Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3768
EURO
35,0120
IMKB
9,080
ALTIN
2.324,140
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 20 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Bahçeli: ABD Samimiyetsiz
Bahçeli: ABD Samimiyetsiz
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Fırat'ın doğusuna yuvalanmış teröristleri Hüseyni mücadele ruhuyla tesirsiz hale getirip milli bekamızı güvenceye kavuşturmak önümüzdeki en temel gündemdir. Güvenli bölge, ortak devriye derken insanlık düşmanlarına hala silah sevkiyatı yapan ABD ise samimiyetsizdir." ifadesini kullandı.
 
11.9.2019 - 00:05

Bahçeli, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, bazı acıların hiç unutulmadığını, asırlar geçse de inanmış gönülleri, "insanım" diyen her vicdanı yakıp kavurduğunu belirtti.

Hicri 10 Muharrem 61'de Kerbela'da yaşanan vahşetin böyle bir acı olduğunu, asla da hatırdan ve hafıza kayıtlarından çıkmadığını aktaran Bahçeli, "Kerbela'da dökülen tertemiz kanlar, kastedilen ve katledilen ihlaslı ve imanlı canlar hepimizin ortak yürek yarasıdır. Bir yanda zalimler diğer yanda masumlar, bir yanda caniler diğer yanda cesaret timsalleri Kerbela'yı matemin simgesi haline getirmişlerdir." değerlendirmesini yaptı.

Bahçeli, Hz. Hüseyin ve aralarında Ehl-i Beyt'in mensuplarının da bulunduğu 70'i aşkın kişinin Kerbela'da hunharca şehit edildiğini anımsatarak, şunları kaydetti:

"Mümin kalpler bu şehadetlerle yüzyıllarca matem yerine dönmüştür. Kerbela'da devleşen Hüseyni ahlak, küçülüp yerin yedi kat dibine geçen Yezidi adavettir. Hz. Hüseyin şehit olmuştur ama insanlık ve İslam nezdinden masumiyetin ve mazlumiyetin simgesi haline gelmiştir. Hz. Hüseyin hasret ve saygıyla anılırken, Yezid ve çetesi lanetlenmiştir. Kerbela Vakası'nı doğru okumak, bununla kalmayıp gerekli ders ve sonuçları dosdoğru çıkarmak İslam toplumlarının geleceği açısından acil ve mecburi bir ihtiyaçtır. Kerbela Vakası aynı zamanda dik duruşun, adaletle duyuşun, nefse direncin, kahramanca direnişin sembolüdür. Bugünkü zaman diliminde Kerbela'dan ibret alınmadığı açık bir gerçektir. Hala masumların kanı dökülmektedir. Ne üzücüdür ki hak ve hakkaniyet örselenirken haksızlık ve hayasızlık serpilip sivrilmektedir. Her yer Kerbela, her taraf zulüm tasallutundadır.

Elbette Yezid ile su içmektense Hz. Hüseyin gibi susuz kalıp onurlu ve imanlı şekilde mücadele etmek, sonunda feryat figan da olsa temel tercihimizdir. Hüseyni bakış adalettir, cesarettir, fazilettir, vefadır, vicdandır, birlik ve beraberliğin kaynağı ve kaderidir. Şehadetiyle muzaffer olan, duruşuyla İslam aleminin iftiharı ve iffetin nişanesi mertebesine yükselen Hz. Hüseyin, taviz vermeyen, saltanat hesaplarına aldanmayan, inandığı yoldan geri dönmeyen asalet ve ahlaki zirvedir. Nitekim demişti ki 'Zilleti kabul edenlere yazıklar olsun.' Siyasi hırslar, bölgesel ayak oyunları, haksızlık ve adaletsizlikler törpülenip tasfiye edilecekse Kerbela'nın mesajlarını isabetle ve iradeyle analiz etmek şarttır. Maalesef henüz bu aşamaya gelinemediği, dahası bir arpa boyu mesafe bile alınamadığı hazin bir gerçektir."

"KERBELA'DAN SIZAN KANI DİNDİRMENİN YOLU KORKUSUZCA HAREKETE GEÇMEYE BAĞLIDIR"

Kerbela'nın, ihanete boyun eğmeyen, hedeflerinden vazgeçmeyen, varlığını muhafaza etmek için pazarlığa heveslenmeyen, korkuya ve tehditlere teslim olmayan rahmani gönüllerin şirke batmış şeytani hesapları şaşkına çevirmesi ve hezimete uğratması olduğuna dikkati çeken Bahçeli, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Fırat'ın doğusuna yuvalanmış teröristleri Hüseyni mücadele ruhuyla tesirsiz hale getirip milli bekamızı güvenceye kavuşturmak önümüzdeki en temel gündemdir. Güvenli bölge, ortak devriye derken insanlık düşmanlarına hala silah sevkiyatı yapan ABD ise samimiyetsizdir. Kerbela'dan sızan kanı dindirmenin yolu, bölgesel huzur ve güvenliğin sağlanması, kahramanca ve korkusuzca harekete geçmeye bağlıdır. Yezid'in kaybetmesi için Hz. Hüseyin'in birlik ve beraberlik çağrısı Türk milletinin müdahalesiyle tesis ve temin edilmelidir.

Öncelikle Efendimiz Hz. Muhammed'e, şehadetinin 1380. yılında Hz. Hüseyin'e, Kerbela şehitlerine, Ehl-i Beyt'in aziz büyüklerine selat-ü selam olsun diyor, mukaddes anılarını hürmet ve rahmetle yad ediyorum. Ayrıca bugün Irak'ın Kerbela kentinde, Aşure merasiminde yaşanan izdiham sonucunda hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diliyorum. Niyaz ediyorum ki zulüm bitsin, ortak akıl ve iman sancağı altında muazzam bir diriliş şuuruyla birliktelik sağlansın."



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Ankara'da tombalacı operasyonu

Beştepe'den Arınç'ın Sözlerine Açıklama

Arınç'ın Açıklamaları MHP'yi Kızdırdı
»  Türkiye ile Devriye, YPG’ye Mühimmat
»  28 İl'de Fetö Operasyonu
»  Kabine Değişikliği İçin Formul Arayışı
»  Bakan Sayısı Artıyor mu?
»  Ali Babacan Sessizliğini Bozdu
»  Erdoğan'dan BüyükşehirBaşkanlarına Davet
»  İBB Meclisinde 5,5 Saatli Söz Düellosu
»  Arınç'tan Canan Kaftancıoğlu Açıklaması
»  Cübbeli Ahmet'ten Skandal Kayyum Çağrısı
»  CHP 96. Yıldönümünde Anıtkabir'de
»  'Kabine Değişikliği 2-3 Ay Sonra'
»  Feyzioğlu Siyasete Atılacak mı?
»  CHP’lİ Başkanlarıın Whatsapp Buluşması
»  Erdoğan:Türkiye Yol Geçen Hanı Değil
»  İmamoğlu Muharrem İftarında
»  Yumurtalı Saldırı Şüphelisi Serbest
»  AB'den Canan Kaftancıoğlu Tepkisi
»   Bir Skandal da İSKİ’de!
»  Baro Seçimleri İçin Formül Arayışı
»  Akşener:Çözüm Adresi Devletin KapısI
»  Mansur Yavaş'tan Bütçe İsyanı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.