Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü'nde geçirdiği başarılı ameliyatla diyalize girmeden yaşama tutunan Başoğlu, 'Tek böbrekli olduğumu öğrenince şoke oldum. Babamın böbreğiyle diyalizden kurtuldum, çok mutluyum' dedi.
Akdeniz Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu birinci sınıf öğrencisi Semih Başoğlu, yaklaşık bir ay önce rahatsızlandığını ve yapılan tetkikler sırasında tek böbrekli olduğunu öğrendiğini söyledi. Başoğlu, şöyle konuştu:
'Doğuştan tek böbrekliymişim. Duyunca şoke oldum. Sahip olduğum böbrek de ancak yüzde 35 oranında çalışıyormuş. Böbrek yetmezliği oluşmuş. Diyalize girmem gerekiyordu ancak organ nakli ile diyalizden kurtulabileceğimi öğrendim. Ülkemizde organ bağışı yeterli değil. Organ, hasta olunca kolayca bulunabilecek bir şey de değil. Babam büyük fedakarlıkta bulunarak bana bir böbreğini vermek istedi. Gerekli tetkikler yapıldı, uyumlu bulununca diyalize girmekten kurtuldum ve yeniden yaşama tutundum. Babama çok teşekkür ederim. Bana en büyük hediyeyi verdi.'
Denizli Buldan'da tekstil işiyle uğraşan Kadir Başoğlu (47) ise oğlunun hastalığını duyunca büyük üzüntü yaşadığını, uzun süreli bir araştırma yaparak, AÜ Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü'nü tercih ettiklerini anlattı. Baba Başoğlu, 'Oğlumun sağlığına kavuşması ve yaşaması benim için en büyük hediye. Ülkemizde organ bağışının artmasını istiyorum. Herkes bir can yaşatmak için organlarını bağışlamalı' diye konuştu.
Semih Başoğlu'nun ameliyatını gerçekleştiren Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü Cerrahi Sorumlusu Doç. Dr. Ayhan Dinçkan da kişinin tek böbrekli olduğunu fark etmeden yaşayabileceğini belirterek, 'Semih'in tek böbrekli olduğu hastalanınca anlaşıldı. Babası sayesinde diyalize girmekten kurtuldu. Semih okuluna kaldığı yerden devam edebilir' dedi. 15 ŞUBAT 2011/STAR