Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2700
EURO
37,6703
IMKB
9.032,000
ALTIN
2.912,000
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
DÜŞEN RUM UÇAĞINDAN SON VEDA MESAJI CEPTEN ÇEKİLDİ
DÜŞEN RUM UÇAĞINDAN SON VEDA MESAJI CEPTEN ÇEKİLDİ
 
Rum uçağında yanarak ölen 121 yolcudan biri, cep telefonundan ''Pilot mosmor oldu. Elveda kuzen, donuyoruz" diye vedâ mesajı gönderdi
 
14.8.2005 - 21:22
Yunanistan'ın başkenti Atina'nın kuzeyindeki Grammatikos bölgesinde düşen Rum uçağının enkazına ulaşıldı. Enkazda herhangi bir yaşam belirtisine henüz rastlanmadığı bildirildi.
Yunan televizyonlarında yer alan haberlere göre, uçağın kuyruk kısmının haricinde, tüm gövdenin parçalara ayrıldı. Daha önce söndürülen yangın tekrar alevlendi. Yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.
Uçakta bulunan 6 kişilik mürettebat ile 115 yolcunun tümü, ilk belirlemelere göre Kıbrıslı Rum.
Televizyonlar, söz konusu uçakta geçmişte teknik arızalar meydana geldiğini ve seferden alıkonulması gerekirken bunun yapılmadığını belirttiler.
Kıbrıs Rum Kesimi İlios havayollarına ait, Larnaka-Atina-Selanik seferi yapmakta olan 737 Boing tipi uçakta 6'sı mürettebat olmak üzere 121 kişi bulunuyordu.
Yunanistan hükümet sözcüsü Teodoros Rusopulos, Atina yakınlarında düşen Kıbrıs uçağının düşüş nedeninin henüz bilinmediğini söyledi.
Rusopulos, yaptığı yazılı açıklamada, Kıbrıs Rum kesiminin İlios Havayolları'na ait 737 Boeing tipi, içinde 115 yolcu ve 6 kişilik mürettebat bulunan uçakla irtibatın kesildiği saat 11.00 itibarıyla Kamu Düzeni, Savunma, Deniz Ticaret, Ulaştırma, İçişleri ve Sağlık bakanlıklarının harekete geçtiğini belirtti.
Uçağın düşüş nedeninin henüz bilinmediğini kaydeden sözcü, Yunanistan Dışişleri Bakanı Petros Molivyatis'in, Kıbrıs Rum yönetimi lideri Tassos Papadopulos ile sürekli irtibatta olduğunu bildirdi.

KORSAN EYLEM İDDİASI YALANLANDI
Yunanistan Kamu Düzeni Bakanlığı'nın, Atina yakınlarında düşen Rum uçağının kaçırıldığına dair bir işarete sahip olmadığı bildirildi.
Yunan tevizyonları, Bakanlık yetkililerinin, uçakla kontrol kulesi arasındaki temas süresince uçağın kaçırıldığına dair yardım çağrısı alınmadığını belirttiklerini duyurdu.
Bu arada, uçağın termostadıyla ilgili arızalar yaşandığını ve son olarak iki ay önce aynı sorunla bakıma alındığını kaydeden televizyonlar, Larnaka havaanından alınanbilgilerin, kokpitte basınç kaybı yaşandığı yönünde olduğunu belirttiler.
Televizyonlar, Yunan hava sahasına girdikten sonra alışılmışın dışında seyreden uçakta basınç kaybı nedeniyle pilotların baygın halde olduklarının, otomatik pilotaja bağlanan uçağın ise bir süre sonra yakıt yetersizliği nedeniyle düştüğünün sanıldığını bildirdiler.
Öte yandan, uçağın düşmesinden önce bir yolcunun kuzenine gönderdiği bir cep telefonu mesajında, "donduklarını" yazdığı bildirildi.
Yunan televizyonlarının haberine göre, söz konusu yolcu, mesajında, "Pilot mosmor oldu. Elveda kuzen, donuyoruz" diye yazdı.

48 ÇOCUK VARDI
Yunanistan'ın başkenti Atina yakınlarında düşen, 6 kişilik mürettebatı ve 115 yolcusu bulunan Rum uçağının şirketi İlios yetkilileri, basına yaptıkları açıklamada, tümü Rum 48 çocuğun uçakta bulunduğunu, uçaktaki diğer yolcuların kimlikleri ve milliyetleri hakkında ise bilgi verebilecek konumda olmadıklarını kaydettiler.
Bu arada, İlios havayollarının uçaklarının önceki seferleri hakkında da çok sayıda şikayette bulunulduğunu kaydeden televizyonlar, Yunanistan'ın Korfu (Kerkira) ve Kos (İstanköy) adalarından Kıbrıs'a gitmek üzere rezervasyon yaptıran müşterilerin büyük bölümünün rezervasyonlarını hızla iptal ettiklerini duyurdular.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


DÜŞEN RUM UÇAĞI İÇİN 'HAVA KORSANI EYLEMİ OLABİLİR' AÇIKLAMASI

DÜŞEN RUM UÇAĞI'NDA ENRKAZA ULAŞILDI... YAŞAM BELİRTİSİ YOK

İÇİNDE 121 YOLCU BULUNAN RUM YOLCU UÇAĞI DÜŞTÜ
»  HİNDİSTAN'DA KAÇIRILAN UÇAĞI VURMA YETKİSİ
»  ÇİN'DE YOLSUZLUK YAPAN BANKACIYA ÖLÜM CEZASI...
»  HAKİM GÜZELLİĞİNE BAKMADAN 9 AY İÇERİ ATTI
»  RUMLAR TÜRK GAZETEYE YASAK KOYDU...
»  İTALYA'DA DÜŞEN TURİST UÇAĞINDA 2 KİŞİ ÖLDÜ
»  TALABANİ:''ALLAH İZİN VERİRSE ANAYASA YARIN HAZIR''
»  TACİZCİ ÖĞRETMENE HAPİS
»  'BLUETOOTH ' FLÖRTÜ!
»  TÜRKMENBAŞI, MİLLİ EĞİTİM BAKANI'NIN MAAŞINA EL KOYDU!!!
»  GÜNEY KIBRIS'TA TÜRK OTOBÜSLERİ YAKILDI
»  ABD'DE YENİ 11 EYLÜL KORKUSU
»  KUZEY KORE GENEL AF İLAN ETTİ
»  SİYASİ PORNO FİLM ÇOK KONUŞULACAK!
»  ANNAN: ''AFRİKA'NIN GÜNEYİ YARDIMA MUHTAÇ''
»  HİNDİSTAN'DA İNEKLERE MİKROÇİP TAKILIYOR!
»  SCHRÖDER: “NEHİR ORTASINDA AT DEĞİŞTİRİLMEZ”
»  EL KAİDE EN BEĞENDİĞİ SALDIRILARI FİLM HALİNE GETİRDİ
»  İRAN'DA 3 KİŞİ İDAM EDİLDİ
»  ŞARBON BAKTERİSİNİ SADDAM'A ABD VERMİŞ!
»  ABD'DE UYGUNSUZ DAVRANIŞTA BULUNAN ORGENERAL ORDUDAN ATILDI!
»  İKİ KORE ORDUSU ARASINDA KIRMIZIS TELEFON
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.