Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1982
EURO
38,1691
IMKB
9.666,000
ALTIN
2.899,640
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
EN BÜYÜK UYUŞTURUCU OPERASYONU
EN BÜYÜK UYUŞTURUCU OPERASYONU
 
Güvenlik güçleri'nin, bugün gerçekleştirdikleri operasyonlarda büyük miktarlarda uyuşturucu ele geçti.
 
15.1.2007 - 15:25

Yurt genelinde düzenlenen operasyonlarda 249 kilo 705 gram eroin, 33 kilo esrar ele geçirilirken, 39 kişi tutuklandı.

''BAYKUŞ'' ADI VERİLEN OPERASYONLAR KAPSAMINDA 85 KİLOGRAM EROİN ELE GEÇİRİLDİ

İstanbul'da düzenlenen ve ''Baykuş'' adı verilen operasyonlarda, 85 kilo 278 gram eroin ele geçirildi. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yurt dışına uyuşturucu madde gönderdikleri belirlenen suç örgütlerine yönelik 11 ve 12 Ocak 2006 tarihlerinde ''Baykuş'' adıyla 3 ayrı operasyon düzenlendi. Küçükçekmece ve Avcılar'da yapılan bu operasyonlarda 21 kişi gözaltına alındı. Bazı şüphelilere ait 3 otomobil ve bir evde yapılan aramalarda, 85 kilo 278 gram eroin ile 3 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Konuya ilişkin soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

DİYARBAKIR'DA 101.5 KİLO EROİN

Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır ve Van Emniyet Müdürlüklerince ortak gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda, içerisinde uyuşturucu bulunduğu öğrenilen ve Van'dan İstanbul'a giden G.Ş. yönetimindeki bir kamyon Diyarbakır'da durduruldu.

Kamyonda yapılan arama sırasında ''Atak'' isimli eğitimli narkotik köpeğinin kamyonun mazot deposuna tepki verdi. Yakıt deposunu söken polis deponun arka kısmındaki ''Zula'' tabir edilen gizli bölmede 193 paket halinde 101 kilo 500 gram eroin maddesi ele geçirdi.

Gözaltına alınan G.Ş. ifadesinde söz konusu eroini komşu bir ülkeden yasa dışı yollarla getirdiklerini, uyuşturucuyu İstanbul üzerinden batı ülkelerine nakletmeyi planladıklarını itiraf etti.

''Toplu halde uyuşturucu ticareti yapmak, bu amaçla uyuşturucu madde nakletmek ve bulundurmak'' suçundan mahkemeye sevk edilen G.Ş tutuklanırken, olayla ilgili olduğu bildirilen yabancı uyruklu bir kişinin yakalanmasına çalışılıyor.

-7 KİLOGRAM ESRAR ELE GEÇİRİLDİ-

Öte yandan, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlar Büro Amirliği'nce uyuşturucu satıcılarına yönelik devam eden çalışmalar kapsamında, Lice İlçesinden temin ettiği esrar maddesini 4 ayrı adresteki sokak satıcılarına V.G'nin dağıttığının belirlenmesi üzerine 4 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonlarda, 7 kilo 160 gram esrar ile 1 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 9 kişiden 5'i ''Toplu halde uyuşturucu madde ticareti yapmak, bu amaçla esrar maddesi temin etmek, bulundurmak, nakletmek, kullanmak, içici şahıslara temin ederek kullanımını Kolaylaştırmak ve yer temin etmek'' suçundan sevk edildikleri mahkemece tutuklandı. Olayla ilgili olarak firari V.G'nin yakalanmasına çalışılıyor.

HAKKARİ'DE 30 KİLO EROİN ELE GEÇİRİLDİ

Hakkari Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı işbirliğinde düzenlenen operasyonda, 30 kilo 705 gram eroin ele geçirildi.

Hakkari Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, M.A'nın 30 YA 937 plakalı kamyonetle Yüksekova ilçesinden batı illerine uyuşturucu sevkiyatı yapacağı ihbarı üzerine Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, aracı takibe aldı. “Ağa” ismi verilen operasyon kapsamında yapılan takip sonucu A.T yönetimindeki kamyonet Hakkari-Van karayolunda durduruldu. Aracın kasa kısmında yapılan aramada, 236 paket halinde toplam 30 kilo 705 gram eroin bulundu.

Açıklamada, olayla ilgili gözaltına alınan sürücü A.T tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, araçta bulunan M.A tutuklandı.

KOCAELİ'DE 52 KİLO EROİN YAKALANDI

Kocaeli'nde, bir otomobilin akaryakıt deposuna gizlenmiş 32.5 kilogram eroin ele geçirilirken, olayla ilgili 6 kişi gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Van'dan getirdikleri eroini Kocaeli'nde satmak isteyen kişilerle alıcı gibi davranarak irtibata geçtiler. Zanlılarla eroini, Derince Limanı girişinde teslim almak üzere anlaşan ekipler, liman girişindeki TIR parkına 34 ATF 41 plakalı otomobil ile gelen A.E'yi yakaladılar. Yapılan aramada otomobilin akaryakıt deposunun içinde ''zula'' diye tabir edilen özel yapılmış bölmeye gizlenmiş 32.5 kilogram eroin ele geçirildi. Gözaltına alınan A.E'nin verdiği bilgiler doğrultusunda operasyonu genişleten ekipleri, Körfez ilçesinde Y.Y, İ.Y, H.K, Y.Y ve R.Ö'yi yakalayarak gözaltına aldılar.

VAN'DAKİ BAĞLANTILARI DA BULUNDU

Zanlıların sorgulamasında eroini Van'da A.N'den temin ettiklerini belirtmeleri üzerine Van Emniyet Müdürlüğüne bilgi verildi. Van'da yapılan operasyonda ise olayla ilgili A.N. ile F.Y. yakalandı. Evinde yapılan aramada 1'er adet Kalaşnikof tüfek ve tabanca ele geçirilen A.N. Van'da çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, F.Y'nin, yaşının küçük olmasından dolayı Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla serbest bırakıldığı öğrenildi. Polis ekipleri, olayla ilgili C.E'nin arandığını bildirdiler.

OTOBUSÜN BAGAJINDA ESRAR

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü ve Bölge Trafik ekipleri TEM Otoyolu Dilovası aldıkları bir başka ihbarı değerlendirerek, dün Dilovası Rampası'nda 41 EF 575 plakalı yolcu otobüsünü durdurarak arama yaptı. Otobüsün bagajındaki bir valiz içersinde, 18 paket içersinde 20 kilo 300 gram esrar ele geçirdi. Olayla ilgili H.S. gözaltına alındı.

İki olayla ilgili gözaltına alınan toplam 8 kişi, polisteki sorgularının tamamlanmasından sonra adliyeye sevk edilecek.

ESKİŞEHİR'DE 5.5 KİLO ESRAR ELE GEÇİRİLDİ

Eskişehir'de, kent dışından getirdikleri uyuşturucuyu piyasaya sürmeye çalıştıkları iddia edilen 2 kişi, 5.5 kilo esrarla ele geçirildi. Alınan bilgiye göre, kent dışından uyuşturucu getirip bölgede piyasaya sürecekleri yönünde istihbarat edinen Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Eskişehir-Kütahya kara yolunda bir otobüste yolcu olarak bulunan İbrahim S. (23) ile Mustafa Altan O'yu (66) yakaladı. Şüpheli 2 kişiye ait valizde arama yapan emniyet güçleri, 5 kilo 550 gram esrar buldu. İbrahim S. ve Mustafa Altan O, ''teşekkül halinde uyuşturucu ticareti yapmak'' suçunu işledikleri iddiasıyla gözaltına alındı.

''HALKIN DESTEĞİ POLİSİ MOTİVE EDİYOR''

Eskişehir Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Şentürk, düzenlediği basın toplantısında, son 3 yılda 271 narkotik olayının meydana geldiğini belirterek, bu olayların şüphelisi olduğu iddiasıyla 633 şüphelinin adli makamlara teslim edildiğini söyledi. Bu operasyonlar kapsamında 112 kilo esrar, 4 bin 745 sentetik uyuşturucu hap, 2 kilo 860 gram eroin, 78 gram Afyon sakızı ile 3 gram kokain ele geçirildiğini anlatan Şentürk, şöyle konuştu: ''Son 3 yılda uyuşturucuyla mücadele çalışmaları kapsamında uzman görevliler tarafından madde kullanımı ve bağımlılığı konusunda 11 bin kişiye bilgilendirme semineri verildi, 5 bin el broşürü halka dağıtıldı, halka açık tiyatro oyunları sergilendi. Uyuşturucu madde tacirlerine karşı bugüne kadar yürüttüğümüz ve sonucunda uyuşturucu ticareti yapan ve suç örgütlerinin çökertildiği birçok başarılı operasyonlara hassasiyet ve titizlikle devam edilmektedir.'' Şentürk, uyuşturucu satıcılarına yönelik yapılan mücadelede kent halkından aldıkları desteğin kendilerini memnun etiğini belirterek, bu desteğin polise motivasyon kaynağı olduğunu sözlerine ekledi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


POLİS BOKSÖRÜ NAKAVT ETTİ

GLOCK TABANCALARI TÜRKİYE'YE SOKAN ŞEBEKE YAKALANDI

İNGİLİZ ÖĞRETMEN'E TECAVÜZ
»  İSTANBUL'DA SUÇLULAR HELİKOPTERLE TAKİP EDİLECEK
»  UYUŞTURUCU TACİRİNE KIZINDAN DARBE!
»  14 YAŞINDAKİ KIZI AYARTAN KOCASINI HAPSETTİRDİ
»  İZMİR'DE NARKOTİK OPERASYONU
»  HENGÜN MAKARNA YİYEN ADAM CİNNET GEÇİRDİ KARISINI ÖLDÜRDÜ
»  SANAL SEX ÇETESİNE TUTUKLAMA
»  AĞAR'IN KATILDIĞI AÇILIŞTA KAP-KAÇ!
»  GÖRME ENGELLİLERİN GÖRÜNMEZ KAZASI
»  DOSTU TERK ETTİ O DA DOSTUNUN DAYISINI MAHVETTİ
»  RÜŞVETÇİ YÜZBAŞIYA 4 YIL AĞIR HAPİS
»  YOLSUZLUKTAN YARGILANAN KARISININ ELEMANLARINI İŞE ALDI
»  NEŞTER DAVASINDA KARAR AÇIKLANDI
»  OZAN ARİF'E KURŞUN YAĞMURU, 2 YARALI
»  SİLAH ZORUYLA HAMİLE KALMIŞ
»  ATATÜRK HAVALİMANINDA MİLYARLIK KAÇAK OPERASYONU
»  EMNİYET: MİT TARİHE ÖNEMLİ BİR NOT DÜŞTÜ
»  TORUNUNA TECAVÜZ EDEN SAPIK'TAN ŞOK İTİRAFLAR
»  SABANCI'NIN SUİKASTÇISI BULUNDU
»  300 YTL'YE SAHTE NÜFUS CÜZDANI!
»  KALAŞNİKOFLU SAVCIYA 4 YIL HAPİS
»  YILBAŞINDA ÖLDÜRÜLEN GENCİN CİNAYETİNDEN SORUMLU 3 KİŞİ YAKALANDI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.