Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
35,9401
EURO
37,4483
IMKB
9.724,000
ALTIN
3.311,090
 
Hava Durumu ANKARA
-2 / 2 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
DİYANET, NAZAR BONCUĞU'NA SAVAŞ AÇTI!!!
DİYANET, NAZAR BONCUĞU NA SAVAŞ AÇTI!!!
 
Diyanet İşleri Başkanlığı, türbe ve yatırlarda giderek çeşitlilik kazanan bid’at ve hurafeler için halkı buralara asılacak tabelalarla uyaracak. İşte uyarılardan bazıları:
 
6.5.2005 - 08:02
Başkanlık, türbelere eğilerek, yerde sürünerek girenleri, buralarda uyuyanları, yenilenmesi için çeşitli eşyalar bırakanları, nazar boncuğu takanları bilinçlendirme çalışması başlatıyor.

Her geçen gün artış gösteren bid’at ve hurafelere karşı Diyanet İşleri Başkanlığı yeni tedbirler alıyor. Başkanlık, il müftülüklerine gönderdiği son genelgede konu ile ilgili olarak personelini uyardı. Din görevlilerinin bulundukları yerlerdeki mahalli yayın organları ve Milli Eğitim il müdürlükleri ile işbirliği yaparak bid’at ve hurafeler konusunda halkı uyarmasını istedi.

Diyanet genelgede; “İnsanları hayrete hatta dehşete düşürecek tarzda bid’at ve hurafelerin taraftar bulmasını, özellikle türbe ziyaretlerinden şifa istenmesini, dilekte bulunulup ağaçlara bez ve çaput bağlanılmasını, nazar boncuğu vb. şeylerden medet dilenilmesini, akılla, mantıkla ve dinimizle bağdaştırmak asla mümkün değildir.” açıklamasını yaptı. Başkanlık, genelgesinde bid’at ve hurafelerin yaygın olduğu yerlerin başında türbe ve kabirlerin geldiğini belirtti.

Buralardaki yanlış uygulamaları önlemek amacıyla; personelinden televizyon ve radyo programlarına katılmalarını istedi. Ayrıca, vaaz ve hutbelerle, konferans, panel, sempozyum gibi toplantılarla halkın hem camide hem de cami dışında bilgilendirilmesini talep etti. Çocukların eğitimi için de Milli Eğitim il müdürlükleri ile işbirliği yapılarak öğrencilerin bid’at ve hurafeler konusunda bilgilendirilmesi tavsiyesinde bulundu. Diyanet bir diğer yöntem olarak da türbelere uyarı tabelası asılmasını önerdi.

Tabelalarda; “Ziyaretçilerin dikkatine; İslam dinine göre türbe ve yatırlara adak adanmaz, kurban kesilmez, mum yakılmaz, bez-çaput bağlanmaz, taş-para atılmaz, eğilerek ve emekleyerek girilmez, yenilenecek şeyler bırakılmaz, el-yüz sürülmez, türbe ve yatırlardan medet, şifa umulmaz, etrafında dönülmez, yatılmaz. Bu ve benzeri bid’at ve hurafeler dinimizce yasaklanmıştır.” uyarısının bulunmasını istedi. Genelgede; “Kur’ân-ı Kerim’in ve Peygamberimiz’in sahih sünnetinin doğru anlaşılmasını sağlamak, dinimizin yasakladığı hurafelerin inançlarımıza karışmaması için gerekli tedbirleri almak, Başkanlığımız mensuplarının en önemli görevleri arasında yer almaktadır.” denilerek, din görevlileri hurafelere karşı mücadeleye çağrıldı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


MALİYE BAKANI'NIN DOKTORU EŞİ AHSEN HANIM!!

"BURNUNU SIKIN BEBEK BENDİM"!

ÖSYM'YE SINAVSIZ PERSONEL ALINACAK
»  İSTANBUL'DA KARANLIK GÜNLER
»  "KIYAMET ALAMETLERİ TAMAMEN UYDURMA"!!
»  CAMİ YAPILAMADI, KASIMPAŞA SPOR'A OTOPARK OLDU!!!
»  ÇANAK ANTEN SAHİPLERİNE ŞOK!!!
»  VEKİLİN OLGUNLUĞU...
»  "KÜSTÜM NETEKİM"...
»  BİLİM ADAMLARI KISIRLIKLA BAĞLANTILI MOLEKÜLÜ BULDU
»  BAKAN'A KOLTUK DAYANMIYOR
»  ÖĞRETMENLER EK İŞ PEŞİNDE!!
»  PEYNİR EKMEK GİBİ VİLLA SATILIYOR...
»  ANKARA'DA SARSINTILAR NORMAL Mİ?
»  AB İLE ŞİMDİ DE 'SÜT'Ü BOZUK KRİZİ!!!
»  BAŞKENT ANKARA'DA HAFİF ŞİDDETLİ SARSINTILAR
»  SEZER'E DÖRDÜNCÜ TORUN
»  FLAŞ.. FLAŞ.. FLAŞ...ÜMRANİYE CEZAEVİ'NDE İSYAN ÇIKTI
»  PİRELLİ RALLİSİ İSTANBUL'DA
»  İSTANBUL'DA 40 SAATLİK SU KESİNTİSİ
»  CENAZE ARABASINA MİNİ BAR!
»  CEP TELEFONUNU, KALP,BEYİN VE CİNSEL ORGANINIZDAN UZAK TUTUN!
»  HOSTESLER, UÇAKTA YOLCULARIN GÖZÜ ÖNÜNDE BİRBİRİNE GİRDİ!!!
»  KAR GİTTİ DERKEN GERİ GELDİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.