Türk medyasının bir kesimi Gezi Parkı'nda yaşananlara gözünü kapatmış durumda.
Taksim Gezi Parkı'na yapılması öngörülen AVM için ağaçların kesilmesine dönük protestolar dün de yine oldukça yoğun biçimde yaşandı. Özellikle twitter üzerinden yaygınlaşan protestolara gazeteciler, bazı stk'lar, siyasiler ve medyatik isimler ilgi gösterdi. Taksim'in orta yerindeki protestolar katılımcıların ısrarlı tutumuyla giderek kitlesel bir muhalif duruşa dönüştü. Hürriyet, Milliyet,Vatan gibi ana akım medyanın gazetelerinde kendine geniş yer bulan 'Gezi Parkı Direnişi'ni bazı gazeteler ise 3 maymunu oynayarak hiç görmemeyi, duymamayı ve konuşmamayı tercih etti.
Sabah gazetesi parkın 100 mt aşağısındaki Rihanna konserini manşetine taşırken, gösterilere gözlerini kapadı. Son dönemde yönetiminde yaşanan değişmelerin ardından tamamen hükümet yanlısı bir çizgiye oturan Habertürk de 100 mt ötesindeki Gezi Parkında yaşananları görmedi, duymadı.Takvim, Star ve Yeni Şafak gazeteleri de gösterileri 1. sayfadan görmemeyi tercih etti. İstanbul'un orta yerinde Taksim gibi bir merkezi bölgede yaşanan böylesi bir protestonun haber değeri taşıması bir yana; güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu yaşanan arbedeler bile bu gazeteler için birşey ifade etmedi. Türk medyasının bir kesiminde yaşanan bu 'gezi körlüğü' medyanın objektif yayıncılık tartışmaları tarihinde kendine müstesna bir yer edindi.
Tüm bunlar olurken, Anayasa Mahkemesi başkanı Haşim Kılıç da "Hayat tarzına müdahale vicdanları yaralar" temalı bir açıklama yapıyordu kamuoyuna. Cevabı pek de zor olmasa gerek, hangi gazeteler bu açıklamayı yeterince önemli bulmadı dersiniz?
İşte o gazetelerin manşetleri;
(postmedya)