Cumartesi düzenlenen törene katılan Soysal’ın cüzdanı çalındı. Soysal, çarpıldığını fark edemedi bile.
14 BİN 500 YTL UÇTU
CHP’li Soysal, Baykal’ın da katıldığı açılış töreninde yaşanan izdiham nedeniyle kalabalığın arasında kaldı. Töreni fırsat bilen hırsızların hedef alanına giren Soysal , pantolonunun cebindeki cüzdanı çaldırdı. Soysal, gün boyu Baykal’ın diğer programlarına da katıldığı için hırsızlığı fark edemedi.
Akşam saatlerinde bir grup arkadaşı ile yemek yiyen Soysal, hesabı ödemek için elini cebine attığında cüzdanının yerinde olmadığını fark etti. Hemen harekete geçen ve çalıştığı bankalarla iletişime geçip, kredi kartlarını iptal ettiren CHP’li milletvekili için artık çok geçti. Çünkü hırsızlar saat 17.07 ile 18.30 arasında CHP’li vekilin İş Bankası TBMM şubesine ait kredi kartını boşaltmıştı. Hırsızların, Beşiktaş semtindeki çeşitli mağazalardan tam 14 bin 500 YTL’lik alışveriş yaptığı saptandı.
POLİS HIRSIZLARIN PEŞİNDE
Soysal, dün sabah karakola resmi şikayette bulundu. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri hırsızları yakalamak için alış veriş yapılan mağazaların güvenlik kameralarını incelemeye aldı. CHP’li vekil “İstanbul polisi mağazaların güvenlik kamera görüntüleri inceledikten sonra hırsızların kimliğinin belirlenebileceğini söylediler. Umarım bu hırsızlar yakalanır ve cezalarını çeker” dedi.