Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
IMKB
9.900,000
ALTIN
2.875,160
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
CİA DAVASINDA "ERDOĞAN VE ÖZEL KUVVETLER " ADI
CİA DAVASINDA   ERDOĞAN VE ÖZEL KUVVETLER   ADI
 
Bir CIA ajanının kimliğinin basına sızdırılmasıyla ilgili olarak "adaleti engellemek" suçundan yargılanan Lewis Libby’nin notlarında, "Erdoğan" ve "Türk Özel Güçleri" gibi ifadeler var.
 
12.2.2007 - 12:30
ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney’nin eski Özel Kalem Müdürü olan Lewis Libby, Irak Savaşı’nın da mimarlarından biriydi.

CIA ajanı Valerie Plame’ın kimliğinin "bir intikam eylemi" olarak basına sızdırılması ile bağlantılı soruşturmada yalan beyanda bulunmakla suçlanan Lewis Libby’nin, adaleti engellemekten yargılandığı mahkemeye sunulan özel notlarında ilgi çekici ifadeler bulunuyor.

CIA dosyasını soruşturan özel savcı Patrick Fitzgerald’ın sunduğu notlarda Lewis Libby’nin "şifre" kullandığı görülüyor. Libby’nin bir notu aynen şöyle: "We need to be sure T< M gets info to Erdogan." Cümleyi, "Bilginin Erdoğan’a ulaştırılmasına emin olmalıyız" şeklinde çevirmek mümkün. Ancak bu şifreli ifadeyi çözmek mümkün değil. El yazısı ile Libby tarafından kaleme alınan bir başka cümlede ise, "Neil piece on Turkish Special Forces" deniliyor. Notların 2003 yaz aylarında kaleme alındığı belirtiliyor.

Plame’in eşi olan eski Büyükelçi Joseph Wilson, ABD devleti adına savaştan önce Nijer’e giderek Irak’ın bu ülkeden nükleer silah yapımında kullanılan malzeme alıp almadığını araştırmıştı. Wilson, sunduğu raporda, bu iddiayı destekleyecek "hiçbir bulguya rastlanamadığını" bildirmişti.
/_newsimages/2868489.jpg
Ancak, Başkan George W. Bush, Ocak 2003’te Kongre’de yaptığı "Birliğin Durumu" konuşmasında aynı asılsız iddiaları yinelemiş ve Mart ayı sonunda da Irak savaşı başlamıştı.

Wilson, 6 Temmuz 2003’te New York Times gazetesinde yayınlanan yazısında, Beyaz Saray’ı eldeki istihbaratı çarpıtmakla suçlamıştı. Bundan sekiz gün sonra da, Joseph Wilson’ın eşi Valerie Plame’in adı Washington Post gazetesinde yer almıştı. "Örtülü" CIA ajanlarının kimliğini açıklamak suç.

Özel Savcı Patrick Fitzgerald, birkaç yıl süren soruşturmadan sonra, Ekim 2005’te sadece Libby’yi suçladı. Washington’da geçen ay başlayan mahkemede, şimdiye kadar savcılık makamının sunuşu yapıldı. Bu hafta ise savunma tarafının sunuşu başlayacak. İfade vermeye çağrılabilecek isimler arasında Dick Cheney ve ünlü gazeteci Bob Woodward da yer alıyor.

Libby’nin şifreleri

ÖZELLİKLE Irak savaşı planlanırken ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney’nin sağ kolu olan Lewis Libby’nin bir notu aynen şöyle:

"We need to be sure T< M gets info to Erdogan." Burada, T’nin Türkiye için kullanıldığı tahmin edilirken, sonraki işaret (<) ile M’nin anlamları açık değil ve bilinmiyor. Cümleyi ise, "Bilginin Erdoğan’a ulaştırılmasına emin olmalıyız" şeklinde çevirmek mümkün. Ancak, T< ve M unsurlarının "kesin olarak bilinememesi" anlamı "eksik" bırakıyor. Cümle, "M’nin bilgiyi Erdoğan’a ulaştırmasına emin olmalıyız" anlamına da gelebilir.

Bir başka cümlede ise, "Neil piece on Turkish Special Forces" deniliyor. Bu, "Neil’in Türk Özel Güçleri hakkındaki yazısı" anlamına gelebilir. Kim olduğu belli olmayan "Neil"ın daha önce yaptığı bir sunum da olabilir.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


SSK BAŞKANININ YASAK AŞKI CİNAYETLE BİTTİ

AB TÜRKİYE'Yİ MANAV YAPMAYA KARAR VERDİ

İTALYAN DİKTATÖR MUSOLİNİ'YE AİT GÜNLÜKLER BULUNDU
»  IRAK'TA BUGÜN 14 KİŞİ İDAM EDİLDİ
»  PUTİN AMERİKA'YA SERT ÇIKTI: GEREKEN CEVABI VERİRİZ
»  PENTEGON'UN IRAK İTİRAFI
»  18 YIL HAPSE KARŞI 14 MİLYON DOLAR TAZMİNAT ALDI
»  KOSOVA'DA ARNAVUTLAR POLİSLE ÇATIŞTI
»  PORTEKİZ DE KÜRTAJ REFERANDUMU BUGÜN
»  PUTİN, ABD'Yİ ŞAŞIRTTI
»  ÇUVALCI GENERAL TERFİ ETTİ
»  İŞTE AMERİKAN HELİKOPTERİNİN VURULDUĞU AN (VİDEO)
»  ÇOCUK TACİZCİSİNE 800 YIL HAPİS
»  BİLİMADAMLARI DÜŞÜNCEYİ OKUDU
»  DÜNYA'NIN EN BÜYÜK KAÇAKÇI CUMHURBAŞKANI
»  PLAYBOY YILDIZI SMITH'İN ÖLÜMÜ CİNAYET DEĞİL
»  MALEZYA BAŞBAKANINI KÜSTÜRDÜK
»  4 YAŞINDAKİ KIZI EVLENDİRDİLER
»  PKK'NIN YOK EDİLMESİNE MALİ KAYNAKLARDAN BAŞLANDI
»  FRANSA'NIN HEDEFİNDE ŞİMDİ TİTKO VAR...
»  HAMAS'LA EL FETİH ANLAŞTI, HAMAS'A 9, EL FETİH'E 6 BAKANLIK
»   MÜDÜRÜN ÜZERİNE DÜŞEN ZÜRAFA ÖLDÜ
»  BEYAZ SARAY: 'İRAN'I İSTİLA ETME NİYETİNDE DEĞİLİZ'
»  SINIRÖTESİ OPERASYON OLABİLİR ..
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.