Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
36,4626
EURO
38,2978
IMKB
9.452,000
ALTIN
3.411,090
 
Hava Durumu ANKARA
-3 / 4 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
DANIŞTAY'DAN GEZİ PARKI İÇİN SON KARAR
DANIŞTAY DAN GEZİ PARKI İÇİN SON KARAR
 
Danıştay'dan Taksim Yayalaştırma Projesi ile ilgili son karar çıktı. Gezi Parkı'nda yayalaştırmaya iptal kararı verildi. Danıştay 6. Dairesi, oy çokluğu ile verdiği kararla Taksim Yayalaştırma Projesi'nin durdurulduğunu açıkladı. Böylece yargı ile ilgili süreç tamamlanmış oldu. Taksim Yayalaştırma Projesi'nin büyük bir kısmı tamamlanarak, 2'inci aşamasına geçilmişti. Yol genişletme çalışmaları başlayan Taksim Meydanı'nda trafik yeni yapılan tünellerle sağlanıyordu.
 
6.5.2014 - 16:52

DAVANIN SEYRİ

2011'de koruma amaçlı imar planı değişikliği İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından kabul edilmişti. 2012'de ise yine İstanbul 2 numaralı Kültür Koruma Varlıkları tarafından bu onaylanmıştı. Sonrasında 17 Ocak 2012 tarihinde ise yine İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce onaylanmıştı. İlk dava 11 Mayıs 2012 tarihinde açılmıştı. Geçtiğimiz yıl Mayıs ve Haziran ayında Taksim Yayalaştırma Projesi'ne tepkiler gelmişti. Bu projenin içinde Gezi Parkı ve Topçu Kışlası yapılması da vardı. 6 Haziran 2013 tarihinde ilk olarak İstanbul 1. İdare mahkemesine başvurulmuş, yürütmeyi durdurma kararı verilmişti. Sonrasın da ise iptal kararı verilmişti. Yine Davalı olan Kültür Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından konu en üst yargı organı olan Danıştay'a taşınmıştı. Danıştay 6. Dairesi tarafından da yine bu karar yani yerel mahkemenin verdiği iptal kararı oy çokluğu ile onandı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


HEP KAVGA EDECEK DEĞİLLER YA!

4 BAKAN, 4 OYLAMA,4 FARKLI SONUÇ!

"REZA ZARRAB NE KADAR VERGİ VERDİ?"
»  KILIÇDAROĞLU, O SAVCIYA MEYDAN OKUDU
»  ''DEVLETİ SOYMAYA ALIŞMIŞLAR''
»  ARTINÇ AMELİYATTAN ÇIKTI!
»  BÜLENT ARINÇ'A SAFRA KESESİ OPERASYONU
»  AK PARTİ GRUP TOPLANTISINI İPTAL ETTİ
»  4 BAKANA TEK KOMİSYON!
»  CHP'DE YUMRUKLU KAVGA
»  17 ARALIK'TA HERŞEY YALANMIŞ!
»  MECLİS'TE AYET KAVGASI!
»  PKK'NIN KAÇIRDIĞI ASKERE TSK'DAN ŞOK!
»  HAKKARİ'DE KAHREDEN KAZA,3 ASKER ŞEHİT!
»  GENEL MERKEZ'DE SÜRPRİZ KÖŞK GÖRÜŞMESİ
»  GÜLER: VEREMEYECEĞİMİZ HESAP YOKTUR
»  BAĞIŞ: ''ADİ VE ÇİRKİN İFTİRALAR''!
»  4 BAKAN HAKKINDA SORUŞTURMAYA ONAY!
»  MECLİS'TE ZAFER ÇAĞLAYAN GERGİNLİĞİ
»  MECLİS'TE POŞU PROTESTOSU!
»  BAYRAKTAR'I AĞLATAN SAVUNMA!
»  MECLİS TV KAPALI, MO TV YAYINDA
»  YALOVA BELEDİYESİ AK PARTİ'YE GEÇTİ!
»  GENELKURMAY'DAN PARAREL YAPI AÇIKLAMASI!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.