Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1776
EURO
37,8340
IMKB
9.066,000
ALTIN
2.907,610
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
DTP'DEN ÖCALAN GÖZ'LÜ NEVRUZ AFİŞLERİ!
DTP DEN ÖCALAN  GÖZ LÜ NEVRUZ AFİŞLERİ!
 
DTP İstanbul İl Başkanlığının Nevruz için bastırdığı afişteki gözler tartışma konusu oldu. Kum saati üzerindeki bir çift gözün teröristbaşı Öcalan'a ait olduğuna dair yapılan yorumlara DTP'liler "Halkımızın gözleri" yorumunu yaptı.
 
18.3.2008 - 16:20

DTP İstanbul  İl Başkanlığının bu yıl ki Nevruz kutlamaları için bastırdığı afişte ilk kez Kürtçe ifadeler yer aldı. Kürtçe ‘Şimdi zaman özgürlük zamanıdır’ yazılı afişte, ateşler içinde kum saati figürü kullanıldı. Kum saati üzerindeki bir çift gözün kime ait olduğu merak konusu oldu. Gözlerin teröristbaşı Öcalan'a ait olduğu yorumları yapıldı

"HALKIMIZIN GÖZLERİ"DTP İStanbul  İl Başkanı Halil Aksoy, ‘Afişteki gözler kimin?' sorusu üzerine “Halkımızın gözleri” yanıtını verirken, Nevruz kutlamasının tanıtım afişinde Nevruz'un ‘Newroz' olarak yazılması dikkat çekti. Daha önce hazırladıkları nevruz afişinde Kürtçe “Yeter artık' diye yazmak isteyen DTP ’liler, valilikten izin alamadı.
Son hazırlanan ve üzerindeki bir çift gözle dikkat çeken afiş, DTP 'lilerin açıklamasına göre valilik tarafından onaylandı. İstanbul 'daki Nevruz kutlamasını bazı sol dernek ve partilerle birlikte 23 Mart pazar günü Kazlıçeşme Meydanı'nda yapmak isteyen tertip komitesi yarın İstanbul  Valiliği'ne izin başvuru yapacak. DTP İstanbul  İl Başkanlığı, İstanbul'daki nevruz kutlamasını düzenlediği basın toplantısında Kürtçe yazılı afişleri gazetecilere göstererek duyururken, Diyarbakır'da Kürtçe'nin yasaklandığı iddiasıyla, Çince ve İspanyolca yazılı nevruz afişleri kullanılmıştı."BİLGE İNSAN DİYE SOKRATES'İ KASTETTİM" Benzer bir cingözlük de Diyarbakır'da yaşandı. Diyarbakır'da da katıldığı bir konferansta teröristbaşı Abdullah Öcalan için “Bilge insan” dediği gerekçesiyle hakkında örgüt propagandası yapmak suçundan soruşturma başlatılanDTP ’li eski Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş hakkında takipsizlik kararı verildi. Diyarbakır’da 1 Şubat günü düzenlenen ‘3. Ekoloji ve Yerel Yönetimler’ adlı konferansta yaptığı konuşmada teröristbaşı Abdullah Öcalan’dan “Bilge insan” diye söz ettiği gerekçesiyle hakkında Terörle Mücadele Yasası'nın 7/2 maddesi uyarınca 5 yıla kadar hapis istemiyle soruşturma yürütülen DTP ’li eski Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş hakkında Başsavcılıkça takipsizlik kararı verildi. Kararda, Abdullah Demirbaş’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansta, “Yeni bir insan yaratmak isteyen bilgi insandan ilham aldık. Onun önemli görüş ve düşünceleri, gelişebilecek bedellerin hepsini göze almıştık. Demokrasi bedelsiz olmazdı. Hiç kimse ilham aldığımız yoldan bizi geri döndüremez” dediği, bu sözler üzerine hakkında soruşturma başlatıldığı belirtildi. Kararda, Abdullah Demirbaş’ın, Sur Belediye Başkanlığı yaptığı sırada çok dillilik, çok kimliklilik, çok kültürlülük içerikli makalesi nedeniyle görevden alındığı, bu makale nedeniyle düzenlenen konferansta kendisine ödül verildiği, bu ödül sonrasında yaptığı konuşmada ise bilge insandan kastının Abdullah Öcalan olmadığını belirtildi. Kararda, Demirbaş’ın burada Sokrates gibi bilginleri kastettiğini, ancak sözlerinde Abdullah Öcalan’ı kastettiği iddiasının yerel yayın yapan Söz TV ana haber bültenlerini sunan spikerin kendi yorumu olduğu ifadesini verdiği kaydedildi.Kararda, yapılan soruşturma sonucunda Abdullah Demirbaş’ın soruşturma konusu olan sözlerinde Abdullah Öcalan’ı kastettiği yönünde kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden hakkında takipsizlik kararı verildiği ifade edildi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN MHP'NİN HUKUKÇULARI HAZIR!

"BU MİLLETTE KANLARINDA BOZUKLUK OLANLAR VAR"

“DAVAYI, DEMOKRASİ AYIBI OLARAK GÖRÜYORUZ”
»  SHOW TV'NİN ANKETİ YÜZDE 70 ÇIKTI
»  ÜNİVERSİTELİNİN ÖLÜM ANI
»  BAŞSAVCI, SHP'YE NİYE TEŞEKKÜR ETTİ?
»  TELEKULAK'LARIN YERİNİ YOU TUBE ALDI
»  "AKP'NİN KAPATILMA OLASILIĞI YÜKSEK"
»  KAPATMAYA KARŞI ÇIKAN TEK CHP'Lİ !
»  BÜYÜKELÇİLER KARARNAMESİ YAYINLANDI
»  TOST'ÇU ZEKİ SEZER'İ KIZDIRDI
»  CEMİL ÇİÇEK NASIL KURTARDI?
»  "BU DAVA OPERASYONUN PARÇASI"
»  "REJİMİ KORUMAK GÖREVİM, ASLA GERİ ADIM ATMAM"
»  "KARAR, 6 AY'I BULUR"
»  İNGİLİZLER ÇANAKKALEDE KAYBOLAN BİRLİKLERİNİ ARIYOR
»  CÜNEYT ZAPSU'DAN DON AÇIKLAMASI
»  CHENEY'İN ÇANTASINDAKİ İSTEKLERİ
»  TÜRK ASKERİ AFGANİSTAN'A GİDECEK Mİ?
»  PARTİ KAPATMAYA JAPON MODELİ
»  BÜYÜKANIT'IN EN ÇOK ETKİLENDİĞİ OLAY
»  CUMHURBAŞKANI GÜL'DEN TURGUT ÖZAL'A ÖVGÜ
»  WİLSON'DAN KAPATILMA DAVASI TEMENNİSİ
»  "AKP CAMCI DÜKKANINA FİL GİRMİŞ GİBİ"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.