Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
35,8966
EURO
37,2859
IMKB
9.831,000
ALTIN
3.301,210
 
Hava Durumu ANKARA
-4 / 2 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
EMEKLİYE KÖTÜ HABER
EMEKLİYE KÖTÜ HABER
 
Türkiye İşçi Emeklileri Derneği (TİED) üyesi bir işçi emeklisi, Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) başvurarak emekli aylığının banka aracılığı ile ödenmesi dolayısıyla promosyon geliri elde edilip edilmediğini sordu.
 
5.9.2007 - 19:25
SGK'nın yanıtında, emekli aylıklarının ödenmesi karşılığında herhangi bir promosyon alınmadığı gibi devredilen SSK'nın her ay PTT ve bankalara aylık tutarının binde 5'i oranında komisyon ödediği bildirildi.
TİED üyesi Seyde Koç, avukatı aracılığı ile SGK'ya başvurarak, emekli aylığının banka aracılığı ile ödenmesi dolayısıyla ''banka promosyonu'' adı altında bir gelir elde edilip edilmediği konusunda bilgi istedi. Koç, ayrıca böyle bir gelir sağlanıyorsa bunun tarafına ödenmesini talep etti.
Koç'un başvurusu, SGK Strateji Geliştirme Başkanlığına devredilen SSK Muhasebe ve Mali İşler Daire Başkanlığı tarafından yanıtlandı.
Başkanlığın yanıtında, ''Kurumumuz ile bankalar ve PTT arasında yapılan emekli maaş ödemeleri protokolünde aylıkların ödenmesi karşılığında herhangi bir promosyon alınmadığı gibi SSK emekli maaşlarının ödenmesi karşılığında kurumumuzca her ay PTT ve bankalara maaş tutarının binde 5'i oranında komisyon ödenmektedir'' denildi.
''HUKUKİ YOLLARA BAŞVURACAĞIZ''
TİED Hukuk Danışmanı Cafer Tufan Yazıcıoğlu, konuyla ilgili olarak SGK'nın kendine bağlı çalışan işçi ve memurlar için bankalardan ücret ve maaş ödemeleri karşılığı banka promosyonu aldığını söyledi.
Kurumun diğer taraftan emekli aylıkları için PTT ve bankalara komisyon ödemesinin bir çelişki olduğunu ifade eden Yazıcıoğlu, şunları kaydetti: ''Maaş ödeme sistemi çalışan için de emekli için de aynıdır. Bu nedenle emekliler aleyhine bir haksızlık vardır. İşçi emeklilerinin de promosyon hakkı bulunmaktadır. Konuyu gündeme getiren işçi emeklisi üyemiz adına hukuki yollara başvuracağız.
Yaklaşık 8 milyon emekli için ödenen komisyon aylık olarak yaklaşık 20 milyon YTL'yi buluyor. Öte yandan ise bankalar memurlar ve kamu işçileri için promosyon ödüyor.''
Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş da SGK'nın kendi çalışanlarına maaş ödemelerinden kaynaklanan promosyonları bu yıl içinde ödediğini söyledi.
BAŞBAKANLIK GENELGESİ
Kamu çalışanlarının maaş ve ücretlerinin ödendiği bankalar tarafından sunulan promosyonların kullanımını standarda bağlamak amacıyla 20 Temmuzda Başbakanlık genelgesi yayımlanmıştı.
Buna göre, promosyonların tümünün personele dağıtılması ''genel ilke'' olarak benimsenirken, 3'te 1'ini geçmeyen bölümünün, birim personelinin ihtiyaçları için kullanılmak üzere ayrılabileceği belirtilmişti.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


KART ÜCRETİ YASAL DEĞİL VERMEYİN

FERRARİ FİYATINA YARIŞ ATI!

MEMURLARIN DAHA FAZLA PAY ALMASI GEREKİYOR
»  KONUT KREDİSİNDE TEHLİKE ÇANLARI
»  OKUL MASRAFLARI VELİLERİ KAHREDİYOR
»  BALIK SEZONU BEREKETLİ AÇILDI
»  TELEKOM ÇALIŞANLARINDAN GREV UYARISI
»  "AKP BİZİMLE KAFA BULUYOR"
»  ARTAN DIŞ BORÇLARLA YİĞİTLİĞİMİZİ İSPATLADIK
»  TMSF CİNER'E 120 MİLYON DOLAR VERECEK
»  "İHRACAT'TA BU YIL 100 MİLYAR DOLAR'I AŞACAĞIZ"
»  İNTERNET ABONELERİNE MÜJDE
»  EKONOMİNİN BİR YÜZÜ “BATI”YA, BİR YÜZÜ “DOĞU”YA DÖNDÜRÜLDÜ
»  TOPLUGÖRÜŞMELER YENİDEN BAŞLADI
»  PASTIRMANIN BİR DİLİMİ 80 YENİ KURUŞ
»  SAYISAL LOTO'NUN BÜYÜK İKRAMİYESİ YABANCI KIZA ÇIKTI
»  MEMUR ZAMMI BEĞENMEDİ
»  MEMUR SENDİKALARİ HÜKÜMETLE ANLAŞAMADI
»  MEMUR FEDERASYONLARINDAN YENİ TEKLİF
»  EGEBANK'TA YENİ DEMİREL BAĞLANTISI
»  İŞTE HÜKÜMETİN MEMURLARA ÖNERDİĞİ ZAM
»  20 YTL'YE UÇAK BİLETİ
»  POLİS ZAMMINA SENDİKA ENGELİ
»  CEP'TE VERGİLER DÜŞÜYOR
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.