Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4659
EURO
34,8745
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.433,640
 
Hava Durumu ANKARA
14 / 23 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Clinton ve Trump ikinci Raundta Kapıştı
Clinton ve Trump ikinci Raundta Kapıştı
 
ABD'de 8 Kasım'daki başkanlık seçimi öncesi Demokratların adayı Hillary Clinton ve Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump ikinci kez canlı yayında baş başa tartıştı. Clinton, münazarada moderatörün "ABD başkanı olsanız, Suriye konusunda Obama'dan farklı ne yapardınız?" sorusuna "Kürtleri silahlandırmayı değerlendirirdim" diye yanıt verdi. Trump'ın münazaraya yaklaşık iki saat kala yaptığı basın toplantısı ise Clinton'a ağır darbe vurdu.
 
10.10.2016 - 09:27

ABD'deki kritik başkanlık seçiminin iki adayını karşı karşıya getiren ve münazara, Minnesota eyaletindeki Washington Üniversitesi'nde yapıldı. Hakaretlerin havada uçuştuğu tartışma, beklendiği gibi gergin bir atmosferde geçti.

CNN International'ın yaptırdığı ankete göre, iki hafta önceki münazaranın galibi Clinton, dün gece de ağır basan taraftı.

CNN/ORC anketine katılanların yüzde 57'si münazarayı Clinton'ın, yüzde 34'ü ise Trump'ın kazandığı görüşünde.

Ancak CNN, ankete katılanların yüzde 58'inin Clinton destekçisi olduğunu belirtti.

CNN'in ilk münazara sonundaki anketinde, tartışmanın galibinin Clinton olduğunu belirtenlerin yüzdesi 62 idi. Yani Clinton'ın bu açıdan bakıldığında, 5 puan kaybettiğini söylemek mümkün.

ABD basınında yapılan yorumlarda da genel olarak Trump'ın ilk münazaraya göre daha iyi bir performans gösterdiği belirtildi.

CLINTON ÇİFTİNE MÜNAZARA ÖNCESİ BÜYÜK ŞOK

Münazara öncesinde, Trump'ın, geçmişte eski Başkan Bill Clinton'ı geçmişte cinsel tacizle suçlayan kadınlarla beraber basın toplantısı düzenlemesinin de Hillary Clinton'ın tartışma sırasındaki gerginliğini artırdığı gözlemlendi.

Söz konusu kadınlarla Facebook'tan canlı yayın yapan Trump, "Bu çok cesur dört kadın, burada olmak istedi" dedi. Kadınlardan üçü, 1978 ve 1993 yılları arasında Bill Clinton'a yönelik cinsel taciz ya da tecavüz suçlamasında bulunmuştu.

Bill Clinton, daha önceden bilinen bu suçlamaların hiçbirinden yargılanmamıştı. Ancak suçlamaların birinden sıyrılırken, kadınlardan Paula Jones'a 850 bin dolar ödemeyi kabul etmek zorunda kalmıştı.

Dördüncü kadın ise 12 yaşındayken tecavüze uğrayan Kathy Shelton'dı. Shelton'a tecavüz eden saldırganı savunan avukat ekibinde Hillary Clinton da bulunuyordu.

Kadınların hepsi Hillary Clinton ile Trump arasındaki münazarayı en ön sıradan izledi. Geçtiğimiz günlerde Trump'ın kadınlarla ilgili aşağılayıcı ve küfürlü sözler sarf ettiği bir video kaydının ortaya çıkması ABD kamuoyunda büyük tepki yaratarak, Cumhuriyetçi adayı zor durumda bırakmıştı. Trump'ın münazara öncesi düzenlediği basın toplantısıyla bu rüzgarı tersine çevirmeyi başardığı yorumları yapıldı.

Trump ortaya çıkan videodan "gurur duymadığını" ve "mahcup olduğunu" söyledikten hemen sonra sözü eski Başkan Bill Clinton'a getirdi ve "Siyasi tarihte kadınlara karşı daha tacizkâr hiç kimse olmadı" dedi. Hillary Clinton, eşi hakkındaki bu sözlere yanıt vermedi.


Trump, 2005 yılına ait videodaki sözleri nedeniyle özür dilese de kaydın ortaya çıkmasının ardından 33 üst düzey Cumhuriyetçi siyasetçi Trump'a desteklerini geri çekmişti. Eski Cumhuriyetçi başkan adayı John McCain ve eski dışişleri bakanı Condoleezza Rice Trump'a desteğini çeken isimler arasında yer alıyor.

"CLINTON'I HAPSE ATTIRIRDIM"

Son yılların en sert tartışmalarından biri olarak görülen programda Trump, başkan olduğu takdirde Clinton'ın sızan ve silinen elektronik postalarını incelemesi için bir savcı atayıp, Demokrat siyasetçiyi hapse attıracağını söyledi.

ÖNCE EL SIKIŞMADILAR AMA...

Münazara öncesi Hillary Clinton ve Trump'ın birbirlerinin elini sıkmamaları, iki başkan adayı arasında yaşanan gerilimin boyutunu gözler önüne serdi. Ancak iki aday, tartışmanın sonunda el sıkıştı.

Münazaranın moderatörlüğünü CNN'den Anderson Cooper ve ABC kanalından Martha Raddatz yaptı.

"KÜRTLERİ SİLAHLANDIRIRDIM"

Münazarada Hillary Clinton, moderatörlerden Raddatz'ın "ABD başkanı olsanız, Suriye konusunda Obama'dan farklı ne yapardınız?" sorusuna, "Özellikle DEAŞ lideri Ebubekir el Bağdadi'yi hedef alırdım" diye yanıt verdi ve ekledi:

"Kürtleri silahlandırmayı değerlendirirdim. Kürtler, Irak'ta olduğu gibi Suriye'de de en iyi ortaklarımız oldu. Bazı çevrelerin bu konuda büyük endişeleri olduğunu biliyorum. Ama onların ihtiyaç duydukları donanıma sahip olmaları gerektiğini düşünüyorum."

Suriye'deki çatışmaların durması için daha önce olduğu gibi "uçuşa yasak bölge" ve "güvenli bölge" önerilerini tekrarlayan Clinton, Halep'teki saldırılardan en fazla Rusya'yı sorumlu tuttu. Demokrat aday, "Amerikan askerlerinin Suriye'de savaşmasına karşı" olduğunu vurguladı.

Aynı soruya Obama yönetiminin Suriye politikasını eleştirerek cevap veren Trump, Halep'le ilgili somut bir öneri getirmezken, "Esad'ı hiç sevmem. Ama Esad, DEAŞ'ı öldürüyor. Rusya DEAŞ'ı öldürüyor. İran da DEAŞ'ı öldürüyor. Bizim zayıf dış politikamız yüzünden bu üçü şimdi bize karşı bir araya geldi" ifadesini kullandı.

Clinton ise bu sözlere "Rusya, DEAŞ ile ilgilenmiyor. Onlar Esad'ı iktidarda tutma derdinde" diye yanıt verdi.

ÜÇÜNCÜ RAUNT 19 EKİM'DE

Başkanlık yarışında Clinton ile Trump'ı karşı karşıya getirecek son tartışma programı, 19 Ekim Çarşamba günü Las Vegas kentindeki Nevada Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ABD Savaş Gemisine Füze Fırlattılar

Taziye Binasına Bomba, 100 Ölü

Matthew Kasırgası, ABD’de!
»  Wikileaks, Clinton Belgelerini Yayımladı
»  Haiti'de Ölü Sayısı Bin'e Yaklaştı
»  Kasırga Haiti'yi Yerle Bir Etti,339 Ölü!
»  Ermeniler, Azeri askeri şehit etti
»  BM'nin Yeni Genel Sekreteri Belli Oldu
»  Hillary Clinton Farkı Açıyor
»  Putin'in Emri Tüm Dünyayı Tedirgin Etti!
»  Rusya'dan ABD'ye rest!
»  Suriye'de Düğüne Bombalı Saldırı
»  Esad Bu Kez Vakum Bombası le Vurdu
»  ABD ve Rusya arasında Yüksek Gerilim!
»  Şimon Peres Hayatını Kaybetti
»  Suudi Arabistan'da MaaşlaraTırpan!
»  İlk Münazara Hillary'nin
»  Tarihi Tartışmayı 100 Milyon Kişi İzledi
»  ABD'de Başkanlık Seçimini Kim Kazanacak?
»  İran'da Ahmedinejad'a SeçimYasağı!
»  ABD'de AVM'de Dehşet, 4Ölü
»  Obama'nın Eşine Büyük Şok!
»  Musul'da ABD Üssün Kimyasal Füze
»  Obama,İsrail'e, 'İşgalci' Dedi
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.