Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
35,8877
EURO
37,2869
IMKB
9.833,000
ALTIN
3.309,210
 
Hava Durumu ANKARA
-4 / 2 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
DURSUN UYAR TAHLİYE OLDU
DURSUN UYAR TAHLİYE OLDU
 
KARABÜK'ün Eskipazar İlçesi'nde bulunan Eskipazar Açık Cezaevi'nde cezasını çeken Yimpaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uyar, bugün tahliye oldu. 14 otomobille gelen 30 yakını tarafından karşılanan Uyar, Türkiye'nin kalkınması için her ay bir açılışları olacağını söyledi. Eskipazar’da, geçtiğimiz yıl 27 Aralık'ta teslim olmaya giderken yakalanan Dursun Uyar, ‘Sermaye Piyasası Kanunu'na muhalefet ve izinsiz halka arz' suçundan aldığı 2 yıl hapis cezasını çekmek üzere Eskipazar Açık Cezaevi'ne konuldu. İnfaz Yasası uyarınca 2 yıllık cezası için 9 ay
 
15.10.2008 - 12:04

23 gün cezaevinde kalan Dursun Uyar, bugün saat 08.50'de tahliye oldu. Yanında bulunan bir infaz koruma memuru ile cezaevinden çıkarak nizamiye kapısına doğru yürüyen Dursun Uyar, cezaevinden ayrılırken memurlarla tokalaştı. Cezaevinden çıkarken yanına bir şey almadığı görülen Uyar, Ankara, İstanbul  ve Yozgat’tan 14 otomobille gelen yaklaşık 30 yakını ve şirket yöneticileri ile kucaklaştı. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Uyar, yeni yatırımlarda buluşma sözü vererek, şöyle konuştu:

“Bütün Türkiye'deki dostlarımıza duyurdunuz çıkışımı. 10 aylık dinlenmenin ardından cezamızı bitirdik. İnşallah bundan sonra daha güzel Türkiye'nin kalkınması, çalışmalara başlamak için, yeni açılışlarda inşallah hep birlikte oluruz. Türkiye'nin bu geri gittiği, dünyanın ekonomisinin sarsıldığı ve hiçbir yerde dünya ekonomisine faizin fayda vermediğini görüldüğü bir zamanda, yatırım yapan şirketlerin önemi bir kez daha meydana çıktı. İnanıyoruz ki, Türk milleti kendi fabrikalarını kendi kuracak, sistemi çok güzel bir şekilde gerçekleştirecek, her şehrini yeni yatırımlarla dolduracak.”

‘Aytaç'ı firmasını, ‘amiral gemileri' olarak nitelendiren Dursun Uyar, şöyle konuştu:

“Biliyorsunuz bölgedeki en büyük yatırımımız Aytaç. Bu bizim amiral gemimiz. İnşallah bunu daha da geliştireceğiz. Bu bölgenin gelişmesi için özellikle tavukçuluk sektöründe büyük bir çalışma yapılmış geçmişimizde. Böylece Aytaç'ın gelişmesi daha iyi sağlanacak. Böylece 3-5 ayda yeni yatırımlar Aytaç adına Yozgat Çayıralan'da, bu ayın 25 ile 30'u arasında büyük bir açılışımız var. Önümüzdeki aylar içerisinde Belçika'da Aytaç'ın benzeri yatırım üssü olarak et kombine tesislerin açılışı yapılacak. Otel açılışımız yapılacak. Her ay bir açılış yapacağız, koşturacağız. Biz buradayken hiç yokluğumuzu aratmayan yönetim kurulu üyeleri ve çalışanlara teşekkür ediyorum. Özellikle, Türkiye ve dünyada halk tipi yatırımları arzu etmeyen, sadece faizle borsadan emeksiz sermaye isteyen bir küçük grup, azınlık ne yazık ki doğrudan yatırımları pek haz etmiyor. Ama görüyorsunuz ki dünyada bunun tersi oldu. Emeksiz kazanmanın geçersiz olduğunu gördük. Umuyorum Türkiye için Yimpaş modeli şirketler asıl şirketler olarak kalacaktır ve daha da büyüyecektir. Yimpaş'ın hiç borcu yok. Yimpaş çok ortaklı halk şirketi. 114 bin ortağı vardır ve ana paradır. Ana para kanunen ödenmediği için sıkıntı var. Borsaya gidecek ve ortaklarımızın bu mağduriyeti hisseleri değiştirmek şekliyle, başka şirketlere satma yoluyla temin edilebilirse asıl çalışmamız o. Göreceksiniz yüz bin kişi ortaklı milyonlarca insan Edirne’den Van'a yatırımlarını hızlandıracak.”

Dursun Uyar, Deniz Feneri Davası'nda Yimpaş adının geçtiğinin hatırlatılmasına ilişkin soruları yanıtsız bıraktı. Uyar daha sonra Yozgat’a gitti.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TIP ÖĞRENCİSİ MELTEM AİLESİNİ KURTARAMADI

SAHİBİNDEN SANAL DOLANDIRICILIK

DİYARBAKIR'DA BAŞI KESİLMİŞ GENÇ KIZ CESEDİ BULUNDU
»  RUS KADINLAR GÜMRÜK POLİSİ'Nİ DÖVÜ
»  ANKARA'DA KREDİ VURGUNU
»  BÜYÜKÇEKMECE BELEDİYE BAŞKANINA HAPİS ŞOKU
»  19 YAŞINDAKİ GENCİN BAŞINI KESEREK ÖLDÜRDÜLER
»  İSTANBUL'DA MAFYA HESAPLAŞMASI
»  KATİLLERİN MEZARLIKTAKİ TİMSAH GÖZYAŞLARI
»  KUMKAPI'DA MÜLTECİ İSYANI
»  VAKİT'İN MÜMTAZ YAZARI ÜZMEZ'E TAHLİYE YOK
»  BÖYLE VAHŞET GÖRÜLMEDİ
»  ÜNİVERSİTELİ KAP KAÇ'ÇILAR!
»  BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENİ, ÖĞRENCİSİNE TECAVÜZ ETTİ İDDİASI
»  MİLLİ KARETECİ ÖĞRENCİSİNE TECAVÜZLE SUÇLANIYOR
»  ADANA'DA AŞİRETLER MEYDAN SAVAŞI
»  FUHUŞ'UN ŞİFRESİ: GELİNLİK BAKACAĞIM
»  HIRSIZLIKTA SON NOKTA
»  "TAKSİCİYE KIZ VERMEM" DEDİ, ÖLDÜRDÜ!
»  "TECAVÜZE UĞRADIM BENİ KURTARIN"
»  DTP'Lİ BULDAN'IN KAYIN BİRADERİ UYUŞTURUCUDAN GÖZALTINDA
»  SGK'DA PİRİM İADESİ SOYGUNU
»  AKP'LİLERİN PSİKOLOJİSİ BOZULDU
»  DİREĞE BAĞLAYIP KURŞUNA DİZDİLER
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.