Türkiye'de 1939 yılından bu yana gerçekleşen en büyük depremlerin yol açtığı yıkım, dünyadaki neredeyse tüm ülkelerde manşet. Amerikan The Wall Street Journal gazetesi, büyük bir fotoğraf kullandığı ilk sayfasında 'Şiddetli depremler Türkiye'nin güneyi ve Suriye'nin kuzeyini vurdu' manşetini kullandı.
Türkiye ve Suriye'deki gelişmeleri canlı blogla manşetten okurlarına aktaran Washington Post gazetesi, 'Kurtarma ekipleri enkazları tararken kayıplar artıyor' dedi. Hayatını kaybedenlerin sayısının Salı sabahı itibarıyla 4 bin 300'ü geçtiğini yazan gazete, 'Türkiye'deki depremler neden bu kadar ölümcül?' başlığıyla bir habere yer verdi.
Amerikan New York Times gazetesi, internet sitesinde 'Deprem 4 bin 300'den fazla can aldıktan sonra ekipler enkazları araştırıyor' manşetini attı. "Türkiye ve Suriye, çoktan krizlerle çalkalanan bölgede yeni bir felaketle yüz yüze" diyen gazete, depremin yıkım haritasını gösteren haritalar yayımladı.
Türkiye'de şimdiye kadar kaydedilen en güçlü depremlerden birinin ülkenin güneyindeki yoğun nüfuslu bölgeyi harabeye çevirdiğini dile getiren New York Times, ilk sarsıntıdan dokuz saat sonra alışılmadık şekilde şiddetli 7.5'lik bir başka depremin daha olduğunu yazdı.
İspanya'nın önde gelen gazetelerinden olan El Pais, depremi 'Türkiye ve Suriye'de yıkım' başlığı altında manşetten verdi. Gazete ilk depremin şiddetini 7.8 olarak yazdı. Yine ülkenin tanınan yayın organlarından olan LA Vanguardia, depremi ilk sayfadan okuyucularına sunarak benzer bir başlık attı.
Bir süredir ikili ilişkilerin gergin olduğu İsveç'in gündemi de Türkiye'de meydana gelen depremler oldu. İsveç'te 1813 yılında kurulan Göteborg-Posten gazetesi de depremi manşetten okuyucularına sundu. Gazete söz konusu haberi için 'Ölüme karşı yoğun mücadele, kurtarma çalışmaları sürüyor' başlığını seçti.
Faciayı ilk sayfadan veren Svenska Dagblet, 'Kurtarma çalışmaları zor şartlar altında devam ediyor' başlığını seçti.