Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1303
EURO
38,2253
IMKB
10.030,000
ALTIN
2.922,290
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
DTP'DEN KÜRT SORUNUNU BAHANE GAZ VERME ŞAHANE
DTP DEN KÜRT SORUNUNU BAHANE  GAZ VERME ŞAHANE
 
Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı Ahmet Türk, sınır ötesi operasyonlarla Kürt sorununu çözmeye kalkışanlara halkın izin vermeyeceğini söyledi.
 
4.10.2008 - 16:30
Batman Belediyesi'nin düzenlediği 5. Batman Hasankeyf Kültür ve Sanat Festivali etkinliklerine katılan Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı Ahmet Türk, sınır ötesi operasyonlarla Kürt sorununu çözmeye kalkışanlara halkın izin vermeyeceğini söyledi.
Batman Belediyesi tarafından verilen konser etkinliğine katılan Ahmet Türk, sınır ötesi operasyonlarının fayda getirmeyeceğini ve bunun tekrarlanması durumunda Kürt halkının kabul etmeyeceğini sınır ötesi operasyon anlayışına karşı dimdik ayakta olacaklarını söyledi. Türk, Türkiye'nin demokratikleşmesinin önündeki en büyük engelin Kürt sorunu olduğunu belirterek, "Kürt sorunu barışçıl,demokratik projelerle, çözme imkanı varken bunu askere havale etmeye gerek yok. Halkın iradesiyle seçilmiş olanlar
suskunluk içinde ve bu sorunun çözümünü askere havale ederek operasyonlar yaparak sorunu başka adreslere havale eden bir anlayışa esir olmuş durumda, yıllardan beri güç ve sopa politikası kullandınız. Kürtleri susturabildiniz mi? Biz her zaman şunu söyledik,halkların kardeşliğini esas aldık, halkların kardeşleşmesiyle ancak bu ülkeye demokrasi, özgürlük ve barış gelir. Eğer siz sınır ötesi operasyonlarla Kürt sorununu çözmeye kalkışırsanız,bu halk bunu kabul etmez. Bu anlayışın karşısında her zaman dimdik
duracaktır. Türkiye gündemine bakıyoruz. Bir Ergenekon tartışması var. Ergenekon'un başında olan Arif Doğan Albay şunu söylüyor. 'Olağanüstü hal bölgesinde Jitem'i biz kurduk ve orayla ilgili çalışmalar yaptık' diyor. Açıkçası şunu söylüyor. 'Jitem'i Kürtleri susturmak için kurduk' diyor. Ancak bugün Ergenekon boyutuna baktığımız zaman Kürt coğrafyasında yaşanan faili meçhul cinayetlerle ilgili bir araştırma yok, oysa ki o faili meçhul cinayetler, yakılan yıkılan köyler ortaya çıkmadan Türkiye'nin
şeffaflaşmasına imkan yok . Meclis'e yeniden teskere gelecek AK Parti benim '75 Kürt milletvekilim var' diyor. Bakalım bunlar gerçekten Kürt halkına sahip çıkarlar mı? Operasyonlara karşı dururlar mı? Hep birlikte göreceğiz. Eğer bu görevlerini yapmazlarsa halkın eli yakalarında olacak, onlar günahkar olacak onlar hem size karşı hem de inancına karşı hem imanına karşı suç işlemiş olacaklardır" diye konuştu.
Türk, Kürt halkının taleplerini Meclis'te dile getirdikleri için partilerini kapatmak istediklerini ifade ederek, "Siyasetle mücadele uzun soluklu bir mücadeledir. Bugün sizin taleplerinizi Meclis'te gündeme getirdiğimiz için partimiz kapatmakla karşı karşıyadır. Bizim için partinin kapatılması önemli değil, gerekirse o parlamentodan da çekiliriz. Maaş peşinde değiliz, bizim çabamız halkların kardeşliğidir. Biz bunun için önemsiyoruz. Ama partiyi de kapatsalar, bizleri sürgün de etseler zindanlara da gönderseler mücadelemizden ödün vermeyeceğiz. 'Gelin diyalog oluşturalım, tartışalım ortak aklı ortaya koyalım' dedik ancak biz bin yıldır beraber yaşayan halkların kardeşliğini ortak akılla tartışarak uzlaşarak çözebiliriz. Yoksa operasyonlar bunu çözmez. Bir yıllık faturaya bakıyoruz, 500'ün üzerinde PKK'lı, asker, köy korucusu yaşamını yitirdi. Ama sorun çözülemedi, bu mantıkla bitmez diyoruz gelin yeniden düşünelim birlikte Türkün de, Kürdün de, Laz'ın da Çerkez'in de yaşayanların doğru adresi olalım" ifadelerini kullandı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


DEVLET 2 MİLYON TASARRUFLU AMPUL DAĞITACAK

MERKEZ BANKAS'NDAN PARA KULLANMA KLAVUZU

"SALDIRI'NIN HESABI HERKESE SORULACAK"
»   "PKK'YA DESTEK KESİLMEZSE SALDIRILAR SÜRER"
»  ŞEHİTLER HELİKOPTERLE FATİH KIŞLASINA GETİRİLDİ
»  AKTÜTÜN BÖLGESİ'NE GİRİŞLER YASAKLANDI
»  KÜRT YÖNETİMİ: " IKDP OLARAK OLAYI KINIYORUZ"
»  TERÖRLE MÜCADELE KURULU ACİL TOPLANIYOR
»  BAYKAL: TERÖRLE MÜCADELE'DE YENİ BİR ANLAYIŞ ŞART"
»  BAHÇELİ: " TÜRKİYE TARİHİ BİR YOL AYRIMINDA"
»  "SALDIRININ ZAMANLAMASI MANİDAR"
»  ŞEHİT EVLERİNE ATEŞ DÜŞTÜ
»  İŞTE ŞEHİTLERİMİZİN İSİMLERİ
»  CUMHURBAŞKANI GÜL CERN’E GİDİYOR
»  KARAKOL BASKINI DÜNYADA YANKILANDI
»  ERDOĞAN, GEZİSİNİ YARIDA KESTİ
»  DENİZ FENERİYLE İLGİNÇ İLİŞKİ
»  AKTÜTÜN'ÜN KARA TALİHİ
»  YAZ SAATİ UYGULAMASI AY SONUNDA SONA ERECEK
»  BAKIRKÖY'DE PATLAMA
»  HAKKARİ'DE HAİN SALDIRI, 15 ASKER ŞEHİT
»  CEM UZAN SINAVA GİRECEK!
»  90 DAKİKA'DA ABD'Yİ KOMİNİSTLEŞTİREN İMZA
»  KABİNE'DE SONBAHAR REVİZYONU UNAKITAN YOLCU
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.