Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1666
EURO
38,1901
IMKB
9.777,000
ALTIN
2.925,920
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BÜYÜKANIT'TAN DUYGUSAL VEDA
BÜYÜKANIT TAN DUYGUSAL VEDA
 
Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Genelkurmay'daki devir teslim töreninde konuştu.
 
29.8.2008 - 04:08

Büyükanıt konuşmasına TSK'nın teröre karşı hassasiyetini vurgulayarak bayladığı konuşmasında Atatürkçü Düşünce Sisteminin özünde yer alan Devrimcilik ilkesinin geleceğe ışık tutacağını söyledi ve "Türkiye, çok yönlü tahdit altında" dedi.  

"Sayın Cumhurbaşkanım, değerli konuklar,  Dünyada meydana gelen ekonomik, askeri ve siyasi değişimler yaşanıyor. Değişime hazırlıksız yakalan ülkeler sıkıntı çekiyor. Bu ülkeler kendilerine dayatılanlarla hareket etmek zorunda kalıyorlar. Teknolojik gelişmelerin hız kazandığı bir süreçte bu hızın yaşantıya etkilerini de göz önüne almak gerekiyor. Türkiye'nin de buna parelel olarak tedit algılamasında genişleme var"

"Tehdit kavramndaki alğının da değişmesi önemli. Bugün Atatürk milliyetçiliğinin kucaklayıcı milliyetçiliğine karşılık etnik milliyetçilik ve gerekse Laik ve demokratik yapıya karşı irtica önemli tehdittir. TSK'ya seviyesiz saldırılar var. Bu seviyesiz saldırılar TSK'ya güveni sarsamaz. Kararlı duruşu ile bazılarının seviyesiz saldırıların karşısında en büyük engel olan TSK'yı yıpratma çabaları dikkat çekici. Hiç bir güç TSK'nın halkın nazarındaki güvenini sarsamaz."

"Yürüttüğümüz tüm modernizasyon çalışmaları TSK'nın bilgi çağını ve çağın icah ettiği gerçekleri yakalamak zorunda. TSK'nın sınır ötesi operasyonları TSK'nın ulaştığı nokta konusunda bir fikir vermektedir. Ama buna rağmen bunu son nokta olarak görmemek gerekir. Böyle görmek durmak anlamına gelir. Artarak devam etmesi gerekir. TSK'nın gücü sadece sahip olduğu asker sayısı ve mekanik güçten ibaret değildir. Onu güçlü kılan kuşatan Atatürkçü Düşünce Sistemidir. Bu Sistem ile kuşatılmış TSK personelinin aşamayacağı hiç bir güç yoktur"

"Ortadoğu Güvenlik Politikası bütünlükle ele alınmalı. Buna bir örnek olarak Irak gösterilebilir. Irak'ta güvenliğin ve istikrarın sağlamaması yüzünden terör tehdidi ciddi boyutlara ulaştı. Merkezi Irak yönetiminın yetkilerinin Kuzey Irak'a dahi geçmesi yetmiyor. Bu Irak'ın isstikrarsızlığı demek değil de nedir?"

"Karadeniz sorunlar yumağı haline geliyor. Akdeniz'deki gelişmeleri de endişe ile izliyorum. Doğu Akdeniz'deki petrol arama çalışmaları endişe verici. Türkiye Doğu Akdeniz'de Antalya körfezine hapsediliyor. Her ulus kendi çıkarları doğrultusunda hareket eder buna saygı duyarız ama bunu yaparken başka ülkelerin güvenliğini hiçe saymalarına saygı duyamayız"

 "Terör Örgütünü'nün Kuzey Irak'ta hareket alanı elde etmesi mücadeleyi zorlaştırıyor. 2001'de sadece 11 şehidimiz varken özellikle 2004 yılından itibaren terör olayları arttı. 2004'ten bu yana aldığımız yetkiler çerçevesinde düzenlediğimiz operasyonlar var. Bu operesyonlarda Terör Örgütü'nün belini kıracağımızı gösterdik. İkinci olarak Kuzey Irak'nın terör örgütü için güvenli olmadığını sağlamak istedik. Sınır ötesi operasyonlar bu anlamda başarıya ulaştı. Ama unutmayın ki bir zamanlar teröristleri gitar çalan barış yanlısı insanlar gibi lanse edenler vardı... "

"Terör örgütü yurt dışından destek görüyor. Irak'ın kuzeyinde ve içeride hiç bir zaman üçten fazlası bir araya gelmeyen teröristler var. Kendilerini emniyette hissetmedikleri için mağalarda değil ağaç altında geceleyenlerd var. Terör örgütünden kaçanlar var. Bize acılar yaşatan patlayıcıları yerleştiren işbirlikçiler var. Onların varlık sebebi bizim de varlık sebebimizdir.

"Terör çok boyutlu bir olgu. Sadece askeri boyutu yok. Ekonomiden siyasete kadar pek çok boyutu var. Bize düşen bunun sadece askeri boyutuyla mücadeledir. Çok ifade ettim tekrar ifade ediyorum. terörle mücadele toplu mücadeleyi zorunlu kılıyor. TEK YÖNLÜ MÜCADELE ÇÖZÜM DEĞİL."

"Türk Ulusu bugüne kadar yaratılmak istenen türk- kürt mücadelesinden kesinlikle kaçınmalıdır. Çünkü dün olduğu gibi bugün de bunu yapmaya çalışanlar var" Türk Ordusu bu konuda her türlü riski göze almış ve başarılı olmuştur. Bunlar hesaplı risklerdir. Terör örgütü üzerinde baskının sürmesi şarttır. Yılanın başı Irak'ın kuzeyinde, kuyruğu yurdumuzun içindedir. Başını kesmeden kuyruğu kesmenin çok da bir faydası yoktur"

"terörle mücadele önleyici tedbirler çok önemlidir. bir kamyonda teröristler olduğu duyumunu aldık. Bu sağlam bir istihbarat. Bu yaşanmış bir olay. Görünüşte arı kovanı taşıyan bir kamyon. Erzincan'da yaşanan bu olayda malesef şehit de verdik. Teröristler gizli bölmede ama asker izin olmadan arayamıyor. Terörist silahını kamyonun dışına asmaz ya... Bu olayın iyi düşünülmesi ve analiz edilmesi lazım... "

"Önce insan diyenlerin önce silah gereç dilyenlerin başarısızlığına şaşırmam.

Bugüne kadarki görevimde başarılı olup oılmadığıma ben karar veremem. Ben büyük bir onurla taşıdığım üniformamı bugün son kez giyiyorum. Bu şerefli üniformayı bu törenden sonra çıkartıyorum...." 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"CHP'Lİ ÜYE'Yİ BEN ÖLDÜRMEDİM"

YANLIŞ AMELİYATA SORUŞTURMA

AKP'Lİ VEKİL'E KÖTÜ HABER
»  FERDA PAKSÜT İFADE VERDİ
»  MEMUR'DAN HÜKÜMETE ZAM RESTİ
»  KADINLARA 4 YIL ERKEN EMEKLİLİK FIRSATI
»  KÖŞK'ÜN SİTESİNDE ATA'NAN AMERİKA KONUŞMASI
»  SIRPLAR ERMAN HOCA'YI FENA KIZDIRDI
»  AKP DÜŞMANI AMA AKP ZENGİNİ
»  KILIÇ:'BÜYÜK BİR YÜKTEN KURTULDUK'
»  30 AĞUSTOS'TA ZEKİ MÜREN KRİZİ
»  "İSLAMCILIK, YOLSUZLUKLA BÜTÜNLEŞTİ"
»  BAŞBUĞ, BUGÜN GENELKURMAY BAŞKANI
»  KORUCULARA ERGENEKON ŞOKU
»  GÖRGÜSÜZ SÜNNETÇİ, VERGİ'DE CİMRİ ÇIKTI
»  RUSYA'DAN TÜRKİYE'YE 21 GÜN UYARISI
»  "AKP AKLANMADI, SUÇLANDI"
»  KENE'YE ÇARE BULUNDU
»  RUSYA BÜYÜKELÇİSİ: MONTRÖYÜ DELDİRTMEYİZ
»  TEK FISI 104 YTL OLAN BU PARFÜMÜ KİMLER ALIR SİZCE?
»  TURGUT ALTINOK, SUÇU CHP'NİN ÜZERİNE ATTI
»  G.SARAY, DEVLER LİGİNE VEDA ETTİ 1-0
»  SONRADAN GÖRME ZENGİN KIVIRMAYA BAŞLADI
»  BU ÜLKE KİMİN ?
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.