar keskinleştirenler utansın.”
10/09/2010



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


KÖŞE YAZARLARI 12 EYLÜL'DE NE OY KULLANACAK?

IRAK'TA YİNE BİR GAZETECİ ÖLDÜRÜLDÜ!

"SON KALE, KUŞATILAN YARGI"
»  DURSUN'DAN 'GODOŞ' SAVUNMASI
»  ERDOĞAN'IN KARŞISINDA DİLLERİ TUTULAN 3 GAZETECİ!
»  YILMAZ ÖZDİL'DEN FARKLI BİR REFERANDUM YAZISI!
»  'RTÜK ATV'YE VERİLEN CEZALARA AF GETİRDİ!
»  ROJ TV İYİCE KÖŞEYE SIKIŞTI!
»  "REFERANDUM'DA OYUM ŞUDUR"
»  TATLISES'İN CANLI YAYIN REZALETİ
»  ARINÇ, KARAMEHMET'İ EN ZAYIF NOKTASINDAN VURDU!
»  ŞAMİL TAYYAR'IN YENİ PARTNERİ FİKRİ SAĞLAR OLDU!
»  120 MEGAPİKSEL'E MERHABA!
»  RADYO DJ'LERİNİN KORKULU RÜYASI
»  GENÇ SPİKER CANLI YAYINDA ÖLDÜ
»  CANLI YAYINDA ORTALIK FENA KARIŞTI
»  GAZETECİLERE ÖZGÜRLÜK KAMPANYASINA DESTEK!
»  HANEFİ AVCI'NIN KİTABI LEMAN'A KAPAK OLDU!
»  DOĞAN GRUBUNDA KIYIM!
»  BU KEZ CIA'NIN AFGANİSTAN PİSLİKLERİNİ AÇIKLAYACAK
»  BALBAY'IN İMAM'DAN İLGİNÇ İSTEĞİ
»  TRT, CEVABI BEĞENMEYİNCE ROPÖRTAJ'DAN VAZGEÇTİ
»   STAR YAZARINDAN HANEFİ AVCI'YA DESTEK !
»  CANLI YAYINDA 'YAVŞAK' KAVGASI!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.