Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
IMKB
9.109,000
ALTIN
2.922,340
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
DERİN ÇETE'DEN ASKER-POLİS BAĞLANTISI ÇIKTI
DERİN ÇETE DEN ASKER-POLİS BAĞLANTISI ÇIKTI
 
Milletvekillerine "Sizi PKK öldürecek" diyerek menfaat temin etmeye çalıştığı ileri sürülen çete lideri ve Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım'ın sağ kolu olarak tanınan Zakir S. gözaltına alındı.
 
7.1.2008 - 18:06

'Matkap' adı verilen operasyonda Selvi'nin yanısıra 13 kişi daha gözaltına alındı. Şahısların kendilerini Yeşil'in adamı ya da istihbarat görevlisi olarak tanıttığı, iş adamları ve milletvekillerinden menfaat temin eden zanlıların 1 albay, 1 emniyet müdürü ve 2 polis ile irtibat halinde olduğu ileri sürüldü. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yakalanan şebekenin 2 Milletvekilinin koruma görevini üstlendiği iddia edildi.

Dönemin Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursaspor Kulübü Başkanı Erdoğan Bilenser'e yapılan silahlı saldırıyı azmettirdiği iddiasıyla gündeme gelen ve Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım'ın sağ kolu olarak tanınan Zakir Selvi'nin de aralarında bulunduğu bir şebekeye İstanbul'da operasyon düzenlendi. Şebekenin liderliğini Orhan A.'nın yaptığı belirtiliyor. Operasyona giden süreç, bir işadamının Beşiktaş'taki İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı şikayetle başladı. İşadamı Orhan A.'nın kendisini istihbarat görevlisi olarak tanıtarak 'bayrak parası' adı altında haraç istediğini iddia etti. Savcılık konunun takip edilmesi için Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne talimat verdi. Polis, Orhan A. ve adamlarını takibe aldı. Yaklaşık 9 ay süren takibin ardından önceki gün operasyon yapıldı. Çete lideri olduğu ileri sürülen Orhan A., Bahçeşehir 'de gözaltına alınırken mahkeme kararıyla ismini Bedirhan E. yapan ve Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım'a yakınlığıyla gündeme gelen Zakir S. iki adamıyla birlikte Beşiktaş'taki lüks Selenium isimli Residence'da yakalandı. Özel Harekat timlerinin de katıldığı operasyonla 13 kişi gözaltına alındı.

Orhan A. tarafından yönetilen çetenin yapılan ev ve iş yeri aramalarında 4 adet tabanca, 6 adet şarjör, 175 adet fişek, 1 adet av tüfeği, 10 adet kama, 1 adet telsiz, 13 adet bilgisayar ile çok sayıda video kaset ve CD'ye de el konuldu. Orhan A.'nın en yakın şebeke üyelerine de kendini derin devletin adamı olarak tanıttığı belirtiliyor. Adam kaçırma, çek senet tahsilatı adam yaralama suçları kapsamında gözaltına alınan şebekenin 2006 Temmuz ve 2007 Ekim ayında iki şahsın gasp amaçlı tehdit edilmesi, 2005 Eylül ayı ve 2007 Ocak ayında iki kişinin silahla yaralanması ile 2007 Mart ayında bir kişinin tehdit edilmesi olaylarına karıştığı iddia ediliyor.

Orhan A.'nın 2 milletvekili ile dost olmak için, PKK tarafından tehdit edildiklerini söyleyerek koruma görevi üstlendiği belirlendi. Milletvekillerinin adını ve nüfuzunu kullanan şebekenin bu şekilde menfaat temin ettiği iddia ediliyor. Polisin takibine; çete ile doğrudan ve dolaylı olarak bağlantılı 1 albay, 1 emniyet müdürü ve 2 polis de takıldı. Orhan A.'nın bu kişilerin isimlerini kullanarak iş takipçiliği yaptığı ileri sürüldü. Bazı kamu mensuplarının tahsilat işlerine çete elemanları ile beraber gittiği de iddialar arasında. Kamu görevlilerin soruşturma kapsamında ifadelerinin alınarak haklarında yasal işlem yapılacağı bildirildi. (ZAMAN)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BAKANLAR KURULU'NDA NE GÖRÜŞÜLDÜ?

ÇİLLER, BEYAZ KAŞKOLUNU GÖNDERDİ, DP KONGRESİNİ KAZANDI

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDA MÜLAKAT SINAVINA DURDURMA
»  BELÇİKA'LILAR TÜRK MÜ?
»  "AKP'DEN TEKLİF GELİRSE KABUL ETMEM"
»  BAŞBAKAN'I SİNİRLENDİREN TÜRBANLI
»  ÇANKAYA KÖŞK'ÜNDE 'BÖCEK' KUŞKUSU
»  EROL EVCİL'E MÜEBBET HAPİS
»  MHP'Lİ MEHMET GÜL'ÜN EVİNE POLİS BASKINI
»  "DÖRT AY SONRA MECLİS'TE KESİNLİKLE SİGARA İÇİLMEYECEK"
»  "KEŞKE DEMİRTAŞ TUTUKSUZ YARGILANSAYDI"
»  KUR'ANI SATIR SATIR OKUYAN KOMUTAN
»  "ANITKABİRİ BİLE SATACAKLAR"
»  ÖDÜLLER SİZİN OLSUN BEN SSK İSTİYORUM
»  DAĞLICA'DA ÜÇ KOMUTAN HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
»  TECAVÜZCÜLERE KİMYASAL HADIM CEZASI
»  GÜL, ABD'YE UÇTU
»  DP, İLK TURDA BAŞKANINI SEÇEMEDİ
»  CHP'DE AÇLIK GREVİ'NDEKİ İLÇE BAŞKANI FENALAŞTI
»  KAHRAMANLAR CEPHEYE YENİDEN DÖNDÜ
»  "TÜRKİYE,VAHABİLEŞTİRİLİYOR"
»  KABAHAT BU MÜFTÜDE DEĞİL ONU MÜFTÜ YAPANLARDA
»  ÇİNLİLER TÜRKİYE'Yİ 1 MİLYON TURİSTLE KANDIRDI
»  "DİRENSELERDİ BU KADAR ŞEHİT VERİLMEYECEKTİ"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.