Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2551
EURO
37,6016
IMKB
8.950,000
ALTIN
2.881,820
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
EMNİYET MÜDÜRÜ "CIA BAĞLANTISI VAR DEDİ" ÖLÜ BULUNDU
EMNİYET MÜDÜRÜ  CIA BAĞLANTISI VAR DEDİ  ÖLÜ BULUNDU
 
ABD'nin işkence uçakları konusunda İngiltere hükümeti ile işbirliği yaptığını ortaya çıkaran Manchester Emniyet Müdürü Michael Todd, önceki gün esrarengiz şekilde Londra'nın kuzeybatısında, Snowdonia'daki sarp kayalıklarda ölü bulundu
 
14.3.2008 - 06:10
Dünyada yankı uyandıran Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı CIA'nın işkence uçakları konusunda İngiltere ile ABD'nin işbirliği yaptığı iddialarını soruşturan polis yetkilisi önceki gün ölü bulundu. İngiltere yerel polis makamlarının yaptığı açıklamada, Pazartesi günü yürüyüşe çıkan ve bir daha kendisinden haber alınamayan 50 yaşındaki Manchester Emniyet Müdürü Michael Todd'un, Galler bölgesinin kuzeyindeki Snowdonia'da sarp kayalıklarda ölü bulunduğu belirtildi. Önceki gün akşam saatlerinde Snowdonia bölgesinde cesedi bulunan Emniyet Müdürü Todd'un ölüm nedeninin otopsiyle belirleneceği kaydedildi.

İNTİHAR İHTİMALİ DEĞERLENDİRİLİYOR

Manchester polisi kaynakları, İngiltere'de en itibarlı polis yetkilileri arasında yer alan Todd'un cesedi yanında, ailesine bıraktığı notların bulunduğu ve kaybolmadan önce arkadaşlarıyla yaptığı telefon görüşmelerinin de, kişisel problemleri olduğuna işaret ettiğini belirterek, intihar ihtimalinin ağırlık kazandığını kaydetti. Todd'un, 2006 yılında Galler ve İngiltere'nin polis müdürleri birliğine seçildiği ve bu birliğin üyesi sıfatıyla, CIA'nın terör zanlılarını yasadışı yollarla nakletmesi konusunda İngiliz hükümetinin işbirliği yaptığı iddialarını soruşturduğu belirtildi.

Todd, geçtiğimiz Haziran ayında tamamladığı raporunda, İngiliz hükümetinin ABD yönetimiyle işbirliği yaptığı iddialarını kanıtlayacak bilgi olmadığını savunmuştu. Ancak İngiliz hükümeti, Hint Okyanusu'ndaki bir askeri üssünün, CIA'nın iki terör zanlısının nakli sırasında yakıt ikmali için kullandığını itiraf etmişti. Washington Post gazetesinin deşifre ettiği CIA'nın işkence uçaklarının güzergahında birçok Avrupa ülkesinin yanı sıra Türkiye'nin de bulunduğu iddia edilmişti. ABD'de işkenceyle ilgili yasal kısıtlamalar bulunması nedeniyle, El Kaide şüphelilerini daha “esnek” bir şekilde sorgulayabilmek için sekiz ayrı ülkedeki gizli cezaevlerine yönlendiren CIA, tutukluları kendi paravan şirketlerine ait uçaklarla bu ülkelere naklettiği kaydediliyor.

Bir kilometre dağa tırmanmış

50 yaşındaki Manchester Emniyet Müdürü Michael Todd, en son Range Rover marka jipiyle Londra'nın kuzeybatısındaki Llanberis kasabasında görüldü. Görgü tanıklarının ifadelerine dayanarak yere polis makamları, yaptığı açıklamada arabasını park ettiği belirtelen Todd'un kasabadaki dağa 2 buçuk saat boyunca tırmandığı ifade edildi. Pazartesi gününden bu yana kendisinden haber alınamayan Todd'un esrarengiz kayboluşu İngiliz polisini harekete geçirdi. Yaklaşık 1 kilometre dağa tırmandığı ifade edilen Todd'un hayatta olduğunu düşünen 36 kişilik kurtarma ekibi Todd'un cansız bedenini önceki gün dağdan indirdi. Geçtiğimiz hafta polis Oscarı ödülüne layık görülen Todd, 2001 yılında da Kraliçe Elizabeth Polis madalyası'nı almıştı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İRAN KANDİL'İ BOMBALADI

IRAK'IN KARAÇARŞAFLI KADIN POLİSLERİ

ÖCALAN'IN SEVGİLİSİ OLDUĞU KESİNLEŞTİ
»  KARAYA VURAN İKİ BALİNAYI BİR YUNUS KURTARDI
»  DÜNYA'DA AMUDA KALKABİLEN TEK GEMİ
»  KOCASININ PENİSİNİ KESİP DUVARA ASTI
»  GÜNDÜZ OFİSTE GECE GENELEVDE MESAİ YAPIYOR
»  AŞIRI ŞİŞMAN MAFYA BABASI HÜCRESİNE SIĞMADI
»  GIDA'DA FELAKET SENARYOSU
»  ABD'YE FÜZE SİSTEMİ İÇİN NE SÖZ VERİLDİ?
»  KURTLAR VADİSİNE ABD DARBESİ!
»  ÇEŞMEDEN SEKS HORMONU İÇMİŞLER
»  SUÇLULARA SINIRDIŞI, AİLELERE YAZ TATİLİ
»  İNSAN FABRİKASI
»  FUHUŞ ŞEBEKESİ'NİN EN İYİ MÜŞTERİSİ VALİ ÇIKTI
»  İRAN'A KARŞI EKONOMİK YAPTIRIM VEYA ASKERİ HAREKAT İSTEMİYOR
»  AVUSTRALYA'LI "ROBİN HOOD'UN MEZARINI BULDU!
»  BU PARKTA AKŞAM SAATLERİNDE SEX SERBEST
»  PORNOCU KADIN ÖĞRETMEN SKANDALI!
»  MİKRODALGA FIRIN GİBİ ADAM
»  TÜRK KADIN DÖVÜŞÇÜYÜ KAN REVAN İÇİNDE BIRAKTILAR
»  ABD'YE GÖRE TÜRKLER POTANSİYEL TERÖRİST
»  VATİKAN'IN YENİ GÜNAH LİSTESİ
»  ÇİN, TEK ÇOCUK'TA ISRARLI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.