Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
36,6788
EURO
40,1705
IMKB
10.802,000
ALTIN
3.576,810
 
Hava Durumu ANKARA
6 / 14 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BU SEX KAZALARI SİZİNDE BAŞINIZA GELEBİLİR
BU SEX KAZALARI SİZİNDE BAŞINIZA GELEBİLİR
 
Güzel ve tutkulu başlayan bir sevişmeyi acı şekilde sonlandırmak istemezsiniz. Ama aklınıza gelmeyen, bazen başınıza gelebilir!
 
25.1.2007 - 01:39

Seninle dergisi, ocak sayısında seks kazalarını sayfalarına taşıdı.

1) Dikkat, penis kırılabilir!

Bilinçsiz cinsel ilişki, penis sert haldeyken yatakta aniden dönme, mastürbasyon esnasında ters hareket, ereksiyonu sonlandırmak için penisin bükülmesi gibi durumlar, penisin kırılmasına neden olabilir. Penis kırılmasında penis şişer ve morarır, erkek aniden ağrılar içinde kıvranmaya başlar.

Penis kırılması olağan bir durum olmasına rağmen, bu sorunla karşı karşıya kalan erkekler utanma nedeniyle hastaneye gitmedikleri için, sayıları net olarak bilinmiyor. Uzmanlar bu tip durumlarda hemen doktora görünülürse, oluşabilecek iktidarsızlık tehlikesinin de önlenebileceğini belirtiyorlar.

Penis kırığı daha önceleri penise bandaj uygulaması, soğuk pansuman tatbiki ve şişlik giderici ilaçlar verilerek tedavi edilmeye çalışılırmış. Şimdi ise tanı konur konmaz cerrahi müdahale ile başarılı bir şekilde tedavi edilebiliyor. Nasıl mı? Ameliyatta penis derisi sünnet hattından çepeçevre açılarak geriye doğru çekiliyor ve etrafa birikmiş olan kan boşaltıldıktan sonra yırtık kısım bulunarak dikişle tamir ediliyor.

Penis kırığı eğer tedavi edilmezse peniste şekil bozukluğu, ağrılı sertleşme, cinsel ilişkide zorluk, iktidarsızlık, idrar yolunda bölgesel genişleme, kanama bölgesinde Peyroni hastalığı adı verilen sert şişlikler oluşabilir.

Penis kırılması erkeğin cinsel yaşamını önemli ölçüde olumsuz etkileyebilir. Bunun olmaması için bazı tedbirler alabilirsiniz. Araştırmalar penis kırılmalarının daha çok cinsel ilişki sırasında penisin vajinadan kayıp çevre dokulara isabet etmesi ile meydana geldiğini gösteriyor. Penis ereksiyon halinde iken yatakta kırılma sıklığı tıp literatüründe yüzde 28-38 olarak bildirilmiş. Bunun için cinsel ilişki sırasında ani ve ters hareketlerden kaçınılması, penis sertleşme halindeyken kıvrılmaması gerekiyor. Cinsel ilişki sırasında kadının üstte olduğu pozisyonlarda ise kırılma riski daha artıyor.

2) Prezervatif yırtılabilir, içeride kalabilir

Kondom kullanımının en büyük avantajı, düzensiz cinsel yaşamı olan çiftler için en uygun korunma yöntemi olmasıdır. Gebelikten koruması dışında AIDS, Hepatit B ve C virüsü ile HPV (genital siğil) dahil tüm mikrobiyolojik etkenlerin cinsel ilişkide çiftin birinden diğerine bulaşmasını engeller. Fakat kondom kullanırken başınıza gelebilecek kazaları da göz önünde bulundurmalısınız.

Prezervatifin delinmesi

Uygun kullanımda çok ender görülür. Kondom yırtıldığında, gebelik riski ve cinsel yolla bulaşan hastalık etkenlerine maruz kalma riski kondom kullanmamış olanlardaki kadar yüksektir. Acil doğum kontrolü uygulanması ve gerekirse enfeksiyondan korunmak için tedavi görülmesi amacıyla doktora başvurulması önerilir.

Prezervatifin vajinada kalması

Bu durumda kadın ya da erkek dikkatli bir şekilde işaret ve orta parmaklarını vajinaya yavaşça sokup kondomu bulunduğu yerden çıkarmalıdır. Kondomun yırtılması esnasında ortaya çıkan riskler burada da geçerlidir.

Gebelik oluşması

Kondomun gebelikten korumada çok etkili bir yöntem olduğu söylenemez. Bu nedenle kondom kullanımıyla korunan çift, bir haftalık bir adet gecikmesinden itibaren ve/veya gebeliğe bağlı belirtiler oluştuğunda tanı amacıyla mutlaka en kısa zamanda gebelik testi yaptırmalı ya da en ideali, doktoruna başvurmalıdır.

3) Penis sıkışabilir!

Penis sıkışmasını "penisin döl yolu içinde kalması" olarak açıklayabiliriz. Levator ani kaslarının kasılması sonucu ortaya çıkar. Bu olay genellikle kuvvetli, sert birleşimlerden sonra görülür ve çoğu kez taraflar dış bir etki olmadan birbirlerinden ayrılamazlar. Bazen ancak narkozla, bazı hallerde ise kadının makatına bir ya da iki parmağın sokulması krampın çözülmesine yeter.

Uzman Görüşü

Sık karşılaşmıyoruz ama...


Cinsel birleşme sırasında sıkışma oldukça enderdir. Ben 32 yıllık tıp yaşamımda sadece bir kere bu tür vaka gördüm. Genellikle insanlar bu tür sorunları dile getirmekten utanıyorlar. Eğer çok kuvvetli bir sıkışma söz konusu ise, kadına yapılacak çok kısa bir narkoz çözülmeyi sağlayacaktır.

Ters hareketlerden kaçının


Prezervatif yırtılmasında ise şüpheli bir kişiyle birliktelik varsa, enfeksiyonlardan korunmak için yine doktora başvurmak en akılcı çözümdür. Kondom yırtılması genellikle daha sık görülür, diğer kazaların olma ihtimali ise düşüktür. Önemli olan, ilişki sırasında ters hareketlerden kaçınmaktır. 

Op. Dr. Akif Poroy (Seksolog, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı)

KELEBEK



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


'BU JÜRİ BENİ GÖNDEREMEZ'

EVA LONGORİA SOYUNDU

PARİS HİLTON'A 40 SAAT KAMU HİZMETİ CEZASI
»  ÜNLÜ MANKEN AYSUN KAYACI BÖYLE SOYUNDU (VİDEO)
»  PARİS HİLTON CANLI YAYINDA İŞTE BÖYLE ÖPÜŞTÜ (VİDEO)
»  1966 MODEL KLASİK "SHEL COBMRA"YA 7.7 TRİLYON VERDİLER
»  AŞK ACISI UYURGEZER YAPTI
»  ANNEMLE BABAMI EVLENDİRECEĞİM
»  BİRBİRLERİNE OSMANLI TOKATI ATTILAR BU HALE GELDİLER
»  ÖZGÜ NAMAL, ASSOLİST OLDU (VİDEO)
»  HÜLYA AVŞAR: " ÇOK AĞLADIM İLK KEZ ANIRA ANIRA AĞLADIM"
»  HÜLYA AVŞAR, TARTIŞTIĞI GAZETECİYİ TOKATLAMAK İSTEMİŞ!
»  PINAR ALTUĞ VE GENÇ SEVGİLİSİNİN KARTALKAYA KEYFİ
»  TUĞBA BİR BAKAN İLE BİRLİKTE Mİ?
»  ''DERYA BAYKAL'DAN KURULDUM, DENİZ BAYKAL'DAN KURTULAMADIM''
»  ENGÜZEL BACAKLI YILDIZ THERON
»  OYUNCU LEYLA KÖMÜRCÜ NİYE SPERM BANKASINA GİTTİĞİNİ AÇIKLADI
»  GÜLBEN ERGEN ANNE OLDU
»  GÜZİDE'NİN ÜSTSÜZ FOTOĞRAF KRİZİ
»  "TURKISH MADONNA"
»  ÜNLÜ TOP MODEL NEOMİ CAMPELL SUÇUNU İTİRAF ETTİ
»  ÇAPKIN YÖNETMEN BU KEZ BERGÜZAR İLE!
»  SPERM BANKASINDAN HAMİLE!
»  KAYAHAN'DAN DOKUNAKLI REKLAM
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.