Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
IMKB
9.109,000
ALTIN
2.922,340
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
CHP, BRÜKSEL BÜROSUNU EYLÜL'DE AÇIYOR
CHP, BRÜKSEL BÜROSUNU EYLÜL DE AÇIYOR
 
CHP’nin Avrupa’da lobi faaliyetleri yapacak olan iletişim ofislerinden ilki sonbaharda Brüksel’de resmen açılacak.
 
8.7.2008 - 10:30
CHP yönetimi, ilerleyen dönemlerde başta ABD olmak üzere Avrupa’nın çeşitli başkentlerinde de bürolar açacak. CHP’nin Brüksel’deki bürosunun başına getirilen Kader Sevinç, çalışmaların sürdüğünü ve Eylül ayında büronun aktif olarak çalışmaya başlayacağını söyledi.

CHP ile üyesi bulunduğu Sosyalist Enternasyonal arasındaki soğuk rüzgarlar, yerini karşılıklı ataklara bıraktı. Atina’da yapılan son Sosyalist Enternasyonal kongresinde CHP’yi ve Türkiye’deki gelişmeleri yakından izlemeye ilişkin karar çıkması, parti yönetimi karşı atağa geçirdi. CHP yönetiminin bir süredir üzerinde çalıştığı Avrupa temsilciliklerinin ilki yakın bir zamanda Belçika’nın Başkenti Brüksel’de açılacak.

CHP’nin söz konusu çalışmalarıyla ilgili olarak ANKA’ya bilgi veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, CHP’nin 30 yıldır Sosyalist Enternasyonal üyesi olduğuna dikkat çekti. Her sosyal demokrat partinin izlediği politikaların farklı olduğunu vurgulayan Öymen, “Bir ülkenin sosyal demokrat partisinin Sosyalist Enternasyonal’e üye olması demek, başka ülkelerin sosyal demokrat partileri ile her konuda aynı görüşte olması anlamına gelmiyor” dedi.

Sosyalist Enternasyonal’in CHP’yi izleme kararını değerlendiren Öymen, bu konuda AKP’yi suçladı. AKP’nin bu konuda CHP karşıtı politika yürüttüğün öne süren Öymen, kampanyanın sonuçsuz kaldığını söyledi. Öymen, Sosyalist Enternasyonal’le ilgili olarak bir komisyon kurma kararı aldıklarını ifade etti.

-EYLÜL AYINDA FAALİYETTE-

CHP’nin Eylül ayında resmen faaliyet geçmesi beklenen Brüksel’deki bürosuna atanan Kader Sevinç, çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Sevinç, ANKA’nın sorularını yanıtlarken, “Şu anda atama yapıldı. Çalışmalarımız sürüyor. Eylül ayı itibariyle artık ofis çalışmaya başlayacak. Şu anda ön hazırlıklar yapılıyor” dedi. Sevinç şunları söyledi:
“Bu bir Türkiye projesi, Türkiye projesi olarak yola çıktık. Eylül ayında açılışımız yapılacak. Bütün AB kurumlarıyla temaslar Eylül ayında resmi olarak başlayacak. CHP’nin temel konulara, yaklaşımları aktarılacak. AB ile ilgili 35 tane müzakere başlığı var. Bu konularda CHP ne düşünüyor, bunları anlatacağız. AB’nin kendi iç sıkıntıları konusunda CHP ne düşünüyor bunların hepsiyle ilgili çalışmalar yapacağız.”

-BAŞARILI ÖZGEÇMİŞ-

CHP’nin Brüksel temsilcisi Kader Sevinç, Akdeniz Üniversitesi Turizm İşletmeciliği lisansı ve Brüksel'de CERIS ve Paris-Sud Üniversitesi uluslararası ilişkiler yüksek lisansı programlarından "onur" dereceleriyle mezun oldu.

Jean Monet Avrupa Entegrasyonu programı, İngiltere’de Oxford House College’da profesyonel İngilizce ve Harvard Üniversitesi’nde “Business Communication” alanında eğitim gören Kader Sevinç uluslararası müzakereler ve iletişim alanında akademik çalışmalarını sürdürüyor.

Ayrıca kalite yönetimi, uluslararası standartlar, insan kaynakları, ileri yönetim teknikleri ve Avrupa Birliği alanlarında çok sayıda eğitim programını tamamlayan Sevinç’in pek çok ödülü de bulunuyor.

-BAYKAL REST ÇEKMİŞTİ-

Öte yandan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Sosyalist Enternasyonal’e rest çekmiş ve gerekirse “ayrılırız” mesajı vermişti. Baykal, Brüksel’e açılan büro ile ilgili olarak şu değerlendirmelerde bulunmuştu:

“Bizim dünyayla ilişkilerimizde çok ciddi sorunlar olduğunu ben gördüm. Sosyalist Enternasyonal’de de bizim sıkıntılarımız var. Sosyalist Enternasyonal’de de Avrupa’nın Türkiye’de etnik ayrışmaya destek veren bir takım temsilcileri var. Onlar istiyorlar ki, ulus devlet olarak Türkiye’ye sahip çıkmak yanlıştır. Onlar öyle düşünüyor diye ben bundan vazgeçecek değilim. Türkiye’yi baskı altına almaya çalışıyorlar.

Biz Sosyalist Enternasyonal’le ilişkimizi yeni ve ciddi bir çerçeveye oturtacağız. Türkiye’yi şamar oğlanı haline getirmelerine izin vermeyiz. CHP’ye baskı yapmalarını kabul etmeyiz. İlkelerimizi biliyoruz. Politikalarımızı biliyoruz. Bunları müzakere ederiz, konuşuruz, anlatırız.

Bu çerçevede açıkça onlara da ifade ettik. Sosyalist Enternasyonal’le ilişkilerimizi geleceğini değerlendirmek ve öneri yapmak üzere bu komisyonu görevlendirdik. Bu komisyon Sosyalist Enternasyonal’in bize, Türkiye’ye ve CHP’ye haksızlık yaptığını gördüğümüz anda gerekli önerileri yapacaktır. Bizde onu değerlendireceğiz. Gerekirse ayrılacağız. Ayrılmak istemiyoruz ama baskı istemiyoruz.”

ANKA



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BEKAROĞLU'NDAN ŞOK İDDİA

ERGENEKON'DA MEHMET AĞAR İZİ

MÜHENDİSİN VİRÜSLÜ KENE KOMPLOSU
»  CHP'Lİ TUĞBA'DAN AKP'YE DESTEK
»  DARBE GİRİŞİMİ OLDU MU?
»  TOLON'UN ARŞİVİNDEN YAŞAR PAŞA ÇIKTI
»  ÜÇ KIZ KARDEŞ BİR ÇOCUĞUN ANNESİ OLDU!
»  YUNANLILARIN KORKULU RÜYASI PİRİ REİS EMEKLİ OLDU
»  AKP'DE ŞENER'E TEPKİ BUGÜN BAŞLADI VE İSTİFASI İSTENDİ
»  ABD, KÖRFEZDE TATBİKATA BAŞLADI
»  CHP: ERGENEKON'UN DİJİTAL ORTAM KAYITLARI DELİL DEĞİL
»  ÇETE LİDERİNE SİKORSKYLERLE BASKIN
»  KORKUDAN CENAZESİNE BİLE KİMSE GİDEMEDİ
»  CHP ÖLÜMLÜ TAHLİYE'NİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAK
»  SERBEST KALINCA BU BAŞLIĞI ATTI
»  ORDU İÇİNDEKİ ULUSALCILAR TASVİYE EDİLİYOR
»  ORMAN YANGINI EVLERE SIÇRADI 2 ÖLÜ 27 YARALI
»  PAŞA'NIN OĞULLARI VE ÇALIK GRUBU SORUSU MECLİSTE
»  İŞTE "SEZER BELGESİ"Nİ HAZIRLAYAN KİŞİ
»  BALBAY, NEDEN CEP TELEFONU'NUN NUMARASINI AÇIKLADI
»  ŞENER'E GÜLEN VETOSU
»  İŞTE ABDÜLLATİF ŞENER'İN EKİBİ
»  EMEKLİ ORAMİRAL ÖRNEK'TEN DARBE GÜNLÜĞÜ AÇIKLAMASI
»  BBP'DEN YASİN HAYAL'İN SLOGANINA JET YANIT
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.