Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4084
EURO
34,8183
IMKB
9.978,000
ALTIN
2.431,990
 
Hava Durumu ANKARA
14 / 23 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
CHP'de Kimler Liste Dışı Kaldı?
CHP de Kimler Liste Dışı Kaldı?
 
CHP’nin 19. Olağanüstü Tüzük Kurultayı’nda parti yönetimine muhalefet eden isimler büyük ölçüde çizik yedi. Listede İlhan Cihaner, Ali Şeker, Eren Erdem gibi isimlere yer verilmezken, Selin Sayek Böke İzmir’den aday gösterildi. Kurultay’da Kılıçdaroğlu’nun karşısında aday olmak için imza toplayan Mustafa Balbay da listede kendisine yer bulamadı.
 
21.5.2018 - 00:15

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 24 Haziran’daki Cumhurbaşkanı ve genel seçimler için milletvekili adayları listesini Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) görüşüne sundu. Edinilen bilgiye göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yeniden İzmir’den aday olurken, MYK’nın tamamı seçilecek yere konuldu. CHP’nin 19. Olağanüstü Tüzük Kurultayı’nda parti yönetimine muhalefet eden isimler büyük ölçüde çizik yedi. Abdüllatif Şener Konya’dan aday gösterilirken, Konya’da ikinci sıranın Saadet Partisi’ne ayrıldığı belirtildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 24 Haziran’daki Cumhurbaşkanı ve genel seçimler için milletvekili adayları listesini Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) görüşüne sundu. Edinilen bilgiye göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yeniden İzmir’den aday olurken, MYK’nın tamamı seçilecek yere konuldu. CHP’nin 19. Olağanüstü Tüzük Kurultayı’nda parti yönetimine muhalefet eden isimler büyük ölçüde çizik yedi. Abdüllatif Şener Konya’dan aday gösterilirken, Konya’da ikinci sıranın Saadet Partisi’ne ayrıldığı belirtildi.

CHP’de milletvekili adaylarını belirlemek için kurulan 5’li komisyon üyeleri, Genel Başkan Yardımcıları Çetin Osman Budak, Tekin Bingöl, Muharrem Erkek, Seyit Torun ve Faik Öztrak ile Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan çalışmasını tamamlayarak, hazırladıkları listeyi önce MYK sonra da PM’nin görüşüne sundu. Listelerin dışarıya sızmasını engellemek için CHP Genel Merkezi’nde dün adeta sıkıyönetim ilan edildi. Genel Merkeze ziyaretçi girişi yasaklandı. Gazetecilerin alınmadığı, internet erişiminin kısıtlandığı binaya sadece parti yöneticileri girebildi. Merakla bekleyen bazı aday adayları ise içeriden haber alabilme umuduyla Genel Merkez binasının yakınındaki kafeteryalarda beklediler.

KURMAYLAR LİSTEDE

PM toplantısı sürerken listenin detayları da kulislere yansıdı. Kulislere yansıyan bilgiye göre, listede 18 kişilik MYK üyelerinin tamamı seçilecek yerlerden aday gösterildi. Tuncay Özkan İzmir’den İstanbul’a kaydırıldı. MYK’da milletvekili olmayan Fethi Açıkel, Ünal Çeviköz ve Gülizar Biçer Karaca İstanbul’dan aday gösterildi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, yeniden İzmir’den aday oldu.

BAYKAL İLK SIRADA... LİSTE DIŞI KALAN İSİMLER

Hastanede tedavisi süren eski Genel Başkan Deniz Baykal Antalya’dan ilk sıraya yerleşti. 7 Haziran ve 1 Kasım 2015’te ön seçimde Baykal’dan daha fazla oy alarak ilk sırada yer alan Nefi Kara ise listelerde yer alamadı.

CHP’de İlhan Cihaner, Ali Şeker, Eren Erdem gibi isimlere yer verilmezken, Selin Sayek Böke İzmir’den aday gösterildi.

Kurultay’da Kılıçdaroğlu’nun karşısında aday olmak için imza toplayan Mustafa Balbay da listede kendisine yer bulamadı.

Seçime katılabilmesi için Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla İYİ Parti’ye geçen milletvekilleri seçilecek yerlere konuldu.

CHP’nin Mart ayında yaptığı 19. Olağanüstü Tüzük Kurultayı’nda parti yönetimine muhalefet eden isimlere de büyük oranda listelerde yer verilmedi.

ÜÇ BÜYÜK KENT

İstanbul’da 1. bölgede Akif Hamzaçebi liste başı olurken, 2. bölgede Enis Berberoğlu, 3. bölgede Erdoğan Toprak liste başı oldu. Ankara 1. bölgede Tekin Bingöl, 2. bölgede Nihat Yeşil ve 3. bölgede Haluk Koç liste başı oldu. İzmir’de ise 1. bölgede Murat Bakan, 2. bölgede Kılıçdaroğlu liste başında yer aldı. Adana, Bartın, Gaziantep gibi bazı illerde mevcut milletvekillerine yer verilmedi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Muharrem İnce'den Sürpriz Karar

Flaş.. İşte CHP'nin Aday Listesi

Dövizle Askerlikte Yaş Müjdesi
»   İnce: Yüzde 50 yüzde 50 Yapacağız
»  Abdüllatif Şener adaylığını açıkladı!
»  Akşener: İkinci Tura Ben Kalacağım
»  Ankara'yı Yine Sel Vurdu
»  İYİ Parti Standına Saldırı
»  Aday Listelerinde Yarın Son Gün
»  CHP ve Saadet'ten Ortak Liste Çalışması
»  PTT kasasını böyle doldurdu
»  İnce'ye Sürpriz Makam Aracı!
»  Akşener Gençlerle Anıtkabir'de
»  Erdoğan'dan Listelerde Gençlik Vurgusu
»  Süper Lig'de Şampiyon Galatasaray!
»  Alaattin Çakıcı hastaneye kaldırıldı
»  İnce'den 17 Sayfalık Seçim Manifestosu
»  "Erdoğan'ın En Korktuğu Kişi Benim"
»  Bahçeli Listeyi Neden Erken Açıkladı?
»  Millet İttifakı Yüzde 58'i Yakaladı
»  “İkinci Tura Oynuyordum Şimdi Vazgeçtim"
»  Meral Akşener: O korkak bir insandır...
»  Abdüllatif Şener'den CHP kararı
»  Yenikapı'daki Mitingine Kaç Kişi Katıldı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.