Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2714
EURO
37,4959
IMKB
8.876,000
ALTIN
2.926,150
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BUSH, IRAK'LARI TEBRİK ETTİ!!!
BUSH, IRAK LARI TEBRİK ETTİ!!!
 
ABD Başkanı George W. Bush, Irak seçimlerinin dillere destan bir başarı olduğunu belirterek, Amerikan halkı adına Irak'ı kutlarken, İngiltere Başbakanı Tony Blair de, seçimlerin terörizme bir darbe olduğunu söyledi.
 
30.1.2005 - 21:52
Irak seçiminin ardından Beyaz Saray'da televizyonlardan canlı yayınlanan bir açıklama yapan Bush, ''bugün Irak halkı dünyaya konuştu. Irak bütün dünyaya, Ortadoğu'dan yükselen özgürlüğün sesini duyurdu" dedi.

Iraklıların, demokrasi konusundaki kararlılıklarını sergilediğini ve teröristlerin demokrasi karşıtı ideolojilerini şiddetle reddettiğini belirten ABD Başkanı, "Iraklılar, kendi kendini yönetmenin temeli olan cesareti gösterdi'' diye konuştu.

Kayıplarımız ABD'yi daha güvenli yapacak

Seçim sırasında Iraklıların yanı sıra ABD'li ve İngilizlerin hayatını kaybettiğini de hatırlatan Bush, bu kayıpların, 'hayati özgürlük davasında' verildiğini ve ABD'yi daha güvenli yapacağını söyledi.

Kadın, erkek Iraklıların ülkenin kaderinin kontrolünde seçimle rol oynadığını belirten Bush, Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler'in de seçimlerin düzenlenmesinde önemli yardım sağladığını söyledi.

"Irak'ı tebrik ediyorum"

ABD'nin Irak'a, terörizmle savaşında yardım etmeyi sürdüreceğini ve Irak'ın güvenliğinde kendi sorumluluklarını üstlenmeleri için askeri eğitime devam edeceklerini belirten Bush, ''ABD halkı adına bu tarihi başarı dolayısıyla Irak'ı tebrik ediyorum'' dedi.

Bush Irak seçimlerinden memnun

ABD Başkanı ayrıca, Irak'ın geleceğini belirleyecek seçimlerin adil olduğuna inandığını belirtti. Irak'ta sandıkların kapanmasının hemen ardından, Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, ''Başkan Bush, seçimin şu ana kadar demokrasi için harika bir gün olduğuna inanıyor'' denildi.

Blair: ''Irak'taki seçimler terörizme bir darbedir''

İngiltere Başbakanı Tony Blair ise Irak'taki tarihi seçimlerin, tüm dünyada terörizme bir darbe olduğunu belirtti. Blair, ''seçimler, yalnız Irak'ta değil, İngiltere ve dünyadaki diğer ülkelerde, yok etmekle tehdit eden küresel terörizmin kalbine doğrudan bir darbedir'' dedi.

Blair, Irak'ın başkenti Bağdat yakınlarında bugün C-130 tipi bir İngiliz askeri nakliye uçağının düşmesi sonucu, ölen İngilizlerin olduğunu da bildirdi.

Askeri nakliye uçağının, Bağdat'tan Balad'a giderken başkentin 40 kilometre kuzeybatısına düştüğü bildirilmiş, ancak uçağın düşme nedeninin henüz bilinmediği ifade edilmişti.

Rice: "Beklenenden iyi bir seçim"

Condoleezza Rice, Irak'ta sandıkların kapanmasından kısa süre önceki açıklamasında, ''seçimler şu ana kadar beklenenden çok daha iyi'' demişti.

Rice, isyancıların oy verme sürecini durduramayacağını ve Irak'ta demokrasinin gelişmesini engelleyemeyeceğini de belirtmişti.

Rice, ABD güçlerinin Irak'ı ne zaman terk edeceği konusunda bir şey söylemezken, Irak'ın seçimle işbaşına gelecek yeni hükümetiyle, ülkenin güvenlik ihtiyaçlarını görüşeceklerini kaydetti.

ABD Dışişleri Bakanı Rice, Irak'ta yapılan seçimlerin, Başkan George Bush'u inanılmaz yüreklendirdiğini de sözlerine ekledi.

Solana da Iraklıları kutladı

AB Ortak Savunma ve Dış Politika Yüksek Temsilcisi Javier Solana da Iraklıları, bugün yapılan seçimlerdeki cesaret ve kararlılıkları nedeniyle kutladı.

Solana, seçimlerin Irak için ileriye doğru atılmış önemli bir adım olduğunu belirterek, birçok zorluğa rağmen seçimlerin demokratik, özgür ve barışçı bir Irak'a geçiş sürecine işaret ettiğine dikkat çekti.

Kerry: "Seçimin meşruiyeti tartışmalı"

Kasım ayındaki ABD başkanlık seçiminde Bush'a karşı kaybeden Demokrat Parti Massachussetts Senatörü John Kerry ise, ''ülkenin büyük bir kısmı oy kullanamazken, bu seçimlerin meşru olduğunu söylemek çok zor'' dedi.

Bush yönetiminin gelecek birkaç gün içinde yapacaklarının, Irak'ta neyin ortaya çıkacağını göstereceğini belirten Kerry, ''bu belki de Bush için, yanlışlarını düzeltme yönünde son şans'' diye konuştu.

Uluslararası Seçim Grubu: ''Irak seçimleri, standartlara uyuyor''

Irak'taki genel ve yerel seçimleri izleyen uluslararası seçim grubu, seçimlerin genelde uluslararası standartlara uyduğunu bildirdi.

Grubun başkanı yaptığı açıklamada, ''Irak halkının nereden geldiği göz önüne alındığı takdirde başlangıç noktası olarak seçimlerin çok iyi bir süreç olduğunu'' söyledi.

''Irak seçimleri genelde uluslararası standartlara uyuyor'' diyen başkan, BM'nin desteklediği grubunun, bu konuyla ilgili bir raporu çok yakında hazırlayacağını kaydetti.
(cnnturk)


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


IRAK'TA SEÇİM GÜNÜ SALDIRILARINDA 36 KİŞİ ÖLDÜ

IRAK'TA SEÇİMLER TAMAMLANDI, ŞİMDİ GÖZLER SONUÇLARDA...

BARZANİ HADDİNİ AŞTI VE "BAĞIMSIZ BİR KÜRT DEVLETİ KURULACAK" DİYE MEYDAN OKUDU...
»  ABD TELEVİZYONLARNIDA TÜRK DÜŞMANI BİR DİZİ DAHA
»  "HAYAL GÖRMÜYORUM, İÇKİYİ BIRAKTIM"!!!
»  ABD'DEKİ TV DİZİLERİNDE TÜRKİYE'Yİ KARALAMANIN DOZU KAÇTI...
»  BUSH: ''SEÇİLMİŞ YÖNETİCİLER İSTERSE IRAK'I TERK EDERİZ''!!!
»  HAYIRDIR İNŞALLAH! RİCE TÜRKİYE'YE GELİYOR...
»  ABD BÜTÇESİNDE REKOR AÇIK...
»  SON HABER...IRAK'TA ABD HELİKOPTERİ DÜŞTÜ: 31 ASKER ÖLDÜ !!
»  TÜRKİYE REFERANDUMU FRANSA MECLİSİNDE
»  BLAİR'DEN ASKER ÇEKME SİNYALİ!!
»  BU KEZ HAC FACİASI HİNDİSTAN'DA YAŞANDI 200 KİŞİ ÖLDÜ!!
»  KERKÜK İÇİN AKIL ALMAZ ANLAŞMA !!!
»  İSPANYOL VAHŞETİ!!
»  DAVOS TOPLANTILARI YARIN BAŞLIYOR... BAŞBAKAN ERDOĞAN DA KATILACAK...
»  BUSH, IRAK İÇİN 80 MİLYAR DOLAR DAHA İSTEYECEK!!
»  BEŞAR ESAD MOSKOVA'DA DESTEK ARIYOR...
»  YUŞÇENKO RESMEN GÖREVE BAŞLADI...
»  TALABANİ KERKÜK KONUSUNDA GÜVENCE ALMIŞ!!
»  İNGİLTERE'DE KADIN SUBAY VE ASKERLERİN ÇOĞU TACİZE UĞRAMIŞ!!
»  BABA BUSH, OĞLUNU SAVUNDU!!
»  HACILAR, ŞEYTAN NİYETİNE BUSH VE BLAİR'İ TAŞLADILAR!!
»  ABD, IRAK'TA DİRENİŞÇİLERLE BAŞA ÇIKAMAYINCA ÇAREYİ 'ROBOT ASKER' KULLANMAKTA BULDU!!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.