Emine Erdoğan'ın avukatları Fatih Şahin ve Muammer Cemaloğlu tarafından açılan davanın dilekçesinde, Vatan Gazetesi'nin 19 Aralık 2007 tarihli nüshasında, Mustafa Mutlu tarafından “Burstan, Mağaza Kapatmaya Uzanan Bir Başarı Öyküsü” başlıklı bir köşe yazısı kaleme alındığı kaydedildi.
Dilekçede, köşe yazısında, “Emine Erdoğan'ın, lüks bir mağazayı rahat alışveriş yapabilmek için her ayın belli günlerinde kapattığı, yakın arkadaşları ile geldiği mağazaya özel asansörle çıktığı ve bu esnada mağazaya kimsenin alınmadığı, buradan sinema salonuna geçtiği, keza sinemanın da halka kapatıldığı, lüks merakı içerisinde olduğu” şeklinde ifadelere yer verildiği aktarıldı.
Söz konusu ifadelerin “yalan ve iftira olduğu” iddia edilen dilekçede, “Emine Erdoğan'ın, her ay düzenli olarak mağaza kapattırması asla söz konusu olmadığı gibi, adı geçen mağazadan hiçbir zaman alışveriş yapmamıştır” denildi.
Dava dilekçesinde, şu ifadelere yer verildi:
“Emine Erdoğan, dava konusu yazıda, dünyanın en zengin kişilerine özenmekle, mağaza kapattırmakla, sinema salonu kapattırmakla, lüks ve sefahat içerisinde yaşamakla, çalışmakla elde edilemeyecek haksız kazanç sahibi olmakla itham edilmiştir. Bir siyasetçinin eşine yapılabilecek bundan büyük haksızlık, hakaret ve iftira düşünülemez. Ayrıca çizilen gerçek dışı çirkin tablo ile Emine Erdoğan toplumun kin ve nefret duygularına maruz bırakılmıştır.
Davalıların haber verme, eleştiri ve ifade özgürlüğü hak ve görev sınırlarını aşan, hakaret ve iftira niteliğindeki bu ithamları hukuk düzeninin himaye etmeyeceği derecede ağır ve haksız bir saldırıdır.”
Dilekçede, söz konusu ifadelerle Emine Erdoğan'ın “kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu” öne sürülerek, Vatan Gazetesi ve yazarı Mustafa Mutlu'dan, yayın tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte 10 bin YTL manevi tazminat talep edildi.