Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
36,6383
EURO
39,8878
IMKB
10.841,000
ALTIN
3.516,660
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
CHP,MECLİS'TE YOLSUZLUK KOMİSYONU İSTEDİ
CHP,MECLİS TE YOLSUZLUK KOMİSYONU İSTEDİ
 
CHP, “İçişleri Bakanlığına bağlı kurum ve kuruluşların düzenledikleri ihalelerdeki yolsuzlukların belirlenmesi ve hükümetin bu konudaki yetersizliklerinin” araştırılması gerekçesiyle Meclis’te “yolsuzluk” komisyonu kurulmasını istedi.
 
20.12.2013 - 11:13

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve arkadaşları tarafından TBMM Başkanlığına sunulan araştırma önergesinde, vatandaşların vergileri ile sağlanan gelirlerin büyük kısmının vatandaşa hizmet adı altında sayısız ihale ile sorumsuzca harcandığı ve devletin zarara uğratıldığı ifade edildi.
Önergede, yolsuzluk adı verilen ve yoksulluğunda en büyük nedeni olan bu olayların vatandaşın devlete olan güvenini de sarstığına işaret edilerek, “İçişleri Bakanlığına bağlı kurum ve kuruluşların yaptıkları ihaleler yolsuzlukla mücadele için araştırılmalı, sorumluları belirlenmelidir” denildi.
Önergenin gerekçesinde, Uluslararası Şeffaflık Örgütü'nün 2012 Yolsuzluk Algı Endeksi'nde, Türkiye’nin 176 ülke arasında 49 puanla 54. sırada yer aldığı belirtildi.
Gerekçede şu ifadeler yer aldı:
“Gelişen, refah düzeyi artan bir ülke olmak için İçişleri Bakanlığına bağlı kurum ve kuruluşların açtığı, sonuçlanan ya da devam eden ihalelerinde yolsuzluk yapılıp yapılmadığı Türkiye Büyük Millet Meclisi nezdinde araştırılmalı ve vergi veren milyonlarca vatandaşın devlete güveni tekrar sağlanmalıdır. Böylelikle siyasal iktidar halka hesap vermek, şeffaflık gibi asıl sorumluluğunu da tekrar hatırlamış ve uygulamış olacaktır.” (ANKA)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


KÜTAHYALI'DAN SEKS KASETİ AÇIKLAMASI

AK PARTİLİLERDEN ZAMAN'A PROTESTO!

FLAŞ.. EMNİYET'TE DEPREM!
»  ZAMAN GAZETESİ'NDEN BOMBA İDDİA!
»  BİR İPTE BİR SÜRÜ CAMBAZ!
»  NUMAN KURTULMUŞ'TAN O GÖRÜNTÜLERE TEPKİ
»  BAHÇELİ: YA YOLSUZLUK, YA MHP!
»  UŞAK'TA CHP'LİLER KAZAN KALDIRDI!
»  ''BEN BAKAN TOTO OYNAMIYORUM''
»  "KİM YAPARSA ALLAH BELASINI..."
»  FLAŞ.. ÇEVİK BİR TAHLİYE OLDU
»  VEKİLLERİNE ERDOĞAN'DAN MORAL YEMEĞİ
»  VE MANSUR YAVAŞ CHP'DE!
»  ANKARA'DA SICAK SAATLER!
»  ENGİN ALAN'IN ACI GÜNÜ!
»  FLAŞ.. MECLİS 2 HAFTA TATİLE GİRİYOR
»  BAHÇELİ: "EGER BİRİ BİLE DOĞRUYSA..."
»  "SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUYORUM"
»  AKŞAM'DAN MİLLİYET MUHABİRİNE BÜYÜK AYIP
»  İŞTE İSTANBUL'UN YENİ EMNİYET MÜDÜRÜ
»  GÜLEN'DEN HADDİNİ BİLME UYARISI
»  ANKARA EMNİYETİNDE KİM NEREYE ATANDI?
»  "PARA SAYMA MAKİNASINI POLİS GÖTÜRDÜ"
»  FLAŞ.. HÜSEYİN ÇAPKIN GÖREVDEN ALINDI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.