Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
IMKB
9.777,000
ALTIN
2.918,510
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BUSH'A AVRUPA'DA PROTESTO
BUSH A AVRUPA DA PROTESTO
 
ABD Başkanı George Bush, Avusturya ve Macaristan'da protestolarla karşılandı.
 
22.6.2006 - 15:01

AB-ABD zirvesine evsahipliği yapan Avusturya'nın başkenti Viyana, ABD Başkanı George W. Bush karşıtı protesto gösterisine sahne oldu. Değişik siyasal parti ve sivil toplum örgütü mensuplarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 10 bin kişi, Westbahnhof tren istasyonundan, kent merkezi yakınlarındaki bir üniversiteye dek Bush karşıtı sloganlar atarak yürüdü. "GUANTANAMO'YU KAPAT"

Avusturyalılar'ın yanısıra yabancıların da katıldığı gösteride, ”Katil Bush, İran, Afganistan ve Irak'tan elini çek”, “Kışkırtmayı durdur, İslam düşman değil”, “Guantanamo'yu kapat” sloganları atıldı. Daha sonra Votif Parkı'nda biraraya gelen göstericiler arasına, oğlunu Irak işgalinde yitiren ABD'li barış eylemcisi Cindy Sheehan ile İngiliz milletvekili George Galloway de katılarak birer konuşma yaptılar.

Galloway, Bush'un, “Irak ve Afganistan işgaliyle savaş suçu işlediğini ve azılı bir katil olarak mutlaka yargılanması gerektiğini” ileri sürerek, “Bugün iktidarını sürdürebilir. Ancak sizleri temin ederim ki eninde sonunda Bush, işlediği insanlık suçlarındahn dolayı adalet önünde hesap verecektir. Yalnızca Bush değil, ona yardımcı olan tüm Avrupalı liderler de adalet önünde hesap vereceklerdir” dedi.

Avustrya ve Macarisan'daki potesto gösterilerinden fotoğraflar için tıklayın.

ABD'li barış eylemcisi Ciny Sheenan da, “ABD halkının yüzde 70'nin Bush'un politikalarını desteklemediğini” savunarak, “Bush'un savaş suçu işlediğini ve adalet önünde hesap vermesi gerektiğini” söyledi. Polis kaynaklarına göre gösteri olaysız sona erdi. Bush, AB-ABD zirvesine katılmak üzere Viyana'ya gelmiş ve görüşmelerin sona ermesinin ardından Macaristan'ın başkenti Budapeşte'ye geçmişti.

MACAR SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ: BUSH HALKIMIZDAN ÖZÜR DİLESİN

Macaristan'da 1956'daki komünizm karşıtı ayaklanmaya katılanların kurduğu bir dernek, Budapeşte'de bulunan ABD Başkanı George Bush'tan 50 yıl önce kendilerine yardıma gelmeyen ABD adına Macar halkından özür dilemesini istedi.Ayaklanmanın Sovyetler tarafından kanlı biçimde bastırılması sırasında sürgüne gönderilenlere atfen kurulan “Deport 56” adındaki dernek, AFP'ye gönderdiği yazılı açıklamada, “1956 devrimi sırasında ABD'nin oynadığı onursuz rol nedeniyle ABD Başkanından Macar halkına özür beklediklerini” belirtti.

Bush, ayaklanmanın 50. yıldönümü dolayısıyla anma törenlerine katılmak üzere dün akşam Budapeşte'ye gelmişti.
Deport 56, o dönemde ABD'yi ikili oynamakla suçluyor. Dernek, dönemin ABD Başkanı Dwight Eisenhower'ın Sovyet işgaline yeşil ışık yaktığını, ancak Radio Free Europe'un devrimcileri savaşmaya teşvik ettiğini, bunun da Sovyetler tarafından katledilmeleri anlamına geldiğini söylüyor.

Dernek, Nazi döneminde işlenen suçlardan dolayı Almanya'nın eski başbakanı Willy Brandt'ın Polonyalılardan özür dilediği, Papa İkinci Jean Paul'ün de Kilise tarafından işlenen suçlardan ötürü özür dilediği gibi, şimdi de sıranın Bush'ta olduğunu ve tıpkı Rusya'nın eski başkanı Boris Yeltsin'in yaptığı gibi, 1956 için kendilerinden özür dilemesi gerektiğini savunuyor.

Tarihçilere göre, o dönemde ABD harekete geçmeyi düşünmüş, ancak SSCB ile karşı karşıya kalma riski yüzünden bu düşünceden vazgeçmişti. Çünkü o yıl, tıpkı Sovyetler gibi Amerikalılar da İngiliz, Fransız ve İsraillilerin Süveyş krizi döneminde Mısır'a müdahalesine karşı çıkıyordu. (hÜRRİYET)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TARİH DÜŞMANI ERMENİLERİN TARİH KATLİAMI

AB-ABD ZİRVESİ SONA ERDİ

SADDAM HÜSEYİN SÜRESİZ AÇLIK GREVİNDE
»  AMERİKAN'NIN IRAK İTİRAFI
»  IRAK'TA 100'DEN FAZLA İŞÇİ KAÇIRILDI
»  SADDAM'IN AVUKATI ÖLDÜRÜLDÜ
»  BARZANİ, DÜZENLİ ORDU İSTEDİ!
»  ÇOK KOKUYOR DİYE UÇAKTAN ATTILAR
»  YİNE HEDEF 5 YAŞINDAKİ ÇOCUK OLDU
»  REHN'DEN TÜRKİYE'YE SÖZÜNÜ TUT UYARISI
»  ABD'Lİ KADIN İŞÇİYE REKOR TAZMİNAT
»  SADDAM'A İDAM TALEBİ
»  AVUSTURYA'DA BUSH ALARMI
»  ERKEKLER KARILARINI KİRAYA VERİYORLAR
»  KUŞ GRİBİ YENİDEN HORTLADI!
»  DÜNYA'NIN GÖZÜ SADDAM İÇİN VERİLECEK KARARDA
»  CEZAEVİNDE İSYAN 11 ÖLÜ
»  TAHRAN'IN GÖBEĞİNDEKİ FAHİŞELER
»  ORDU GÖREVE ÇAĞRILDI
»  VİYANA'DAKİ SERGİDE KIBRIS GAFI
»  KUVEYT'TE SEÇİMLER İÇİN KADINLARA BEDAVA UÇAK BİLETİ
»  ÇEÇEN LİDER ÖLDÜRÜLDÜ
»  İSRAİL'DEN EL FETİH'E SİLAH YARDIMI
»  AB ZİRVESİN'DEN TÜRKİYEYE UYARILAR
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.