Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,4287
EURO
43,9122
IMKB
9.312,000
ALTIN
4.098,760
 
Hava Durumu ANKARA
4 / 16 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
DOMUZ YAĞI İDDİASI EKMEK SATIŞLARINI DÜŞÜRDÜ
DOMUZ YAĞI İDDİASI EKMEK SATIŞLARINI DÜŞÜRDÜ
 
Konya Fırıncılar Odası Başkanı Vedat Honca, Tüketiciler Birliği tarafından "Konya'da bulunan ekmek fırınlarının ithal ederek ekmek yapımında kullandığı katkı maddelerinde domuz yağı var" iddiasının gerçeği yansıtmadığını ve bu gerçek dışı iddia yüzünden satışlarının yüzde 25 oranında düştüğünü söyledi.
 
16.2.2008 - 16:25
İddialara yanıt vermek üzere Fırıncılar Odası Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenleyen Honca, fırıncı esnafının gece gündüz demeden vatandaşa hizmet etmek için çalıştığını belirterek, "Bizler bu şekilde çalışırken Konya gibi bir yerde 'Ekmeğe konulan katkı maddelerinde domuz yağı vardır' iddiası gerçekten tüylerimizi ürpertti. Bu saçma sapan mesnetsiz iddiayı dile getirenler, ithal edilen ürünlerin tahlil edilmeden kullanıldığını belirtiyor. Öyleyse tahlil neticeleri belli olmamış bir maddenin ne cüretle kullanıldığını iddia edebiliyorlar anlamak mümkün değil. Oysaki biz fırıncılar aldığımız her ürünün faturasını ve belgelerini alırız. İthal ettiğimiz ürünler de, İngiltere'de bulunan ve 'İslami Kurallara Uygundur' sertifikası veren bir kurumdan onaylı ürünlerdir. Kullandığımız katkı maddeleri tamamen bitkiseldir ve kesinlikle domuz yağı yoktur" dedi.
Fırıncı esnafı olarak bu iddianın altında kalmayacaklarını da dile getiren Honca, "Oda olarak yasal süreci başlatıp hakkımızı arayacağız. Bu mesnetsiz iddia nedeniyle halkın gözündeki güvenilirliğimiz düştü ve satışlarımız yüzde 20-25 azaldı. Bizler kendi ürettiğimiz ürünleri evimize götürerek ailemize yediriyoruz. Böyle bir şey yapsak öncelikle kendimiz niye kullanalım? Buradan o iddiaları ortaya atanlara 'Hodri Meydan' diyorum. Ürünlerimizin tahlili yapılsın ve eğer onlar haklı çıkarsa bütün milletin önünde özür dileyeceğiz" şeklinde konuştu.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


GORİLLER YÜZ YÜZE ÇİFTLEŞİYOR!

BELEDİYELERİNİN OTOGAR SOYGUNU

TÜBİTAK "BEYAZ'IN HELYUM"U ÖLDÜREBİLİR
»  BU MEKTUBA DİNCİ BASIN KÖPÜRECEK!
»  EMEKLİ AYLIĞI ALANLAR DİKKAT!
»  "YARIŞMA PROGRAMLARI GÜNAH MI HOCAM?"
»  NAPOLYAN KANSERDEN Mİ, ÖLDÜ YOKSA ZEHİRLENDİ Mİ?
»  FAZLA KİLOLAR KANSER RİSKİNİ ARTTIRIYOR
»  ANKARA’DA KULLANILABİLİR SU ALARM VERİYOR…
»  EVLİ PSİKOLOG, ŞİZOFREN MAHKUMDAN HAMİLE KALDI
»  SEÇİMLERDE PARMAK BOYANMASINA SON
»  DAĞ TRAŞ OLACAK
»  AKMERKEZ'DE NAMAZ ŞOV!
»  İKİ ASKERİN ÜZERİNE YILDIRIM DÜŞTÜ
»  SEVGİLİLER GÜNÜNDE EŞİNE BÖBREĞİNİ BAĞIŞLADI
»  MUHAFAZAKAR SUNUCU, KUMARDA YAKALANDI
»  UMRE VE TUR FİYATLARI YENİDEN BELİRLENDİ
»  KEDİ'YE ŞİDDET TAHRİK SAYILDI
»  ANKARA'DA YİNE BORU PATLAMASI, YİNE SU BASKINI
»  "BEN KAÇAKÇIYIM" DİYE GAZETEYE İLAN VERDİ!
»  PEPSİ, YARIŞMALARINI BAŞÖRTÜLÜLERE KAPATTI
»  TÜRBANLI KADIN HEYKELİREN BÜYÜK İLGİ
»  3. BOĞAZİÇİ KÖPRÜSÜ'NDE VOLİYİ KİMLER VURACAK?
»  TRT GENEL MÜDÜR VEKİLİ GÜNEY'E SORUŞTURMA
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.