Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,1008
EURO
43,4851
IMKB
9.317,000
ALTIN
4.076,870
 
Hava Durumu ANKARA
5 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
CHP’nin Filistin Mitingine Sert Müdahale
CHP’nin Filistin Mitingine Sert Müdahale
 
Vatandaşlar, “Gazze’de soykırıma, katliama ve tehcire hayır” demek için Tünel’den Taksim’e yürümek istedi. Polis müdahale etti, çıkan arbedede yaralananlar oldu.
 
20.4.2025 - 08:37

CHP İstanbul Vatandaşlar, “Gazze’de soykırıma, katliama ve tehcire hayır” demek için Tünel’den Taksim’e yürümek istedi. Polis müdahale etti, çıkan arbedede yaralananlar oldu. CHP İstanbul İl örgütü engelleme emrini verenler hakkında suç duyurusu yapacak.İl örgütü engelleme emrini verenler hakkında suç duyurusu yapacak.

 CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın “Gazze’de soykırıma, katliama ve tehcire hayır” demek için Tünel’den Taksim’e düzenlemek istediği yürüyüşe polis izin vermedi. Üniversite öğrencilerinin de yoğun katılımının olduğu alanda polis ekipleri ile barikata yüklenen grup arasında arbede çıktı. Arbede sırasında CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, arada kaldı.

Polisin sert müdahalesi sırasında bazı vatandaşlar yaralandı. Çelik, “Yürüyüşümüz keyfi şekilde engellenmeye çalışıldı. Bunu yapanlar anayasayı çiğnedi. Bu engelleme emrini verenler hakkında suç duyurusunda bulunacağız” paylaşımını yaptı. Çelik burada oturma eylemine başladı. Bekleyişin ardından polis koridor açmayı kabul etti. Vatandaşlar, gözaltı işlemi yapılmadan güvenli şekilde dağıldı. Özgür Çelik güvenli şekilde çıkış yapılana kadar bekleyişini sürdürdü. Özgür Çelik, “Gazze’deki insanlık dramını protesto etmek için bir araya geldik. Emperyalist güçlerin Gazze’deki katliam planlarına ‘Hayır’ diye haykırdık. Seçim zamanı Filistin davasını dilinden düşürmeyenlerin şu an suspus olduğu gerçeğini haykırdık” dedi.

VALİ  GÜL: TAKSİM ÇAĞRISI PROVAKOSYONDUR

CHP'nin Filistin’e destek amacıyla düzenleyeceği yürüyüş öncesinde, İstanbul Valiliği’nin aldığı kararla Taksim ve çevresinde güvenlik önlemleri artırıldı. Taksim'e çıkan yol polis tarafından kapatıldı. Yürüyüş için Taksim Tünel'de bir araya gelen CHP'lilere polis müdahale etti.

İstanbul Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları ifade etti:

"Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’nde güvenlik gerekçesiyle uzun yıllardır hiçbir gösteriye izin verilmemektedir. Bu durum ilgili kişi ve gruplara defalarca açıkça bildirilmiştir. İstanbul’un pek çok farklı noktasında gösteri ve toplanma hakkı serbestken, güvenlik gerekçesiyle sınırlı tutulan bu alanda ısrarla toplanma çağrısı yapmak, en hafif tabiriyle provokasyondur.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Planlı Sezeryan Doğumlarına Yasak Geldi

Özgür Özel'den Rümeyas Öztürk Açıklaması

Yemek Kartıyla Alışverişe Sınır Geliyor
»  Erdoğan’sız AKP Yüzde Kaç Oluyor?
»  Bahçeli'den CHP'ye Kayyum Çıkışı!
»  Beşiktaş Belediyesi'nde Operasyon
»  Ankara'dan Büyük Uyuşturucu Operasyonu
»  Altın Rekor Kırmaya Devam Ediyor.
»  Borsada Yalan Haber Depremi!
»  Demirtaş'tan Sırrı Süreyya Önder Mesajı
»  Önder'in Doktorlarından Açıklama
»   Önder Hastalığını Böyle Açıklamıştı
»  "PKK Haziranda Silahları Teslim Edecek"
»  Türk Devletlerinden Türkiye'ye İhanet
»  Sırrı Süreyya Önder'le İlgili Son Bilgi
»  Sırrı Süreyya bÖnder Ameliyata Alındı
»  Bahçeli'deen Hastaneye Telefon
»  55 Bin Hükümlüye Tahliye Yolu
»  Erdsoğan'dan Öğretmen Atama Müjdesi
»  Sırrı Süreyya Önder Kalp Krizi Geçirdi
»  Tartışmalı İklim Kanununda Flaş Gelişme
»  Kurbanlık Fiyatları Belli Oldu!
»  Özgür Özel'e Tazminat Cezası
»  Özdağ'dan Duruşma Tarihine Tepki
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.