Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2352
EURO
37,5417
IMKB
8.975,000
ALTIN
2.873,010
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
DONDURAN SOĞUĞA VALİLİK AÇIKLAMASI!
DONDURAN SOĞUĞA VALİLİK AÇIKLAMASI!
 
Bir ilköğretim okulunun açılışıyla ilgili çıkan haberlere Kars Valiliği'nden cevap geldi. Açılışın medyada çıktığı gibi olmadığını belirten Valilik 'Sıcaklık -30 değil -2 dereceydi' dedi.
 
3.12.2007 - 18:59
Kars Valiliği açılışla ilgili  şu açıklmaayı yaptı:

01.12.2007 Cumartesi günü İlimiz Merkez Esenyazı Köyü İlköğretim Okulu açılışı ile ilgili basın-yayın kuruluşlarında çıkan haberlerde; açılış törenine protokolün geç kalması sebebiyle törenin 35 dakika geç başlatıldığı ve bu nedenle öğrencilerin -30 derece soğukta bekletildiği belirtilmektedir.

Okul ihtiyacı olan ve 8 derslikli kaloriferli yaptırılan İlimiz Merkez Esenyazı Köyü İlköğretim Okulu açılış töreni, 01.12.2007 Cumartesi günü saat 12.30 olarak belirlenmiş, program saati ve yeri tüm protokol üyelerine ve İlimizdeki basın mensuplarına, Valiliğimiz Bilgi İşlem Merkezinden 30.11.2007 Cuma günü saat 11.10’da “Sayın Valimizin katılımlarıyla Merkez Esenyazı Köyü İlköğretim Okulunun 01.12.2007 Cumartesi günü saat 12.30’da açılışı yapılacaktır. Bilgilerinize” şeklinde cep mesajı ile gönderilmiştir.

Kars Valiliğince tahsis edilen bir minibüs ile basın mensupları okul açılış saatinden yarım saat önce köye ulaştırılmış olup, bu köye gidiş sırasında, minibüsteki tüm basın mensupları tarafından törenin saat 12.30’da başlayacağı da bilinmekteydi.

Öğrenciler, 11.45’te okul bahçesinde toplanmaya başlamış, gelen öğrenciler, aynı okul bahçesinde bir yıl önce yapılan 2 derslikli sobası yakılan eski okul binasında bekletilerek 12.15’te tören alanına alınmışlardır. Öğrencilerin ihtiyacı olabilirliği düşüncesi ile okulun sobası yanar vaziyette tutulmuştur. Tören saati 12.30 olarak bildirilmesine ve köy muhtarlığınca öğrencilerin saat 12.00’de gelmeleri anons edilmesine rağmen, tören alanına bazı köylüler öğrenci olmayan çocuklarıyla da erken saatte gelmeye başlamışlardır. Köylülerin, okulun açılış törenine katılımı da zorunlu tutulmamıştır.

Köyde ilk defa böyle bir okul açılışı yapılması ve köyün modern bir okula kavuşması nedeni ile kalabalıkça köy halkı, öğrenci olan ve olmayan çocuklarıyla birlikte törene katılmışlardır. Valimiz Sayın Mehmet Ufuk ERDEN ve diğer protokol mensupları herhangi bir gecikme olmadan tören alanına tam 12.30 da ulaşmışlar ve tören hemen başlatılmış, öğrencilerin soğuktan etkilenmemeleri için Sayın Valimiz törenin kısa tutulması talimatını vermiştir.

Açılış programında yer alan halk oyunu gösterileri ve protokol konuşmaları Sayın Valimizin talimatı ile kısa tutularak okul açılışı yaklaşık 15 dakika içerisinde sonlandırılmıştır. Öğrencilerin alanda iki saat bekletildiği haberi gerçeği yansıtmamaktadır.

Ayrıca haberlerde belirtildiği üzere hava sıcaklığı -30 derece değildir. Meteorolojinin her gün saat başı yaptığı sıcaklık ölçümlerinde 01.12.2007 günü saat 12.00’de sıcaklığın -2 derece olduğu, saat 13.00’de yapılan ölçümde ise sıcaklığın -1,4 derece olduğu tespit edilmiştir.

Bazı basın kanallarındaki resimlerdeki annenin yanındaki 3 yaşındaki kız çocuğu bu okul öğrencisi değildir. Anne ve küçük kız, coşkulu okul açılışı sevincine katılmak için tören alanında bulunmaktadır. Kız çocuğunun soğuktan etkilenip etkilenmeyeceği ile sağlığına ilişkin nasıl hareket edilmesi gerektiği hususunun anne tarafından değerlendirilmesi gerekeceği açıktır.

İlimizdeki bu gerçeği yansıtmayan okul açılış haberleri; halkımızın, köylülerimizin ve çocuklarımızın güzel bir okula kavuşma sevinçlerini gölgelemiştir.

Değerli kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla saygı ile duyurulur.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


-"KOCA PARASIYLA MARKETE GİDİLİR AMA SİYASET YAPILMAZ"

ATLAS JET ISPARTA UÇUŞLARINA SON VERDİ

KAZA TAM BİR MUAMMA!
»   MECLİS LOKANTASI GENİŞLETİLİYOR
»  ANKARA'DA TAKSİ ÜCRETLERİNE ZAM
»  UÇAK KAZASI HABERLERİNE HAVACI TEPKİSİ
»  İŞTE O KARISI KARAÇARŞAFLI DENİLEN BEKAR REKTÖR
»  AĞAR, "DP, HÜSAMETTİN ABİ İLE DEVAM" EDECEK
»  KÖŞK'TEN GECİKMELİ BİLGİ NOTU AÇIKLAMASI
»  PEŞMERGELER, TÜRKİYE SINIRINA TOP YERLEŞTİRDİ
»  TAKİP UYDUSU KARARI 5 ARALIK'TA
»  İMHA BİTENE KADAR NOKTA OPERASYONLAR SÜRECEK
»  YÖK'TEN GÜL'E SERT YANIT
»  YASAK AŞK YAŞAN KADIN YATAKTA BASILDI
»  KAZA'DAN SONRA TOPLU MEZAR KAZILMIŞ
»  KONYA HAVAALANINA 3 YILDIR İLS CİHAZI TAKILAMADI
»  MECLİS'TE SKANDAL DERGİ
»  ŞOK İDDİA: PİLOT KAPTANLIK YAPAMAZ
»  ÇOCUK DONDURAN GÖRGÜSÜZ PROTOKOL
»  PKK'YA KARŞI FÜZE
»  BAKAN AKP KADROLAŞMASINI NASIL SAVUNDU..!
»  ERKEN ÖTEN HOROZA 250 EURO CEZA
»  PKK, ERMENİSTAN'A TAŞINMA AŞAMASINDA
»  KOMPLO TEORİLERİNDE GERÇEKLİK PAYI VAR
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.