Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
35,9017
EURO
37,4296
IMKB
9.720,000
ALTIN
3.313,430
 
Hava Durumu ANKARA
-2 / 3 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
EMNİYET AÇIKLADI. 19 MAÇTA ŞİKE VAR!
EMNİYET AÇIKLADI. 19 MAÇTA ŞİKE VAR!
 
Türk futboluna damga vuran şike ve teşvik operasyonunda flaş gelişme yaşandı... Devam eden şike soruşturması kapsamında, Süper Lig'de ve 1. Lig'de 19 maçta şike ve teşvik faaliyeti gerçekleştirildiğinin tespit edildiği emniyetten açıklandı. Emniyet ayrıca, futbolcu temsilci sınavı sorularının da ele geçirilip satıldığını belirtti.
 
6.7.2011 - 16:35

Türk futbolunu sarsan şike operasyonu kapsamında, çok sıcak ve şok etkisi yaratan yeni gelişmeler yaşandı. Pazar sabahı erken saatlerde başlayan ve 4'üncü günü yaşanan şike operasyonu kapsamında Emniyet'ten çarpıcı açıklamalar geldi.

ŞOKE EDEN YENİ GELİŞMELER

Emniyet, "Süper Lig'de ve 1. Lig'de 19 maçta şike ve teşvik faaliyeti gerçekleştiği tespit edildi" açıklamasını yaparken, "31 Mart 2011'de gerçekleştirilen futbolcu temsilci sınavı sorularının ele geçirilip satıldığı tespit edildi" açıklaması da yapıldı.

Bu arada operasyon kapsamında 8 de ruhsatsız silah ele geçirildi.

Emniyet, bazı futbolcuların tehdit edilerek alacaklarından vazgeçirildiğini de açıkladı.

İşte operasyonun görüntüleri

 
 

 

İşte İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklama:
        "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının (CMK 250. Madde ile Yetkili) vermiş olduğu 2011/2287 sayılı talimatı ile yürütülen soruşturma kapsamında;
         Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik olarak, cebir ve şiddet içeren eylemler, yetkisiz futbolcu menajerliği yapılması ve Bank Asya 1.Liginde mücadele eden bir futbol kulübündeki usulsüzlükler nedeniyle Aralık 2010 tarihinde çalışma başlatılmıştır.

         Yapılan çalışmalarda;
        Suç örgütü tarafından yetkisiz menajerlik yolu ile yüksek miktarda haksız kazanç temin edildiği, bazı spor kulüplerinin hesaplarında usulsüzlükler yapıldığı, bazı futbolcuların da tehdit edilerek kulüpteki alacaklarından zorla vazgeçirildikleri,

        Ayrıca Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 31 Mart 2011 tarihinde gerçekleştirilen Futbolcu Temsilcisi sınavı sorularının da suç örgütü tarafından ele geçirildiği ve daha sonra sınava katılan adaylara fahiş fiyat karşılığında satıldığı,

        Örgütlü bir şekilde, Süper Lig ve Banka Asya Birinci Ligindeki toplam (19) maçta şike ve teşvik faaliyetlerinin gerçekleştirildiği tespit edilmiş ve delillendirilmiştir.

ELDE EDİLEN MALZEMELER

-(3) adet 9.mm çapında ruhsatsız tabanca,
-(4) adet 7.65 mm çapında ruhsatsız tabanca,
-(1) adet 38 kalibre çapında ruhsatsız tabanca olmak üzere toplam 8 adet ruhsatsız tabanca,
-Çeşitli çap ve ebatlarda fişek ve boş kovan,
-(1) adet sahte ehliyet,

        Suç örgütüne yönelik 03.07.2011 günü gerçekleştirilen operasyonlarda toplam (61) şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.
        Suç örgütüne yönelik 03.07.2011 günü gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda toplam (61) şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.
        Yakalanan şahıslardan (2) şahıs 04.07.2011 tarihinde Soruşturma Savcısının talimatı ile Şube Müdürlüğümüzden salıverilmiştir.
        05.07.2011 tarihinde hazırlanan soruşturma evrakıyla birlikte İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına (CMK 250 Maddesi Kapsamında Görevli) sevk edilen (22) şahıstan 7’si tutuklanmıştır.
       06.07.2011 tarihinde (25) şahıs İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmiştir.
       07.07.2011 tarihinde (11) şahsın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmesi planlanmaktadır.
       Ayrıca (1) şahıs halen sağlık problemleri nedeni ile hastanede gözetim altında tedavi görmektedir.

      İstanbul Emniyet Müdürlüğü olarak organize suç örgütlerine karşı geçmiş dönemde yürüttüğümüz ve birçok organize suç örgütünün çökertildiği başarılı operasyonlara, hassasiyetle ve titizlikle devam edilmektedir. Bu mücadelemizde vatandaşlarımızdan aldığımız büyük destek bizi son derece memnun etmekte ve motivasyon kaynağımız olmaktadır." (milliyet)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


KOMEDİ DÜKKANI KEPENK KAPATI!

NİHAT DOĞAN İSYAN ETTİ!

ACUN, EKŞİ SÖZLÜKTE ATEŞ PÜSKÜRDÜ
»  BAKAN'IN HAYRAN OLDUĞU DİZİ!
»  KİLOLARIYLA HERKESİ ŞAŞIRTTI
»  PANPİŞ'TEN YENİ FOTOĞRAFLAR!
»  YARI ÇIPLAK POZU OLAY OLDU!!
»  DEBORA'YI ZORLA SOYDULAR!
»  DİZİ SENARİSTİNE TAKSİCİ TERÖRÜ!
»  TWİTTER'DE PANPİŞ ŞOKU!
»  BU KIZA SAKIN ALDANMAYIN!
»  AYŞE ÖZYILMAZEL, SESSİZLİĞİNİ BOZDU
»  İŞTE GERÇEK CEMİLE!
»  ŞEBNEM FERAH'IN ACI GÜNÜ
»  ACUN ILICALI HANGİ PARTİYE OY VERDİ?
»  ŞEBNEM FERAH'IN ACI GÜNÜ
»  HAZAL KAYA'YI UTANDIRAN ANLAR!
»  TARKAN ÇOK SEKSİ!
»  BU KIZ'A STAJYERLİK YAPTIRACAKLAR!
»  HANDE ATAİZİ KUCAKTA!
»  AYSU'DAN BİKİNİLİ GÖVDE GÖSTERİSİ
»  TERMİNATÖR'ÜN KARISI SONUNDA İSYAN ETTİ!
»  ÜNİVERSİTELİ RUS KIZLARI FENA DAĞITTI
»  ASUMAN KRAUSE'YE CANLI YAYINDA ŞOK ŞORU!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.