Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2714
EURO
37,4959
IMKB
8.876,000
ALTIN
2.926,150
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
DTP KONGRESİNDE, AKP, CHP VE MHP'YE ELEŞTİRİ YAĞDI
DTP KONGRESİNDE, AKP, CHP VE MHP YE ELEŞTİRİ YAĞDI
 
 
8.11.2007 - 16:27
DTP Genel Başkan Vekili ve Genel Başkan adayı Nurettin Demirtaş, DTP’ye karşı bir linç kampanyası yürütüldüğünü savunarak, “Bundan kim zarar görür kim karlı çıkar bunu kimse kestiremez” dedi.

DTP 2. Büyük Olağanüstü Kongresi Ankara’da Büyükhanlı Otel’de devam ediyor. Divan oluşmasının ardından bir konuşma yapan Genel Başkanvekili Nurettin Demirtaş, Osmanlı geleneğinden devralınan toplumsal renkliliğin ve çeşitliliğin yok edilerek tek bir ırka ve tek bir mezhebe indirgenmek istendiğini belirtti.

AKP, CHP ve MHP’nin şiddet ikliminden beslendiğini ifade eden Demirtaş, şiddet ikliminden beslenen partilerin ve geleneksel devlet anlayışının ülkenin ekonomik ve sosyal sorunlarını içinden çıkılmaz kaoslara sürüklediklerini söyledi. Demirtaş, siyasetin çözmesi gereken en acil konunun Kürt sorunu olduğunu söyleyerek Kuzey Irak’a yapılması planlanan sınır ötesi operasyonu da eleştirdi. Demirtaş, “Zamanı, enerjiyi, maddiyatı sınır ötesine taşırma yerine içte kardeşleşmeye, toplumsal barışı tesis etmeye harcamalıylız. Şiddetle her sorunu çözme iddiasında olan zihniyet Türkiye’yi ABD ve AB kapılarında nerdeyse dilenci konumuna düşürmüştür” şeklinde konuştu.

-BİR BAŞBAKAN’DAN BEKLENEN DAVRANIŞ BU OLAMAZ-
Demirtaş, konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı da eleştirerek, “Başbakan bizim partimizi hedef göstererek ırkçı bir politika güdüyor. Sırf Kürt olduğu için insanlara saldırılıyor. Başbakanın bizi hedef gösteren her demecinin ardından mutlaka bir ilde partimiz saldırıya uğruyor” dedi.

Saldırganlara karşı yargının hiçbir şey yapmadığını ileri süren Demirtaş, “Bir Başbakan’dan beklenen davranış ve sorumluluk bunlar olamaz” şeklinde konuştu. Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bugüne kadar sağduyulu davrandık. Başbakandan da aynı sorumlu yaklaşımları görmek istiyoruz. Aksi halde yanlış yere düşecek bir kıvılcımın vebalini kimse kaldıramaz. İnanılmaz bir siyasi linç kampanyasıyla karşı karşıyayız. Bunları şikayet olsun diye söylemiyorum. Bu linçten kim zarar görür kim karlı çıkar bunu kimse kestiremez. Kaybedecek olan demokrasidir.”
-ÇATI PARTİSİ ÖNERİSİ-
Demirtaş, ülkedeki sol ve demokrasi güçlerinin de dağınık olduğunu söyleyerek, bunun sıkıntısının en fazla 22 Temmuz seçimlerinde hissedildiğini belirtti. Herkesin kendi farklılığını ve rengini taşıdığı bir çatı partisi kurulması önerisinde de bulunan Demirtaş, DTP olarak böyle bir parti içinde yer alabileceklerini söyledi.

-LANETLEME POLİTİKASI ÇÖZÜMSÜZLÜK GETİRİR-
Demirtaş’ın ardından söz alan Genel Başkan Yardımcısı Selma Irmak DTP’lileri “İki asi nehir arasındaki kadim bir halkın yüzyıllardır süren özgürlük sevdasının yolcuları” diye tanımladı. Türkiye’nin “bıçak sırtı” bir dönemden geçtiğini belirten Irmak, bu süreçten demokrasiyi güçlendirerek geçmek gerektiğini ifade etti.

DTP’ye karşı bir linç kampanyası yürütüldüğünü, kınama ve lanetleme politikası dayatıldığını ileri süren Irmak, “Kınama ve lanetleme politikası çözümsüzlük politikasıdır. Biz diyalog ve uzlaşı dilinin esas alınmasını istiyoruz” dedi. Irmak, “Demokratik Özerklik Projesi”ni gündeme getirerek bu projenin Türkiye’nin demokratikleşmesine katkıda bulunacağını savundu.

-HERKES KENDİ KÜRDÜNÜ YARATMAK İSTİYOR-
Kürt sorunu üzerine birçok tartışma yürütüldüğünü hatırlatan Irmak, “Herkes kendi Kürdünü yaratmak istiyor. ‘beyaz Kürt” deniliyor, ‘milliyetçi Kürt’ deniliyor, ‘şahinler, güvercinler’ deniliyor… Biz diyoruz ki bir tek Kürt vardır, o da onurlu Kürt’tür” dedi. Irmak’ın bu sözleri salondan büyük alkış aldı.

Irmak, kendilerine karşı bir şer cephesi oluşturulduğunu da ileri sürerek sözlerini şöyle sürdürdü:
“Şer cephesi bize şunu dayatıyor, ‘Susacaksınız, teslim olacaksınız’ Teslimiyetten sonra ihanet gelir. Biz susmayacağız, bugüne kadar yürüdüğümüz gibi bundan sonra da yürüyeceğiz.” (ANKA)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


KATİL KATLİAM YAPACAĞINI YOUTUBE'DE YAYINLAMIŞ

KAÇIRILAN 8 ASKERDEN İKİSİ AJANMIYDI?

MECLİS'TE "ÇÜRÜK ELMA" KAVGASI
»  MHP DTP'Lİ KURTULAN İÇİN SAVCILARI GÖREVE ÇAĞIRDI
»  KÖŞK'TE GÜVENLİK KORKUSU MU VAR?
»  KRAL ABDULLAH'A DEVLET ŞEREF MADALYASI
»  ÇİÇEK:"ASKERLER PKK AJANI DEMEDİM"
»  OKUL VE CAMİ BAHÇELERİNDE SİGARAYA YASAK
»  SIRA DAĞLARA GELDİ VE PARSEL PARSEL SATILIYOR
»  ERDOĞAN: " PKK KAMPLARINI DAĞITACAĞIZ"
»  ABD HEM TEHDİT EDİP HEMDE İLETİŞİMİ KARARTTI
»  İNGİLİZ BAKANIMIZ REHN'LE GÖRÜŞTÜ
»  GÜNEYDOĞU'YA SİCİLİ PARLAK KOMUTANLAR
»  SINIRLAR YÜKSEK TEKNOLOJİYLE KORUNACAK
»  İÇİNDE TV VE BİLGİSAYAR OLAN MAĞARALAR
»  ASLANLI ÇETE'NİN ELEBAŞISI "BELGESEL" DÜŞKÜNÜ ÇIKTI
»  HAKKARİ'YE 400 UZMAN KOMANDO
»  ATATÜRK'TEN HABERSİZ, İNGİLİZLERE TOPRAK VERİLMİŞ
»  YENİ GELİNİ BIRAKIP DAĞA ÇIKTI..
»  8 ASKERİN AKİBETİ NE OLACAK?
»  NÜKLEER SANTRALIN SUYU HAZIR
»  HİKMET ABİ AĞIR KONUŞTU
»  TBMM TUTANAĞINA MEZOPOTAMYA DÜZELTMESİ
»  ''30 YILDIR SABREDİYORUZ, ARTIK SABIR TAŞI ÇATLADI''
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.