Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
35,9324
EURO
37,3391
IMKB
9.807,000
ALTIN
3.283,210
 
Hava Durumu ANKARA
-2 / 7 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
EN RİSKLİ PARA BİRİMİ YTL
EN RİSKLİ PARA BİRİMİ YTL
 
Morgan Stanley, yatırımcılarına gönderdiği bir raporda, YTL'nin gelişmekte olan 20 ülke para birimi arasında değer kaybı riskine en açık para birimi olduğunu vurguladı. Ayrıca yatırımcıların İMKB'deki paylarını da azaltmasını istedi.
 
18.12.2007 - 00:30

Morgan Stanley stratejistleri tarafından hazırlanan raporda, gelişmekte olan ülkeler mercek altına alındı. Güney Afrika, Brezilya ve Türk hisse senetlerinin ağırlığının azaltılmasını isteyen Morgan Stanley, ABB ekonomisindeki olası bir resesyonun en fazla bu üç ülkenin para birimleri üzerinde etkili olacağına dikkat çekti. Gelişmekte olan ülke borsalarının son yıllarda gösterdiği performansın en önemli nedenlerinden birinin para birimlerindeki değer artışı olduğuna dikkat çeken kurum, doların kuvvetlenmesi durumunda rüzgarın terse dönebileceğini belirtti.Türk hisse senetleri piyasasının ağırlığını 'market ağırlığına' indiren Morgan Stanley, YTL'nin de gelişmekte olan ülke paraları içerisinde değer kaybı riskine en açık para birimi olduğunu vurguladı. YTL yılbaşından bu yana dolar karşısında yüzde 20'ye yakın değer kazanırken, borsa da yüzde 37 oranında prim yaptı. ABD ekonomisinin 2008 yılında kötü bir performans göstereceğine inanan Morgan Stanley, ancak fonların geri dönüşü ve riskten kaçınma eğiliminin artması ile birlikte doların diğer para birimlerine karşı değer kazanmasını bekliyor.

PİYASALAR KARIŞTI

Öte yandan Morgan Stanley'in raporu ve uluslararası piyasalardaki kaygılar, bugün Türkiye'yi son derece olumsuz etkiledi. Raporun yanında özellikle global enflasyonun yükseleceği ve sorunlu mortgage kredilerinden kaynaklanan sıkıntının yayılacağına yönelik beklentiler borsalarda sert bir satış hareketine neden oldu.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TÜRKİYE SOSYAL DEVLET ÖZELLİĞİ'Nİ KAYBETTİ..!

BİRİLERİNE KÖŞE BÖYLE DÖNDÜRÜLECEK?

TURKCELL KONTÜRE ZAM YAPTI
»  TMSF'DEN HAZİNE'YE 100 MİLYON DOLARLIK ÖDEME
»  OTOMOBİL'DE KAMPANYALAR TAM GAZ
»  RUHSATSIZ LPG İSTASYONLARINA FA GELİYOR
»  VATANDAŞ BORÇ CAMBAZI OLDU
»  SÖZLEŞMELİLERE MÜJDE..!
»  TUĞRUL KUTADGOBİLİK YENİDEN TİSK BAŞKANI
»  BU KAZANÇLAR KUTSAL MI?
»  ''44 MİLYAR DOLAR BATIK VAR''
»  "SSK EMEKLİ MAAŞLARINI YANLIŞ HESAPLIYOR"
»  SİİRT'LİLER MİLLİ PİYANGO BAYİ İSTİYOR
»  MARKETLERİN KURBANLIK REKABETİ
»  MEMURA ENFLASYON ZAMMI GÜNDEMDE
»  BAĞKUR'A BORCU BULUNANLARA SON ŞANS
»  ERBAKAN'IN PRENSİ İNŞAAT KRALI OLDU
»  7 YILDIZLI ALIŞVERİŞ MERKEZİ PANORA AÇILDI
»  MOTORİN FİYATLARINDA İNDİRİM
»  EMEKLİLERE MAAŞ MÜJDESİ
»  BORSA'YA "İSLAMİ ENDEKS"GELİYOR
»  TÜRK-İŞ'İN YENİ BAŞKANI MUSTAFA KUMLU
»  AYIPLI MAL SATANA AĞIR CEZA
»  VATANDAŞIN KREDİ KARTINI İPTAL ETTİRME KABUSU
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.