Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.441,870
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Bakan Soylu:14 Kişi Öldü, 11 Kişi Kayıp
Bakan Soylu:14 Kişi Öldü, 11 Kişi Kayıp
 
İstanbul Kartal'da çöken binada enkaz altından bir kişinin sesinin duyulduğunun belirtilmesi üzerine ekipler çalışmalarını bu alana yoğunlaştırdı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 16 yaşındaki bir gencin enkazdan 45 saat sonra sağ çıkarıldığını açıkladı. Hastaneye kaldırılan gencin adının Mert Aydın olduğu öğrenildi. İçişleri Bakanı Soylu, ölü sayısının 14'e yükseldiğini, 14 yaralı olduğunu duyurdu. 11 kişi ise kayıp.
 
8.2.2019 - 17:10

Kartal'da enkaz altından bir kişinin sesinin duyulduğunun belirtilmesi üzerine ekipler çalışmalarını bu alana yoğunlaştırdı. Ekipler Şeyma Kambur isimli vatandaşla irtibat kurdu.

Kız kardeşi Semra Kambur'un ekiplerden öğrendiği bilgiye göre, 30 yaşındaki Şeyma Kambur'un 5 ve 7 yaşındaki kızı ve oğlunun da enkaz altında olduğu belirtildi.

Selma Kambur enkazda 5 kişiden ses alındığını da söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk bu gelişmenin ardından kameraların önüne geçerek bir müjde daha verdi.

Bakan Soylu, burada basın mensuplarına yaptığı açıklama, ekiplerin kısa bir süre önce genç bir çocuğu canlı olarak enkazdan çıkardığını belirterek, "Oradan bir ses geldi. O sesin üzerine müdahale ettiler. Şimdi ambulansla hastaneye sevk ediliyor. İsmi belli. Kendisi de ismini söyledi. 16 yaşında erkek. Hastaneye gitsin. Cuma namazından sonra geniş bir açıklama yapacağız. Orada ismini söyleriz. Kayıplarımız da var, onların da ismini söyleriz. Geçmiş olsun." diye konuştu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da enkazdan canlı olarak bir gencin çıkarılmasından duyulan mutluluğu dile getirerek, "Bir gencimize daha ulaştık. Çok acı bir durum tabii ki bu. Bütün yaralı vatandaşlarımıza ulaşmayı hedefliyoruz. Bütün vatandaşlarımıza, göçük altında kalanlara inşallah ulaşacağız. Tekrardan cuma namazından sonra da açıklama yapacağız." ifadesini kullandı.

SON DURUM: 14 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İçişleri Bakanı Soylu, saat 14.40'taki açıklamasında ölü sayısının 14'e yükseldiğini, 14 yaralı olduğunu, 11 kişinin de kayıp bulunduğunu duyurdu.

Süleyman Soylu'nun açıklamalarından satırbaşları:

"Hafif sağanağın, kurtarma çalışmalarını yavaşlatıcı bir engeli söz konusu değil. İnşallah yaklaşık arkadan üçüncü kattayız, ön taraftan da iki ve üçüncü katları arkadaşlarımız çalışıyorlar.

İnanıyoruz ki, göçük altında kalanları oradan çıkartmayı umut ediyoruz. Bir taraftan çalışıyoruz, bir taraftan da milletimizin dualarını bekliyoruz.

Ailelerimize sürekli bilgi veriyoruz. Gösterdikleri metanete, sabra şükran duyuyoruz. Burada aileler ile yakın olanlara bazı haberleri sürekli olarak ailelere iletmeleri fayda değil. Onları üzen bir durum ortaya koyuyor.

Kendilerine bütün detaylarıyla birlikte anlatılıyor. Ama nereden kaynaklandığını bilmediğimiz bir takım telefonlar, mesajlar, haberler oluşuyor. Onun için onları tanıyanlardan, mümkün olduğu ölçüler içerisinde kaynağı belli olmayan şeyleri aktarmamalarını rica ediyoruz.

BİNA NEDEN ÇÖKTÜ? SORUŞTURMADA BİR GELİŞME VAR MI? GÖZALTI VAR MI?

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığımız geniş bir soruşturma yapıyor. Dün gece hep beraber bir araya geldik. Ve durum değerlendirmesi yaptık. Şu anda söylenen hiçbir şey doğru değil. Şu anda başsavcılığın yaptığı bir yapım anına, menşeine, kim tarafından yapıldı, nasıl yapıldı, kim tarafından teknik sorumluluğun alındığı ve ondan önceki gün binadan malzeme alınarak onarım tespitlerinin, onarım sonuçlarına yönelik adımlar atıldığına var. Kolonların kesilmesi kesilmemesi, aynı zamanda diğer ortaya konulanların hemen hemen tepsinin tevatür olduğunu ve bu konuda netleşmiş bilgilerin tamamının yapılacak açıklamaya kadar hiçbir karşılığı olmadığını söylemek isterim.

Doğal olarak hepimiz “acaba kolonları kesilmiş mi” diye sorusu bizim de aklımıza geliyor. Fakat bu kesildiği veya kesilmediği anlamına gelmiyor. Biz net olmayan hiçbir bilgiyi basınımızla ve kamuoyumuzla paylaşmıyoruz.

Şunu, hem bu olayda yakınlarını kaybeden veya yakınların başucunda bulunanlar bilmelidirler ki bu olayın sorumlusu kimse cezasını bulacaktır."

BAKAN SELÇUK: GÖÇÜK ALTINDA KALAN VATANDAŞLARIMIZA ULAŞMAYA ÇALIŞIYORUZ

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da açıklamasında “Göçük altında kalan vatandaşlarımıza ulaşabilmeye çalışıyoruz. Biz de bütün vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçları giderilmesi konusunda bütün yardımları gösteriyoruz. İnşallah hastanedeki vatandaşlarımıza da ziyarete gideceğiz. Çok teşekkürler arkadaşlar” ifadelerini kullandı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Erdoğan'dan Sivas'ta Flaş Mesajlar

Atilla Taş'la İlgili Sürpriz Gelişme

Atamalar meb.gov.tr 'yi Kilitlendi
»  ABD'nin Suriye'den Ne Zaman Çekilecek=
»  Ankara'da Fetö Operasyonu
»  CHP'de Yeni Kriz Kapıda
»  Almanya'da Fetöcü Terörü
»  AK Parti ve MHP’den Yeni HDP Planı
»  İnce: Atatürk’ün Partisine Küsülmez
»  CHP'de Üst Düzey İstifa
»  Çöken Binadan Peş Peşe Acı Haberler
»  Çöken Binada Ölü Sayısı 6'ya Yükseldi
»  Spor Kulübü İddialarına Yalanlama
»  CHP'de Ali Kılıç'a Tepki İstifaları
»  CHP’de 16 Aday Daha Belli Oldu!
»  HDP'den İYİ Parti kararı
»  Şişli Anketİnden Sarıgül Çıktı
»  'AK Parti,Baraja Karşı Çözüm Arayışında'
»  Yavaş'a Provokasyon Planı İddisı
»  Fetö'nün Mahrem İmamlarına Operasyon
»  Çöken Binadan Acı Haber,3 Ölü 12 Yaralı
»  "Melih Gökçek ile aranız açık mı?"
»  Mansur Yavaş: Hedef 2 Milyon Oy
»  Cim Bom Kupada Avantajı Kaptı 2-0
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.