Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
IMKB
9.109,000
ALTIN
2.922,340
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
DTP'Lİ VEKİL, TERÖRİST'E, 'KÜRTLERİN ŞEHİDİ' DEDİ
DTP Lİ VEKİL, TERÖRİST E,  KÜRTLERİN ŞEHİDİ  DEDİ
 
Kuzey Irak'a düzenlenen operasyonlarda öldürülen PKK'lı Resul Dayan'ın ailesine taziye ziyaretinde bulunan DTP Milletvekili Osman Özçelik tartışılacak açıklamalar yaptı:
 
28.12.2007 - 07:20

DTP Siirt Miletvekili Osman Özçelik, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kuzey Irak’ta terör örgütü PKK yuvalarına düzenlediği hava operasyonunda öldürülen terörist Resul Dayan’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Özçelik, “Sorun Kandil’de değil, sorun iç sorundur Türkiye’nin sorunudur' dedi. Öldürülen Dayan’ın Siirt Belediyesi DTP Meclis Üyesi olan kardeşi Emin Dayan, “Ağabemizi kaybettik. Ağabeyimizi büyük bir şerefle büyük bir onurla sahipleniyoruz. Bir insan şehit var diyorsa, benim Kürt halkımın şehidi de var' dedi.

DTP Siirt Milletvekili Osman Özçelik, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kuzey Irak’ta PKK’lı teröristlere yönelik düzenlenen hava operasyonunda öldürülen terörist Resul Dayan’ın Siirt’te yaşayan ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Ziyaretin ardından düzenlenen operasyonlara karşı olduklarını her fırsata söylediklerini belirten Öztürk, Meclis’teki tezkere oylamasına karşı çıktıklarını kaydetti. Özçelik, “Sorun Kandil’de değil. Sorun Siirt’te, Diyarbakır’da, Ankara’da, İstanbul’da, Edirne’de. Sorun bir iç sorundur. Türkiye’nin sorunudur. Bu sorunun dağı taşı bombalamakla çözümlenmeyeceği artık anlaşılması lazım. Bu kadar çok insan öldürdüm demek, hamaset nutuklarıyla bu sorun çözülmez. Bizim barışçıl yollarla sorunu çözülme ilişkin taleplerimizi, bunca acıya rağmen halen insanlar hala barış diyor. Barış kültürü geliştirilmesi lazım. Siirt’te bulunuşumuzun nedeni seçmenlerimizi ziyaret etmektir, başsağlığı dileklerimizi insanlara sunmaktır. Taziye ziyaretinde bulunmaktır' dedi.
DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş’ın tutuklanması ilişkin açıklamalarda da bulunan Osman Özçelik, Demirtaş’ın cezaevinde tüberküloz geçirdiğinin çok açık olduğunu söyledi. Bu hastalığı geçiren insanların askerlik yapamayacaklarını savunan Özçelik, “Raporun nasıl düzenlendiği konusu ayrı birşey. Gerçekten hastalık geçirmiştir bu bir gerçektir ve askerlik yapmaya elverişli değildir. Ayrıca bizim genel olarak insanların vicdanı ret hakkını kullanma hakları da var. Gerçi şu anda yapılan o değil. Vicdani ret hakkı da vardır insanların. Bu güne kadar hukuk siyasete alet edildi. Şimdi de tebabet bilimi siyasete alet edilmek isteniyor. Buna şiddetle karşıyız. Raporun henüz mayieti açıklanmış değil ama rapor umarım gerçek bilimsel verilere dayalı rapor olsun. Siyasi baskılar sonucu bir rapor hazırlanması istemiyoruz. Böyle olması halinde genel başkanımızın suç işlenmediği ortaya çıkacaktır. Genel başkanımız şu anda görev başındadır. Cezaevinde bile olsa. Hüküm giymediği sürece genel başkanımızdır. Sonuna kadar arkasındayız' dedi.

KÜRT HALKININ ŞEHİDİ

Kuzey Irak’a düzenlenen operasyonda öldürülen PKK’lı Resul Dayan’ın DTP’den Siirt Belediye Meclis üyesi olan kardeşi Emin Dayan, acılarının büyük olmasına rağmen kendilerinin ülkenin birliği ve bütünlüğü için barış, demokrasi özgürlüğünü istediklerini söyledi. Dayan, şunları söyledi:
“Bunu söylerken zayıflığımızdan, yoksulluğumuzdan söylemiyoruz. Gençlerimizin tabutu üzerinden siyaset yapmadan söylüyoruz. Bugün sıkışan bir hükümet Türk-Kürt halkının gençlerinin üzerinden siyaset yapıp hükümet olma yolunda devam ediyorsa, bu ne dine ne de insanlığa uygundur. Bu vesile tekrar Başbakan’a sesleniyoruz. Bu ülkeyi acıya boğmayın. Bu ülkeyi refah ve mutluluk istiyorsanız lütfen var olan sorunların gerçek yüzünü ortaya çıkarın. Kürt halkının temsilcileri ile oturup çözümden yana ne gerekiyorsa bunu dillendirin. Biz acı çektik insanlarımız acı çekmesin. Anadolu’daki bir anne acı çekmesin. Biz acımızı yüreğimize taş basıp, yine demokrasi, barış ve kardeşlik diyoruz. Acımız büyüktür. Aağabeyimizi kaybettik. Ağabeyimizi büyük bir şerefle büyük bir onurla sahipleniyoruz. Bir insan şehit var diyorsa, benim Kürt halkımın şehidi de var. Ama bu şehitler niçin düşüyor. Kardeş kanı akıtanı hep beraber sormak lazım. Neden kardeş kanı akıtıyorsunuz lütfen. Sayın vekillerim bütün Siirtli hemşerilerime herkes acısına taş basarak soğukkanlı davranarak huzur için, güven için ne gerekiyorsa hareket etmesini istiyorum. Yine Başbakan’a sesleniyorum, Kürt halkı kanı sana fayda getirmez, zarar getirir. Kürt halkının sana verdiği oyları senden geri alır. Artık acıya son verin lütfen' dedi.

(Milliyet)




Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


DÜNYA BOR REZERVLERİNİN TÜKENİŞİ VE GİZLİ BOR ANLAŞMASI

BAŞBAKAN'A HAKARET'E 7 BİN YTL PARA CEZASI

KANDİLLİ: ANKARA'DA BÜYÜK DEPREM BEKLENMİYOR!
»  MECLİS'TE SİGARA YASAĞINA KARŞI BÜYÜK UZLAŞMA
»  "İSVİÇRE'YE GİDİN ERMENİ GÖRÜŞÜNÜZÜ AÇIKLAYIN"
»  PAKİSTAN'DA NAVAZ ŞERİF'TEN İNTİKAM YEMİNİ
»  GÜL'DEN PAKİSTAN HALKINA BAŞSAĞLIĞI
»  TANIK KORUMA KANUNUNA MECLİS'TEN ONAY
»  KUZENİ PKK'LI OLAN BAKAN KONUŞTU
»  BOMBALI SALDIRIDA BUTTO İLE BİRLİKTE 20 KİŞİ DAHA ÖLDÜ
»  DTP'DEN "BALKONLARA BEYAZ TÜLBENT" EYLEMİ
»  ASELSAN VE TÜBİTAK ÖLÜMLERİNDE ŞOK İDDİA
»  YAĞMURDERELİ'YE "GÖBEĞİNİ KAŞIYAN ADAM" BENZETMESİ
»  YARGI DA İSYAN ETTİ
»  YEĞENİ DAĞDA OLAN BAKAN HÜSEYİN ÇELİK İDDİASI
»  KANDİL'DEKİ BBG EVİNDEN ÇOK ÖZEL
»  RUM'LARIN ASLI HUN TÜRKLERİ İDDİASI
»  DURSUN UYAR TESLİM OLDU
»  İŞTE ERDOĞAN'IN 16 YIL ÖNCE HAZIRLADIĞI KÜRT RAPORU
»  ERZİNCAN'DAKİ ŞELALE BÖYLE DONDU
»  ASELSAN İNTİHARLARINI MİT İSTEDİ
»  KONYA'DA ÖĞRENCİ SERVİSİ FACİASI
»  DTP'Lİ BELEDİYELERDEN "HAİN OL" ÖDÜLÜ
»  KARADENİZ,DOĞALGAZ VE PETROL İHTİYACINI KARŞILAYACAK
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.