Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
36,4609
EURO
38,2999
IMKB
9.514,000
ALTIN
3.429,410
 
Hava Durumu ANKARA
-7 / 2 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
CEVAHİR'İ DOLMUŞ'TA GÖREN ŞAŞIRIYOR
CEVAHİR İ DOLMUŞ TA GÖREN ŞAŞIRIYOR
 
Bugünlerde herkes “Geniş Aile”yi konuşuyor.Kanal D’nin yaz ekranında başlayan dizi, izleyenherkesi kahkaha krizine sokuyor. “Geniş Aile”nin bir anda bu kadar popüler olmasında, karikatüristlerden oluşan senaryo grubunun ve oyuncu kadrosunun payı büyük. Ancak öyle bir oyuncu var ki, aslan payını o kapıyor. Bahsettiğimiz kişi tabii ki evin sorumsuz ve serseri oğlu Cevahir’i canlandıran Ufuk Özkan... Başarılı oyuncu, hakkında merak edilenleri Esquire dergisine anlattı.
 
12.9.2009 - 09:01

Bugünlerde herkes “Geniş Aile”yi konuşuyor.Kanal D’nin yaz ekranında başlayan dizi, izleyenherkesi kahkaha krizine sokuyor. “Geniş Aile”nin bir anda bu kadar popüler olmasında, karikatüristlerden oluşan senaryo grubunun ve oyuncu kadrosunun payı büyük. Ancak öyle bir oyuncu var ki, aslan payını o kapıyor. Bahsettiğimiz kişi tabii ki evin sorumsuz ve serseri oğlu Cevahir’i canlandıran Ufuk Özkan... Başarılı oyuncu, hakkında merak edilenleri Esquire dergisine anlattı.


 Ne oldu da oyunculuğa başlamaya karar verdiniz?

- Ben, oyunculuğu bir çeşit terapi olarak görüyorum. Doktora gitmek yerine, oyunculuk yapıyorum. Herkesin içinde olan bir şeyi, canlandırdığım karaktere monte ediyorum. Mesela benim, dizide canlandırdığım Cevahir karakteriyle çok ortak noktam var. Ben de hayata onun gibi mizahi yönden bakıyorum, ondaki mahalle jargonu bende de var. Ancak televizyon ve tiyatro oyunculuğunu birbirinden ayırıyorum. Ben televizyonu çok ciddiye alan bir insan değilim, kariyer yapmak gibi bir derdim de yok, sadece para kazanıyorum. Ama tiyatroyu çok önemsiyorum, çünkü tiyatro oyuncunun er meydanı gibi, akla karayı birbirinden ayırıyor.

Ekranlarda birbirine benzeyen pek çok dizinin olduğu, pek çok yeni dizinin ilgi çekmediği için yayından kaldırıldığı bir dönemde “Geniş Aile” dizisinin elde ettiği başarıyı neye bağlıyorsunuz?

- En baştan beri bu dizinin ses getireceğini biliyordum. Ancak bu sesin, bizi sağır edecek ölçüde yüksek olacağını zannetmiyordum. Dizinin bu kadar yoğun ilgi görmesi, beni de şaşırtıyor. Kadro çok iyi, ekip çok kaliteli, ben de Cevahir rolüne yakıştığımı düşünüyorum. Senaryomuzu iki karikatürist; Cüneyt ınay ve Kamuran Süner yazıyor. Dolayısıyla sahnelerimiz de karikatür tadında oluyor, her şey bir anda olup bitiyor. Dizideki ilginç benzetmeler, kelime oyunları, espriler insanların hoşuna gidiyor ve bu durum, yüksek izlenme oranlarına sahip olmamızı sağlıyor. şurası bir gerçek ki, Türkiye’de komedi yapmak çok zor. “Avrupa Yakası”ndan başka hiçbir komedi dizisi, insanları ekrana kilitleyemedi. Umarım “Geniş Aile” başarısını devam ettirir.

BENİ DOLMUŞTA GÖREN ŞAŞIRIYOR

Sokakta rastladığınız insanlardan ne gibi tepkiler alıyorsunuz? Bu dizi, hayatınızda neleri değiştirdi?       

- Ehliyetim olmadığı için her yere toplu taşıma araçları veya taksiyle gitmek durumunda kalıyorum. ınsanlar beni dolmuşta gördüğünde çok şaşırıyor. Sanırım bizi rezidanslarda oturuyor zannediyorlar. Kimse yanlış anlamasın ama şöhretten biraz rahatsız olmaya başladım. ınsanların ilgisinden şikayetçi değilim ancak bazen çok sıkıntı çekiyorum. Sohbet etmek, fotoğraf çekilmek, dizi hakkındaki sorulara cevap vermek bazen yorucu olabiliyor. Bu yüzden en kısa zamanda ehliyet ve ardından otomobil almayı planlıyorum.

Şöhretle tanışmış pek çok insanın tersine doğal, kendi halinde ve mütevazı bir görünüşünüz var. Öyle ki, insanın gerçekten Cevahir’in siz olduğunuza inanası geliyor. Eskiden beri hep böyle  miydiniz, bizim gibi düşünenlerin sayısı çok mu?

- Bakın, ben oyunculuktan başka bir iş yapamam. Boyacılık yapamam, ampul bile değiştiremem, elimde kalır, çarpılırım! Ancak benim en büyük düsturum şudur; ukalalıkla özgüveni birbirine karıştırmamak. Bizim meslekte kendi sığ kafasında hiyerarşi yaratan, yüksek tahtlarda oturduğunu zanneden, dün ekmek peynir yerken bugün havyar yiyen, kendini bir resmin, bir çerçevenin içine yerleştirmeye çalışan çok fazla insan var. Ben böyle insanlardan olamam. Buna aile terbiyem müsaade etmez. Zaten ben yaptığım işi çok da büyütmüyorum. Bir gün çok şöhretli olsam bile sevdiklerimi, eşimi, büyüdüğünde oğlumu utandıracak bir şey yapamam. şöhret, sadece benim kaşemi değiştirir.
      
HER ŞEYİMİ KAYBETSEM ÇEVİRMENLİK YAPARIM

Nasıl yani, şu an her şeyi bırakıp gitseniz, yaşadığınız şöhreti bir anda kaybetseniz hiç etkilenmez misiniz? 


- Benim de hayatımda inişli çıkışlı, maddi sıkıntılar yaşadığım dönemler oldu. Ama her zaman dürüstçe dilemeye devam ettim. Her düşüşten sonra tekrar kalkabildim. ıngilizce ve Almanca biliyorum, bugün her şeyimi kaybetsem bile çevirmenlik yaparak hayatımı kazanabilirim. Hayata hep iyi tarafından bakan, kötü bir durumun içinde bile fırsatları bulmaya çalışan bir insan olduğumdan, sıkıntıları atlatırım.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


SELEN NİYE SEVİŞMEYE DEVAM ETTİ?

POLAT, MEKADONYA'DA PARTİ BAŞKANI GİBİ KARŞILANDI

DÜŞMANININ EVNİ 1.3 MİLYONA ALDI
»  'GERÇEKTEN SEVİŞTİLER'E DAVA
»  HARİKA AVCI'NIN AYAK PARMAĞI KOPTU
»  ÇAKMA TÜRK BBG"Sİ DÜNYA'DA İZLENME REKORLARI KIRDI
»  ÜNLÜ MANKEN'DEN GÖZYAŞLARI İÇİNDE FUHUŞ İTİRAFI
»  "AŞK SETTE DEĞİL, KULİS'TE BAŞLAR"
»  MHP'DEN SEZEN AKSU'YA ŞARKILI TEPKİ
»  MURAT SOYDAN'IN EŞİNDEN ŞOK AÇIKLAMA
»  SANATÇILAR, AKP'YE DERS VERECEK
»  'HAMDİ BEY'İ AÇIKLAMAK MESLEĞE İHANET'
»  ÜNLÜ OYUNCU MURAT SOYDAN, YOĞUN BAKIMDA
»  OYUNCULAR SETTE RESMEN İLİŞKİYE GİRDİ
»  AZERİLERİLERDE HADİSE ŞOKU!
»  YAPRAK DÖKÜMÜ'NDE LEYLA KRİZİ
»  EN SEKSİ KADININ İSTANBUL POZLARI
»  ZİHNİ GÖKTAY'IN İSYANI
»  YILDIZLARIN, FACEBOOK'TA 'YÜZSÜZ' TARTIŞMASI
»  SERVET ÇETİN'İ AŞKI ALMANYA GÜZELİ
»  "EUROVİSİON'A KÜRTÇE ŞARKI İLE KATILALIM"!
»  DENİZ SEKİ'YE CEZAEVİ'NDE LAHMACUN YASAĞI
»  VARMISIN YOKMUSUN'DA İNANILMAZ OLAY
»  "YÖNETMENE KENDİMİ TESLİM ETTİM"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.