Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1169
EURO
38,2322
IMKB
9.970,000
ALTIN
2.915,570
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
DEVRİK TAYLAND BAŞBAKANI DARBEYİ KABULLENDİ
DEVRİK TAYLAND BAŞBAKANI DARBEYİ KABULLENDİ
 
Thaksin uçaktaki gazetecilere 'ABD'ye giderken Başbakan olduğunu fakat dönerken işsiz kaldığını' söyledi. Gazeteciler devrik Başbakan'ın sakin olduğunu, durumu kabullendiğini kaleme aldı.
 
21.9.2006 - 16:01
Uçaktaki açıklamalarında böyle bir darbeyi hiç beklemediğini aktaran devrik Başbakan Thaksin Shinawatra, "Ben ülkem için çalıştım. Ama istenmediğim yerde de çalışamam." dedi. Thaksin konuşmasında darbenin olduğu saatlerde ordu ile irtibat halinde olduğunu vurguladı. Thaksin'in eşi ve danışmanlarının kendisi ile buluşmak üzere Londra'ya hareket ettikleri belirtildi. Özel Danışman Pansak Vinyaratn'ın devrik Başbakan ile Londra'ya uçmaması dikkat çekti.

Thaksin'e karşı düzenlenen bombalı saldırı dosyaları kayboldu

Bu arada devrik Başbakan Thaksin Shinawatra'ya karşı daha önce düzenlenen suikast girişimi ile alakalı araştırma dosyalarının polis merkezinden bir araca yüklenerek bilinmeyen bir yere götürüldüğü görüldü. Thaksin Shinawatra'nın kız kardeşinin kocası olan Polis Müdürü Priewphan Damapong'e bağlı 30 ağır silahlı sivil kıyafetli polisin suikast dosyaları ile müdürlükten ayrıldıkları belirtildi. Toplam 10 aracın askeri birlikler olay yerine gelmeden uzaklaştığı açıklandı.

Başbakana karşı suikast girişiminin askerler tarafından yapıldığı belirtiliyordu. Saldırı sonrasında 5 komutan gözaltına alınmıştı. Olay ile alakalı birçok söylenti bulunurken, olayı araştırma görevinin sadece Başbakan'a yakın kişilere verilmesi olayın Başbakan taraftarları tarafından askeri komutanları tutuklamak için yapılmış olabileceği kuşkusu oluşturuyor.

Darbeci General Sondhi Ekim 2007'de genel seçim sözü verdi

Darbenin mimarı General Sondhi Boonyaratkalin en geç 2007 yılının Ekim ayında ülkeyi genel seçime götüreceğini ve halkın kendi istediği ile birini seçeceğini açıkladı. İki hafta içinde de yönetimi sivillere devredeceğini belirten General Sondhi, ülkede güven ve istikrar istediklerini belirtti. Ülkenin dışa yönelik politikasında herhangi bir değişiklik olmayacağı vurgulayan Sondhi, Kral Bhumibol Adulyadej'a bağlılıklarını yineledi. General Kral'ın en üst seviye yönetimde olduğunu belirtti. Suan Dusit Rajabat'ın yaptığı bir ankete göre Taylandlıların yüzde 84'ü askerlere destek veriyor.

Devrik Başbakan Thaksin Shinawatra ve kurmayları dün gece yerel kanallara ulaşamayınca, uluslararası CNN ve BBC'ye demeç vermişti. Demeçlerin Tayland'da yayınlanmasını istemeyen General Sondhi, ülkedeki CNN ve BBC yayınlarını durdurdu. CNN yayınları bu sabah tekrar başlarken, BBC'nin yayın iznine daha geç onay verildi. Darbe yönetimi, yerel ve yabancı kanalların devrik Başbakan ile ilgili haberleri durdurduğu gözlendi.

Piyasalarda beklenen olmadı: Tayland parası güne güçlü başladı

Darbenin ardından beklenen döviz fiyatları artışı yaşanmadı. Bugün çalışmaya başlayan bankalarda darbe öncesi 37 Baht olan 1 dolar, şimdi 37.5 Baht seviyesine çıktı. Ülkedeki yabancı yatırımcılarda herhangi bir değişiklik de görülmüyor. Ülkedeki yabancı şirketler sadece çalışanlarına dikkatli olmaları konusunda uyarı yaptı. Darbenin 2. günüde ülke sakinliğini koruyor. Televizyon kanalları da normal yayınlarına devam ediyor. Darbeci Komutan en son yaptığı açıklama en az 5 kişinin bir araya gelerek politik bir toplantı yapmaları yasaklandı.

ABD darbeden rahatsız

Washington yönetimi, Tayland'daki darbenin savunulacak bir yanının olmadığını ve olaydan çok büyük üzüntü duyduğunu duyurdu. Yapılan açıklamada, darbeci askerlere acil olarak görevi sivillere devretmesi, halkın tekrar kendi liderini seçme olağanı sunması çağrısı yapıldı. ABD yaşanan bu darbenin Tayland için demokrasi adına bir geri adım olduğu belirtildi. ABD, Tayland Ordusu'ndan sözünü tutarak en kısa zamanda seçime gidilmesini beklediğini, Tayland ile olan ilişkilerini gözden geçireceğini ifade etti.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


CENAZEDEN PARA KAZANAN DOKTORLAR

TAYLAND HALKINDAN DARBEYE DESTEK

AHMEDİNEJAD BUSH'A HİROŞİMAYI İMA ETTİ.
»  TAYLAND'DA HALK DARBECİLERDEN YANA ÇIKTI
»  ESKİ BAŞBAKAN, YAYA'YA ÇARPARAK ÖLDÜRDÜ
»  YUNANİSTAN'DA SAVAŞ UÇAĞI DÜŞTÜ
»  BM'DE İRAN-ABD DÜELLOSU
»  PAPA:"YANLIŞ ANLAŞILDIM, İSLAM'A SAYGI DUYUYORUM"!
»  TAYLAND'DA DARBECİLER SİYASİ TOPLANTILARI YASAKLADI
»  "TÜRKİYE'DE DARBE OLABİLİR"!
»  VATİKAN'I AĞCA SENDROMU SARDI
»  KADDAFİ: PAPA ÖZÜR DİLEMESİN
»  TAYLAND'DA İKTİDAR KAOSU BAŞLADI
»  TAYLAN'DA DARBECİLER BAŞBAKAN'I DEVİRDİ
»  TAYLAND'DA ORDU YÖNETİME EL KOYDU
»  AHMEDİNECAD, PAPA'YA SAYGILI ÇIKTI!
»  TALİBAN VAHŞETİ
»  BAŞBAKAN'IN YALANI MACARİSTAN'I KARIŞTIRDI
»  AHMEDİNEJAD ABD'DE YALNIZ
»  ABD DÜNYA'YI KÜRESEL HAPİSHANEYE ÇEVİRDİ
»  MİLANO'DA BİNA YIKILDI: 2 ÖLÜ
»  IRAK'TA MARKETE İNTİHAR SALDIRISI:17 ÖLÜ
»  İŞTE ABD'NİN İRAN'A SALDIRI PLANI
»  AFGANİSTAN'DA NATO ASKERLERİNE İNTİHAR SALDIRISI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.