Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2714
EURO
37,5055
IMKB
8.876,000
ALTIN
2.930,520
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
DTP'Lİ TÜRK"BİZE KOMPLO İÇİN DÜĞMEYE BASILDI"
DTP Lİ TÜRK BİZE KOMPLO İÇİN DÜĞMEYE BASILDI
 
DTP’nin son büyük kongresinde milletvekili olmayan Nurettin Demirtaş’ın Genel Başkan seçilmesine rağmen, DTP Meclis Grubundaki konuşmayı yine DTP Grup Başkanı ve Mardin Milletvekili Ahmet Türk yaptı.
 
13.11.2007 - 14:44
Türk, partilerine karşı bir komplo hazırlandığını savunarak, “Biz ne kadar barış- kardeşlik desek de bazı çevreler tarafından düğmeye basılarak bize karşı bir komplo süreci başlatıldı” dedi.

Türk, DTP Grup Başkanvekili ve Van Milletvekili Fatma Kurtulan’la ilgili olarak basında haksız ve hiçbir haber değeri ve gerçekle ilgisi olmadığı bilindiği halde sürdürülen bir kampanya olduğunu söyledi.

Türk, “Aslında bunu yazan köşe yazarları da basında yeralan fotoğrafın arkadaşımıza ait olmadığını bilmesine rağmen, hatta bazı yerlerden bu resmin kime ait olduğu basına bildirilmesine rağmen bu arkadaşımızı hedef haline getirilmesi düşündürücüdür. Türkiye’de bazı kesimler tarafından düğmeye basılarak, halkı kışkırtmak için hem şahsımıza hem partimize adeta yönlendirilmesinin bir mesaj olarak değerlendirilmesi lazımdır” dedi.

-“DTP’NIN ZAYIFLATILMASI TEHLİKELİ”
Türk, Kurtulan’ın daha önceki seçimlerde de milletvekili adayı olduğunu ve 90’lı yıllarda kadın kollarında çalıştığını belirtti. Türk, 2002 yılında Mardin’den milletvekili adayı olan Kurtulan’ın yüzde 10 barajı nedeniyle milletvekili olamadığını bildirdi.

Türk, Türkiye’nin geleceğine inanan herkesin DTP’ye yönelik linç kampanyasına son vermesi gerektiğini belirtti. Türk, “Bizim zayıflamamız Türkiye’nin yararına değildir. Sivil demokratik siyasetin zayıflatılması çok tehlikelidir. Herkes bu konuda bir kere daha sağduyu ile düşünmeli. DTP’yi yıpratarak hangi fırsatları yitirdiğimizi sorgulamalıyız. Bizim parlamentodaki varlığımız iyi değerlendirilmeli” dedi.

-“BAYRAĞIMIZ”
Türk, DTP’nin önerilerinin tartışılması gerektiğini belirterek, Türkiye’nin geleceğine inanan herkesin artık linç kampanyalarına son vermesi gerektiğini söyledi.

Türk, şunları söyledi:
“Biz Türkiye’nin birliğinden bütünlüğünden yanayız. Bizim geliştirdiğimiz öneriler de bu birliği güçlendirmeye yönelecek önerilerdir. Türkiye’yi bölecek değil, Türkiye’yi daha da bütünleştirecek önerilerdir. Bizim önerilerimiz devleti zayıflatmak değil güçlü kılacak önerilerdir. Ülkemizin ortak değeri olan bayrağımıza herkesin ama herkesin daha fazla sahip çıkacağı önerilerdir. Biz ulusu parçalamayı değil, daha güçlü bir uluslaşmayı öneriyoruz. İstediğimiz tek şey daha fazla demokrasidir. Eğer tartışılacaksa bizim bu önerilerimiz tartışılsın. Bunlara rağmen bize bölücü demeye devam ederlerse, ya kördürler, ya da kötü niyetlidirler.”
-FİKRET BİLA’NIN SÖYLEŞİLERİ
Türk, DTP’ye karşı tavrın nedeninin bazı siyasi çevrelerin insan hakları, demokrasi konusunda maskelerini düşürmeye başlamaları olduğunu söyledi. Türk, “DTP’nin yürüttüğü kararlı çizgi ve sivil siyaset konusundaki ısrarı, askeri vesayet altında çağırmakta sakınca görmeyen siyaset anlayışlarını deşifre etmeye başlamıştır” dedi.

Türk, DTP’nin kapatılmasına yönelik çabaların da bunun için olduğunu ifade etti.

Türk, Türkiye’nin gerçeklerini söyledikleri için milletvekili yeminine sadık kalmadıklarının söylendiğini ancak gazeteci Fikret Bila’nın yaptığı söyleşilerin 20 yıldan bu yana Kürt meselesinin yanlış görüldüğünü ortaya koyduğunu belirtti.

- “GÖZÜMÜZ DIŞARDA DEĞİL “-
Türk, bugün de aynı şekilde yanlışlıkların yapıldığını savunarak, “Her türlü baskıya rağmen, aynı bayrak altında yaşamayı savunacağız. Bunu anlamak istemeyenlere bunu anlatıncaya, onları ikna edinceye kadar tam demokratik cumhuriyet oluncaya kadar devam edeceğiz. Bizim siyasi görüşümüz budur. Gözümüz dışarıda, başka yerde değil ama bu ülkeye katkı sunan, düşünen ortaklaşan bir mantığa sahibiz” dedi.




Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


MECLİS'TE KRAL ABDULLAH GERGİNLİĞİ

FATMA KURTULAN: "DAĞDAKİ BEN DEĞİLİM"

ERDOĞAN, DAMADIYLA İLGİLİ İDDİALARA SİNİRLENDİ
»  GABAR'DA ÇATIŞMA 4 ŞEHİT 9 YARALI
»  JETLER IRAK'TA KARAKOL BOMBALADI
»  ODTÜ'DEN RADAR'DA GÖRÜNMEZLİK ÇALIŞMASI
»  "PARASI OLMAYANI İSTANBULA ALMAYALIM"
»  ANKARA'DA TARİHİ GÜN
»  LE FİARO:"KÜRDİSTAN BAĞIMSIZLIĞA KOŞUYOR"
»  DAĞLICA'DAKİ KOMUTANLAR TUTUKLANMADI
»  PKK ABD'Lİ BİNBAŞIYA SALDIRDI
»  ÖZKÖK'TEN ARINÇ'A DAĞLICA DESTEĞİ
»  GENEL BAŞKAN SAHTE ÇÜRÜKÇÜ
»  SUUDİ KRALI'NA UYGULANAN PROTOKOL SKANDALI
»  İŞTE ADNAN KAHVECİ'NİN TURGUT ÖZAL'A SUNDUĞU O RAPOR
»  8 ASKERLE İLGİLİ HBERLERE YAYIN YASAĞI KONULDU
»  BABACAN, MUHALEFETİ TERÖR KONUSUNDA BİLGİLENDİRECEK
»  DTP'Lİ HASİP KAPLAN'IN BÜYÜK DENSİZLİĞİ
»  BAŞBAKANLIKTA KRİTİK ZİRVE
»  ÇİÇEK YİNE, 'TEZKEREYİ LAF OLSUN DİYE ÇIKARMADIK' DEDİ
»  İSTİHBARATTAN MÜTHİŞ PKK DOSYASI
»  GÜL, SUUDİ KRALININ AYAĞINA NİYE GİTTİ?
»  ASKERLERE YILDIRIM İSABET ETTİ, 2 ER ŞEHİT , 1 YARALI
»  ASKERLİK KANUNLARI DEĞİŞİYOR
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.