Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3840
EURO
35,0556
IMKB
9,129
ALTIN
2.326,900
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 20 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Beklenen Kar Geldi!
Beklenen Kar Geldi!
 
Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Kartepe, doğal güzellikleriyle ünlü Abant Tabiat Parkı, Burdur’un Yeşilova ilçesindeki Salda Kayak Merkezi, Düzce'deki yaylalar ve Ilgaz Dağı Kayak Merkezi'nde mevsimin ilk kar yağışı etkili oluyor. Sivas-Tokat karayolunun Çamlıbel Geçidi'nde etkili olan yağış ulaşımda aksamalara neden olurken Bolu'da da Yedigöller Milli Parkı’na giden yol trafiğe kapatıldı. Yağışın etkili olduğu noktalarda trafik ekipleri sürücüleri dikkatli gitmeleri için uyardı.
 
2.12.2019 - 00:02

 Ilgaz'da Tır sürücülerinin bazıları, ekiplerin yolu açması için araçlarını yol kenarında bekletiyor.Kocaeli'deki Samanlı Dağları'nın zirvesinde bulunan ve İstanbul'a yaklaşık 1,5 saat mesafede olan Kartepe, kar yağışı dolayısıyla beyaza büründü.
 
Sapanca Gölü ve İzmit Körfezi manzarasıyla konuklarına eşsiz güzellikler sunan Kartepe'deki kayak merkezinde kar kalınlığı 10 santimetre ölçüldü.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı ekipleri, ulaşımda aksama yaşanmaması için bölgede önlem aldı.
 
ABANT'TA KAR YAĞIŞI
 
Bolu'ya yaklaşık 35 kilometre uzaklıkta bulunan doğal güzellikleriyle ünlü Abant Tabiat Parkı'nda da kar yağışı başladı. Hafta sonu tatilini fırsat bilerek tabiat parkına gelenler, kar yağışını cep telefonlarıyla görüntüledi.
Tabiat parkının girişinde görev yapan jandarma ekipleri, sürücüleri kış lastiği takmaları konusunda uyardı.
 
Düzce'nin yüksek kesimlerinde gece saatlerinden itibaren etkisini gösteren sağanak yerini kar yağışına bıraktı.
 
Gölyaka ilçesi Kardüz Yaylası, Beyköy beldesi Samandere mevkisi ve Kaynaşlı Topuk Yaylası kesiminde sabah saatlerinde etkili olan kar, bölgede beyaz örtü oluşturdu.
 
D-100 kara yolunun Bolu Dağı geçişindeki Bakacak, Karanlıkdere, Bıçkıyanı, Darıyeri Hasanbey ve Dipsizgöl mevkilerinde ise zaman zaman sis ve sağanak etkili oluyor.
 
Kara yolları ve polis ekipleri, güzergahlarda sürücüleri yakın takip yapmamaları konusunda uyarıyor.
 
ILGAZ'DA DA ETKİLİ
 
Kastamonu ile Çankırı sınırında bulunan, kış turizminin önemli merkezlerinden Ilgaz Dağı Kayak Merkezi'ne mevsimin ilk karı düştü.
 
Ilgaz Dağı'nın eteklerinde etkili olan sağanak, yüksek rakımlarda kar yağışına dönüştü.
 
Ilgaz Dağı Kayak Merkezi ile 2 bin 500 rakımlı Küçük Hacet ve Büyük Hacet tepelerinde etkili olan kar yağışıyla beyaza bürünen dağ, fotoğraf tutkunları ve doğaseverler için güzel görüntüler oluşturdu.
 
Kayak merkezinde 5 santimetreye ulaşan kar yağışının gün boyu devam etmesi bekleniyor.
 
Ailesiyle birlikte kayak tesisini gezen Caner Güler, gazetecilere yaptığı açıklamada, her yıl Ilgaz'a geldiklerini söyledi.
Kar yağışıyla tesisin de faaliyete girmesini beklediklerini anlatan Güler, "Buraya gelenlerin kış lastiklerini takması gerekiyor. Bence kar yağışı tam zamanında gerçekleşti. Ortam çok güzel. Herkesi Ilgaz'a bekliyoruz." diye konuştu.
 
Çocuklar da kartopu oynayarak karın tadını çıkardı.
 
YOL KENARINDA BEKLETİLİYOR
 
Öte yandan 15 Temmuz İstiklal Tüneli'ni kullanmaları yasak olan tırlar, Ilgaz Dağı'nda ilerlemekte güçlük çekiyor.
 
Tır sürücülerinin bazıları, ekiplerin yolu açması için araçlarını yol kenarında bekletiyor.
 
Yolda kalan tır sürücüsü Efendi Satılmış, gazetecilere yaptığı açıklamada, karın aniden bastırdığını söyledi.
 
Kar yağışı beklemediklerini ifade eden Satılmış, "Tırın boş olması nedeniyle çıkamadık. Yol kapanmadı ama büyük araçlar çıkamıyor, küçük araçlar çıkıyor. Karayollarını aradım, onların gelmesini bekliyorum. Taşköprü ilçesine mazot bıraktık, Kırıkkale'ye dönüş yapıyorduk. Tünel yasak olduğu için burayı kullanmak zorundayız." diye konuştu.
 
Karayolları ve trafik ekipleri yolun ulaşıma kapanmaması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
 

 
YOL TRAFİĞE KAPATILDI
 
BOLU’da yüksek kesimler, yoğun kar yağışıyla birlikte beyaza büründü. Önemli kayak merkezlerinden olan Kartalkaya’ya çıkan vatandaşlar kartopu oynadı. Kar yağışı nedeniyle Yedigöller Milli Parkı’na giden yol trafiğe kapatıldı.
 
Kent merkezine yaklaşık 35 kilometre uzaklıktaki 2 bin 200 rakımlı Köroğlu Dağları’nın zirvesinde yer alan Kartalkaya’ya kar yağdı. Bölgede kar kalınlığı 20 santimetreye ulaştı. Kar yağışı Kartalkaya’ya yakın yaylalarda ve köylerde yaşayan vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı. Bazı bölge sakinleri, Kartalkaya’ya çıkıp kartopu oynadı.
 
Ailesiyle birlikte kar yağışının tadını çıkarmak için Kartalkayaya gelen İsmail Ay, "Şu an sessiz ve sakin. Kafa dinlemeye geldik. Biz gelirken etkilenmedik, ama yollarda kalanlar vardı. Kartalkayaya gelmeyenlere buraya gelmelerini tavsiye ederim" dedi.
 
YEDİGÖLLER YOLU KAPATILDI
 
Kar yağışı ayrıca Yedigöller Milli Parkı’nda da etkili oldu. Bölgedeki yoğun kar yağışı nedeniyle milli parka gidiş yasaklandı. Bolu Valisi Ahmet Ümit, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bu gün sabah saatlerinden itibaren Yedigöller çevresinde başlayan yoğun kar yağışı dolayısıyla can ve mal güvenliği gerekçesi ile Bolu Yedigöller ve Mengen Yedigöller yolları çıkış yönünde trafiğe kapatılmıştır" ifadelerini kullandı.
 
SALDA’YA MEVSİMİN İLK KARI YAĞDI
 
BURDUR’un Yeşilova ilçesindeki Salda Kayak Merkezi’ne mevsimin ilk karı yağdı.
 
Burdur merkeze 77, Salda Gölü’ne 17 km uzaklıktaki Salda Kayak Merkezi’ne mevsimin ilk karı yağdı. Sabah saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle 1840 rakımlı kayak merkezi beyaza büründü. Ancak kar kalınlığı kayak yapacak kalınlığa ulaşmadı. İşletmecileri kar yağışının devam etmesi halinde tesisin 2- 3 hafta içinde açılabileceğini söyledi.
 
10 SANTİMETREYİ BULDU
 
KARABÜK'te yüksek kesimlerde kar yağışı etkili olurken, kar kalınlığı 10 santimetreyi buldu.
 
Kentte dün gece saatlerinden itibaren yağmurÿdevam ederken, yüksek kesimlerde ise yağış kara dönüştü. Kentin kuş bakışı izlenebildiği 1200 metre yükseklikteki Sarı Çiçek Yaylası da beyaza büründü. Kar kalınlığı 10 santimetreyi buldu. Yaylaya araçları ile ulaşanlar doğal güzelliklerin hakim olduğu bölgede kar yağışının keyfini kartopu oynayarak çıkardı, bol bol da fotoğraf çekildi. Kar üzerinde yürüyenler doğayla iç içe bir gün geçirdi.
 
ÇAMLIBEL GEÇİDİ'NDE ULAŞIM AKSADI
 
Sivas-Tokat karayolunun Çamlıbel Geçidi'nde etkili olan kar yağışı ulaşımda aksamalara neden oldu.
 
Bölgede öğle saatlerinde başlayan yağmur, ilerleyen saatlerde yerini kara bıraktı. 1650 rakımlı Çamlıbel Geçidi'nde kar yağışı nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı. Kar yağışına hazırlıksız yakalanan sürücüler uzun kuyruklar oluşturdu. Bazı sürücüler ilerlemekte güçlük çekince araçlarına zincir takmak zorunda kaldı. Özellikle çekici ve kamyonların kayması nedeniyle bazı bölgelerde yolun tek şeridinden ulaşım sağlandı. Karayollarına bağlı karla mücadele ekipleri bölgede kar temizleme çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.
 
ALACABEL UYARISI
 
ANTALYA’nın Akseki ilçesindeki Alacabel mevkisine, mevsimin ilk karı düştü. Trafik ekipleri, Antalya- Konya yolunda sürücüleri dikkatli gitmeleri için uyardı.
 
Antalya- Konya yolunun geçiş noktasında yer alan, 1825 rakımlı Alacabel mevkisinde, saat 17.00’de kar yağışı başladı. Kar yağışı nedeniyle yüksek kesimler başta olmak üzere kara yolu ve çevresi, beyaza büründü. Yağış nedeniyle ilerlemekte güçlük çeken bazı sürücüler, park alanları ve dinlenme tesislerinde durdu. Trafik ekipleri de sürücüleri dikkatli gitmeleri ve trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı./Fotoğraf: Twitter



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Efsane Cuma'da En Çok Ne Satıldı?

Dikkat Kış Lastiği Uygulaması Başladı!

6 İl İçin Yoğun Kar Yağışı Uyarısı
»  Mucize Doktor'da Dr. Ali'ye Şok
»  Ankara'lılar İçin Flaş Uyarı
»  Maganda Kurşunu Can Aldı
»  İBB Burs Başvuru Sonuçları Açıklandı
»  81 İl'e 'Kış Lastiği' Talimatı
»  İstanbul'da Metrobüsler İçin Yeni Dönem
»  WhatsApp'a Yeni Özellik Geliyor
»  Haluk Bilginer'e Büyük Onur
»  Kuvvetli Yağış,Sel Ve Su Baskını Uyarısı
»  9 ilde 17 Adrese FETÖ Operasyonu
»  Sabriye 32 Saniyede Nakavt Oldu
»  Meteorolji'den 'Kış Geliyor' Uyarısı
»  8 Ayda 950 Bin Kişiye Trafik Cezası...!
»  Uyuyan Kocasını Balta İle Öldürdü
»  16 İlde Huzurevi Yok
»  Cani Kocadan Kan Donduran İtiraf
»  Bekçilerin Kimlik Sorma Yetkisi Var mı?
»  Bayburt'ta Yangın Faciası,3 Ölü
»  Bursa'da Apartman Toplantısında Dehşet
»  Ülkemizde ‘Çocuk Olma’ Gerçeği!
»  Cezaevi Firarisi Eşini Öldürdü
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.