Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1845
EURO
38,1937
IMKB
9.682,000
ALTIN
2.892,630
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
EMNİYET ZİRVESİNDE UYUŞTURUCU MÜCADELESİ
EMNİYET ZİRVESİNDE UYUŞTURUCU MÜCADELESİ
 
Emniyet Genel Müdür Vekili Necati Altıntaş, gençleri ve çocukları her türlü uyuşturucu belasından koruma mücadelesi verilmesini istedi.
 
24.1.2007 - 16:05
Emniyet Genel Müdür Vekili Altıntaş, 'İl Emniyet Müdürleri Değerlendirme Toplantısında' bir konuşma yaptı. Altıntaş, emniyet teşkilatının vizyonunun 21. yüzyılda dünyadaki ve ülkedeki sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmelere paralel olarak, beklentilere cevap veren, milli birlik ve bütünlüğü koruma, huzur ve güven ortamını sağlamada demokrasiye inanan, ona sahip çıkan, hukukun üstünlüğüne ve insan haklarına saygılı Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, herkese eşit, tarafsız, şefkatli, tüm değerlerin korunmasında polis teşkilatı olmak olduğunu kaydetti.
Altıntaş, 11 bin 500 fakülte ve yüksek okul mezununun yoğunlaştırılmış eğitimlerini tamamlayarak görevine başladığını hatırlatarak, dünya standardı olan 250 kişiye 1 polis hedefine doğru ilerlediklerini söyledi.

Polisin çok zor koşullarda görevini yerine getirmeye çalıştıklarına dikkat çeken Altıntaş, "Polislik tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de en riskli meslek dallarının başında gelmektedir. Bu nedenle personelimizin görevlerini ifa ederken onların moral ve motivasyonlarını artırmak biz yöneticilerin en önemli sorumluluğu olmaktadır. Zira mutlu ve huzurlu olmayan bir personelin vatandaşa karşı tutumu da aynı oranda değişmektedir" dedi.

Lojman ve konut edinme konusunda da bilgi veren Altıntaş, 44 ilde 84 ayrı alanda toplam 7 bin 400 konutun inşaa edilmesinin planlandığı belirterek bu kapsamda şu ana kadar 18 ilde 2 bin 424 adet konutun teslim alındığını kaydederek lojman oranının yüzde 20 oranında artırıldığını belirtti.

Hak ve özgürlüklerinin geliştirilmesiyle vatandaşların toplumsal taleplerini demokratik ortamda daha rahat ifade edebildiklerine dikkat çeken Altıntaş, "Tüm bu olumlu gelişmelerin yanısıra yasadışı bazı oluşumlar tanınan bu hak ve özgürlükleri istismar ederek toplumsal barışımızı ve huzurumuzu bozmaya yönelik kitlesel şiddet eylemleri düzenleyebilmektedir. Bu tür faaliyetlere karşı 38 ilde buluna Çevik kuvvet birimlerimizi tüm illerimizde yapılandırabilmek için bu yıl içerisinde önleyici hizmetler şube müdürlüklerini lağv edip çevik kuvvet birimlerimizi kurma çalışmalarımız yoğun bir şeklide sürmektedir" dedi.

Hukuk devletinin ve demokratik sistemlerinin karşısındaki en güçle tehlikelerden birisinin de terörizm olduğuna dikkat çeken Altıntaş, "Ülke sınırları içerisinde başarı ile mücadele edilen terör örgütlerine karşı uluslararası desteği sağlamak amacıyla girişimlerimiz yoğun bir şekilde devam etmektedir" diye konuştu.

Altıntaş, uyuşturucu ile mücadeledeki başarıya dikkat çekerek şöyle dedi:
"Müdürlerimizden önemle şunu rica ediyorum; geleceğin teminatı olan gençlerimizi ve çocuklarımızı her türlü uyuşturucu belasından koruma mücadelesi veriniz. Özellikle okul çevrelerinde yavrularımıza bu pisliği pazarlamak isteyen hainlere aman vermeyiniz".

Yoğun göç ve bunun getirdiği sosyal çöküntüleri ile son çıkan yasalardaki uygulamaya yönelik sıkıntıların, hırsızlık ve kapkaç gibi mala ve cana karşı işlenen suçlarda artış görülmesine sebep olduğunu belirten Altıntaş, yasalardaki uygulamaya yönelik sıkıntıların giderecek polis Vazife Salahiyetleri Kanunu'nun tümüyle ele alınarak Bakan Aksu'nun katkılarıyla en kısa sürede çıkarılacağını kaydetti.

Çocuk pornografisinin her suç gibi riskli ve tehlike olmakla birlikte, toplumun tüm kesimince nefretle bakılan ve suçu mazur gösterecek hiç bir mazeret taşımayan ve hazmedilemeyen bir sapkınlık çeşidi olduğunu ifade eden Altıntaş, bu suç türüyle mücadelede ortaya çıkan aksaklıkların ortadan kalkması için hazırlanan kanun taslağının bir an önce yürürlüğe girmesi gerektiğini söyledi.

Toplantının sonunda Bakan Aksu ve İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, Dink cinayeti ile ilgili gelişmeler konusunda basın mensuplarının sorularını cevapsız bırakırken, Samsun Emniyet Müdürü Mustafa İlhan, zanlının yakalanması sırasında yaşanan gelişmeleri açıkladı.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ANTALYA'DA HASTA MASKELİ GASPÇI

SAHTE SAVCININ EŞİ SAHTE HAKİM ÇIKTI!

ÖLDÜRÜLÜP YOL ÜZERİNE ATILMIŞ İKİ CESET BULUNDU
»  ÇÜRÜKÇÜ BAŞÇAVUŞ KRALLAR GİBİ YAŞAMIŞ
»  CHAT YAPARKEN KENDİSİNİ YAKALAYAN KOCASINA DAVA AÇTI
»  TRABZON'DA HRANT DİNK CİNAYETİ İLE İLGİLİ 2 YENİ GÖZALTI
»  ''SUİKAST BANA 500 YTL'YE PATLADI''!
»   29 ÇÜRÜKÇÜDEN 23'Ü TUTUKLANDI
»  IRAK'A MOTORİN YERİNE KUM KAÇIRAN TANKER YAKALANDI
»  5 YILDIR SÜREN ADNAN HOCA DAVASI SONA ERDİ
»  BEBEK TECAVÜZÜNE AĞIR CEZA
»  TÜPÇÜ, TÜP GÖTÜRDÜĞÜ EVDEKİ KADINA TACİZDE BULUNDU
»  6 TONLUK GAZYAĞI DOLU TANKERİ ÇALDILAR
»  İNTİKAM İÇİN MAKATINA CEZVE SAPI SOKUP KAYDETTİLER
»  TİLKİ KATİLLERİNE AĞIR CEZA
»  KATİLE ADIM ADIM YAKLAŞILIYOR!
»  DOMUZ ETİ YUVA YIKTI!
»  POLİS, KATİLİN PEŞİNDE
»  FOTOĞRAFLARI DELİL OLMASAYDI HAYATI KARARACAKTI
»  ADALET GASPÇIDAN YANA ÇIKTI
»  LÜKS VİLLA'DA SEKS TATİLİ
»  AMASYA'DA KÜÇÜK KIZLARLA BİRLİKTE OLAN 12 KİŞİ DAHA YAKALANDI
»  KADIN DÜŞMANI SERİ KATİLE MÜEBBET HAPİS İSTENDİ
»  POLİS İSTANBUL'DA TRAVESTİ AVINA ÇIKTI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.