Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
IMKB
9.109,000
ALTIN
2.922,340
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
CHP'NİN GÖZÜ DE GÖNLÜ DE İSTANBUL'DA
CHP NİN GÖZÜ DE GÖNLÜ DE İSTANBUL DA
 
Cumhuriyet Halk Partisi, yerel seçimlerde İstanbul’a özel ilgi gösteriyor. Nurettin Sözen’in görev döneminden sonra İstanbul’da bir daha iktidara gelemeyen sosyal demokratlar bu kez İstanbul’u almak istiyor.
 
20.11.2008 - 22:05

Son iki seçimde İstanbul’da miting yapmaktan bile kaçınan Genel Başkan Deniz Baykal’ın her hafta bu kentte en az bir etkinliğe katılması da bu ilgiyi hatta iddiayı gözler önüne seriyor.

İstanbul demek önce Büyükşehir Belediye Başkanlığı demek. Ancak CHP henüz büyükşehir adayını belirleyebilmiş değil. Uzun zamandır çok sayıda isim kulislerde dolaşıyor. Bu isimler arasında CHP Meclis Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu öne çıkıyor. Hafta sonu Üsküdar’da partisinin düzenlediği toplantıya katılan ve burada partililerden büyük destek gören Kılıçdaroğlu, ısrarlı sorulara rağmen “ aday değilim” diyor. Ancak parti kaynaklarına göre, Kılıçdaroğlu, Genel Merkez tarafından aday gösterilmesi halinde itiraz etmeyecek.

Kulislerde dolaşan ikinci isim İlhan Kesici ise kesin bir dille aday olmayı reddediyor. İl Yönetimi’nin çok istediği bir diğer isim İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük. Ancak Küçük şu sıralar İstanbul Sanayi Odası’yla meşgul. AKP’nin ısrarla istediği İSO’nun Yönetim Kurulu Başkanı yeni yılda yapılacak oda seçimlerde aday olup olmamak konusunda meslek komiteleriyle görüş halinde ve gündeminde “şimdilik” siyaset yok.

Bazı genel merkez yöneticilerinin üzerinde durdukları Kemal Derviş’in de teklif gelse bile sıcak bakmayacağı dile getiriliyor. Geçtiğimiz ay partiye geri dönen SODEV Başkanı, eski bakan ve milletvekili Ercan Karakaş da aday olmak istediğini parti yönetimine bildirdi. Karakaş, hem medya ve iş çevrelerine yakınlığı hem de son dönemde CHP’den uzaklaşan partiden gelenek tabanı Kürtler ve Aleviler’in kendisine desteğiyle İstanbul’u CHP’ye kazandırabileceğini söylüyor.

İstanbul’la ilgili kararı, Baykal’ın vereceği sır değil fakat genel başkanın kafasından kimin geçtiği henüz bilinmiyor. Görünen o ki 20 Aralık Program Kurultayı öncesi de büyükşehir ismi açıklanmayacak.

MEVCUT BAŞKANLARLA DEVAM

İlçelerde ise isimler büyük oranda belirginleşmiş görünüyor. Mevcut belediye başkanları Selami Öztürk (Kadıköy), İsmail Ünal (Beşiktaş), Ateş Ünal Erzen (Bakırköy) ve Mustafa Değirmenci’nin (Avcılar) devam etmesine kesin gözüyle bakılıyor. ANAP’tan seçildikten sonra geçen ay CHP’ye geçen Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün de 4. döneminde bu kez CHP adına yarışacak.

CHP BAHÇELİEVLER VE TUZLA’DA ÇOK İDDİALI

Bahçelievler’de bir başka eski ANAP’lı belediye başkanı bu kez CHP için ter dökecek. Geçen dönem aday olmayan Saffet Bulut, bu seçimlerde CHP’nin en büyük kozları arasında. Orhanlı Belediye Başkanı Cemil Ekşi ise 2004 seçimlerinde 3 bin oyla kaybedilen Tuzla’yı CHP’ye kazandırmak için ter dökecek. CHP’nin en büyük kozlarından biri de Lemi Çelik. Trabzonspor’un “başbakan” lakaplı eski sağ beki, Güngören’de çoğunluğu oluşturan karadeniz kökenli seçmenlerin oylarına talip. Sporla ilgili bir diğer aday ise Bayrampaşa’dan. Yıldırımbosnaspor Kulübü Başkanı eski DSP İstanbul milletvekili Bahri Sipahi, Boşnak kökenli oylar üzerinde ciddi etkiye sahip.

Çatalca’da Bakırköy Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Otlatıcı, Sultanbeyli de Sultanahmet Camii’nin eski imamı Osman Nuri Bedir, Kağıthane’de Gültekin Saltan, Çekmeköy’de Hüseyin Sipahioğlu, Fatih’te Can Özyediler, Beylikdüzü’nde Osman Gürcan Çelikkol, Bağcılar’da Bayram Ali Çeşmeli, Kartal’da Emre Saltık öne çıkan isimler arasında. Çarşaflı kadınların üye yapılmasıyla gündeme gelen Sultangazi’de ise o toplantının ardındaki isim Erdal Kızılbayır aday olacak.

BEYOĞLU VE SARIYER’DE BÜYÜK REKABET

Beyoğlu’da Akşam Gazetesi yazarı Mustafa Dolu ve eski milletvekili Hüsnü Okçuoğlu, Sarıyer’de ise 2004 adayı Gökhan Zeybek, ilçe meclisi üyesi Erdal Karagöl ve ANAP’lı eski Belediye Başkanı Sedat Özsoy arasında ciddi bir yarış yaşanıyor.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İKİ İLDE ÇATIŞMA: 3 ER ŞEHİT

ERDOĞAN'DAN ÇARŞAFLI ÜYE YORUMU

GİZLİ ÇEKİM YAPAN DÜSES HAKKINDA DAVA AÇILDI
»  DÜŞES'E DAVA SORUNUN ÜSTÜNÜ ÖRTMEMELİ
»  SADECE "AÇIM"DEDİ ÜMÜĞÜNÜ SIKTILAR
»  SAHTE HAHAM TUNCAY GÜNEY AJAN MI?
»  CHP-MESUT YILMAZ İTTİFAKI
»  ERDOĞAN'IN SLOGANI ERGENEKON TUTANAĞINDA
»  KAÇIRILAN GEMİNİN KAPTANI SONUNDA İSYAN ETTİ
»  ERDOĞAN, HİNDİSTAN GEZİSİ ÖNCESİ BANKALARI UYARDI
»  ADALET BAKANI'NDAN İŞ İSTEYEN VATANDAŞA ŞOK YANIT
»  ÜZMEZ DAVASINDA AVUKAT ŞOKU
»  ERGENEKON'DA ŞOK SORU
»  AKTAN'IN CENAZESİNDE KADIN ERKEN YAN YANA SAF TUTTU
»  SPOT HABER, YEREL SEÇİMLER'İN NABZINI TUTUYOR
»  TERİM, TRT'Yİ PROTESTO ETTİ
»  ERDOĞAN'DAN KESİN YASAK
»  DERİN PKK'LILARIN İTİRAFLARI
»  BAHÇELİ'NİN ALEVİ AÇILIMINA DESTEK
»  SEÇİM YAKLAŞTIKÇA SEÇMENİ TAVLAMA YARIŞIDA ARTTI
»  NTV'DEN, GECİKTİRİCİ AÇIKLAMASI
»  DİYANET'İN MUTA NİKAHI SKANDALI
»  171 YILDIR DOĞRU SANILAN YANLIŞI DÜZELTTİ.
»  DİYARBAKIR'DA SICAK ÇATIŞMA, 2 ER ŞEHİT
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.