Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
IMKB
9.109,000
ALTIN
2.922,340
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
DEMİREL'İN CİA ARŞİVİ VE ERGENEKON YORUMU!
DEMİREL İN CİA ARŞİVİ VE ERGENEKON YORUMU!
 
Demirel,CIA belgelerinin bu zamanda yayınlanmasının düşündürücü olabileceğini söyledi.
 
21.2.2008 - 06:11

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, ABD arşivlerindeki 1960’lı yıllara ilişkin açıklanan gizli belgeleri değerlendirdi ve “Bunları referans olarak kabul etmek yanlıştır” dedi. Demirel, belgelerin bu zamanda yayınlanmasının düşündürücü olabileceğini söyledi.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, ABD arşivlerindeki 1960’lı yıllara ilişkin açıklanan gizli belgeleri değerlendirdi ve “Bunları referans olarak kabul etmek yanlıştır” dedi. Demirel, belgelerin yayınlanmasının zamanlamasının düşündürücü olabileceğini söyledi.

9. Cumhurbaşkanı Demirel, Radyo televizyon Gazetecileri Derneği Başkanı Metin Özkan ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerini kabul etti. Demirel kabulde, gazetelerde yayınlanan 1960’lı yıllara ilişkin ABD’nin gizli belgeleri değerlendirdi. Demirel, şöyle dedi:

“Amerika veya diğer devletlerde, bizim devletin arşivlerine baksanız bir memlekette ne olduğunu merak edenler kendi teşkilatları aracılığıyla bunu rapor etmişlerdir. Bunları referans olarak kabul etmek yanlıştır. Tek referans olarak kabul etmek yanlıştır, eksik unsurları vardır, doğru olmayanları vardır. İstihbarat alıyor sağdan soldan. Bir kısım şeyler var ki, Türkiye’de o kadar açık, o kadar belirli ki bunları yeni baştan öğrendik diye düşünmeye gerek yok. Öyle olduğu açık. Bir mecelle kaidesi var. Bedahet olan yerde dalalet olunmaz. Yani eğer açıklık varsa zihin kargaşasına gerek yoktur. 2 kere 2 dört müdür beş midir? Dörttür.”

Demirel, bu belgelerin bugün yayınlanmasının dezenformasyon olup olmayacağı yolundaki bir soruyu yanıtlarken, “Neşredilenlerin içinde hakikat payı olanlar da var, olmayanlar da var. Arşivlerde bu bilgiler varsa, bu zaman neşredilmiş olması düşündürücü olabilir. Bunlardan korkmamak lazım. Yüzleşmek lazım. Bizim arşivimizde, başka ülkelerin arşivinde, Türkiye’ye ait ne varsa hepsiyle yüzleşmek lazım. Adam söylüyor, diyor ki, Başbakana Cumhurbaşkanına haber verilmişti. Hayır verilmemişti ama Cumhurbaşkanı tedirgindi o zaman, yazdılar bunları.” karşılığını verdi.

ERGENEKON

9. Cumhurbaşkanı Demirel, Ergenekon operasyonuyla ilgili bir soruyu da yanıtlarken şöyle dedi :

“İyi şeyler değil tabii ki onlar. Ama sadece bizim ülkemizde değil, başka ülkelerde de bu çeşit şeylerle karşılaşıyorsunuz. Bir ülkede sistem işlese bir takım kurtarıcılar meydana çıkmaz. Ama her ülkede sistem ne kadar iyi işlerse işlesin, henüz olgun demokrasi haline gelmemiş ülkelerde sistem ne kadar iyi işlerse işlesin kurtarıcılar daima olacaktır. 3 kişi, 5 kişi bir araya gelir memleketin işleri iyi gitmiyor diye konuşurlar. Bu gayet doğaldır. Burada kalsa mesele yok. Ama hadi biz bu memleketin işlerini doğrultalım diye eyleme geçildiğinde takdirde o yanlıştır. Eylem zaten vardır. Şöyle vardır, siyasi partiler, basın, gösteri yürüyüş hakkı vardır Türkiye’de. Meydanlar hürdür düşüncenizi her zaman söyleyebilirsiniz. Ama siz, bir ülkede terör varsa, 'devlet terörü önleyemiyor, hadi biz yapalım’ dediğiniz zaman o paramiliter olur. Devleti sıfıra indirirsiniz. Bunları Türkiye 70’li yıllarda yaşadı. Kurtarıcılığa kalkmak yanlış. Ama bir de tabii ki devletin iyi işlemesi lazım ki, vatandaşların kafasında ‘Devlet bu işlerin altından kalkamaz gibi bir kanaat olmamalı. Bu Devlete inanç meselesi.”
 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


AKP'Lİ VEKİL LAİKLİK YAZISINDAN MAHKUM OLDU

GÜL,TÜRBAN KARARINI MKG'DEN SONRA VERECEK

DP'Lİ SOYLU'DAN DTP'YE BOMBARDIMAN
»  MECLİS BAŞKANI TOPTAN'DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR
»  MİLLETVEKİLLERİNİN ZAM PAZARLIĞI
»  "AKP'YE OY VERDİĞİME PİŞMAN OLMAK ÜZEREYİM"
»  "BÖYLE GİDERSE AKP TABANINI KAYBEDER"
»  GÜLEN CEMAATİNİN İLGİNÇ ZİYARETİ
»  DEMİREL'DEN BİR UYARI DAHA
»  CHP: "TUZLA'DA VAHŞET YAŞANIYOR"
»  EMEKLİ HAKİM VE SAVCI MAAŞLARINA ZAM UMUDU
»  İZMİR'DE BÜYÜK FUHUŞ OPERASYONU
»  YARGITAY BAŞKANI: " REJİM TEHLİKESİ YOK"
»  ANAYASA MAHKEMESİ'NDEN KAFA KARIŞTIRAN KARAR
»  DOĞMU GÜNÜ HEDİYESİ : EHLİYET!
»  MUHALİF VEKİLLERİN SESİ KISILACAK
»  MHP, ÖZDAĞ'I MAHKUM ETTİRDİ
»  GİŞELER KENT DIŞINA, KÖPRÜLER BEDAVA
»  KRİTİK MGK, YARIN TOPLANIYOR
»  SENEGAL BAYRAĞI, ANKARA'YI KARIŞTIRDI
»  ATV HABER'İ MEHMET BARLAS SUNACAK
»  ESRARENGİZ KİŞİ HAKKINDA YENİ İP UÇLARI
»  MECLİS'İN KAMU ALACAKLARI MARATONU 11 SAAT SÜRDÜ
»  HAFIZLAR SINIFTA KALDI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.