Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2635
EURO
37,4650
IMKB
8.708,000
ALTIN
2.926,650
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ENERJİ BAKANLIĞI'NDA BÜYÜK GÖZALTILAR
ENERJİ BAKANLIĞI NDA BÜYÜK GÖZALTILAR
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda yolsuzluk iddialarıyla ilgili olarak 20'ye yakın kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında bürokratlar ve müteahhitler var.
 
19.10.2007 - 11:15

Bir süre önce başlatılan maden işleri ihaleleriyle ilgili Teftiş Kurulu soruşturmasının tamamlanmasının ardıdan polis harekete geçti. Yolsuzluk iddialarıyla ilgili olarak 20'ye yakın kişi gözaltına alındı. Yeni gözaltıların olabileceği iddia ediliyor. 

Gözaltına alınanlar arasında maden işleri ihalelerini yöneten bürokratlar ve müteahhitler var. Operasyonun, karayolu ihaleleriyle ilgili olduğu belirtiliyor.

Bakan Güler’e ‘Ekibini gözden geçir’ talimatı

BAŞBAKAN Recep Tayyip Tayyip Erdoğan’ın, 60’ıncı AK Parti Hükümeti’nin kurulmasının ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler’e, enerji KİT’lerinde görev yapan bürokratları gözden geçirmesi ve ‘heyacanını kaybetmiş’, ‘hakkında usulsüzlük iddiası olan bürokratların’ görevden alınması konusunda talimat vermişti.

Enerji kulislerinde beklenen büyük operasyon bu kapsamda önce Maden İşleri'nde başlatıldı. Bugün de temizlik operasyonu tüm Enerji Bakanlığı'na yayıldı. Bugünkü operasyonlarda aralarında üst düzey bürokrat ve müdürlerin de olduğu 20 kişi gözaltına alındı.

BEYAZ ENERJİ OPERASYONU

GEÇMİŞTE Beyaz Enerji operasyonları ile sarsılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nda şimdi de ‘Beyaz Maden Operasyonu’ şoku yaşanıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı’nın, Maden İşleri Genel Müdürlüğü’nün hesaplarıyla ilgili yaptığı soruşturma kapsamında ‘soruşturmanın selameti için’ 28-29 Eylül tarihlerinde genel müdürlükteki üst düzey yöneticilerin önemli kısmı görevden alınmıştı.

Gelişmeler üzerine Maden İşleri Genel Müdürü Hilmi Özbeden de görevinden istifa etmek zorunda kalmıştı. Soruşturma kapsamına alınan usulsüzlüğün boyutunun ilk etapta 50 milyon dolara ulaştığı saptandı.

BUGÜNKÜ OPERASYON  20 GÜN ÖNCEDEN BEKLENİYORDU
Bugün tüm Enerji Bakanlığı bünyesinde başlatılan operasyon Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun son 20 günlük çalışmasının ardından gerçekleşti. Maden İşleri'nde gerçekleşen operasyonun ardından Kurul üyeleri yeni görevden almaların ve gözaltıların olabiliceğini belirtmişlerdi.

SORUŞTURMA İHBARLA BAŞLADI

MADEN
İşleri Genel Müdürlüğü’ndeki ‘Beyaz Maden Operasyonu’nun perde arkası şöyle: Yaklaşık bir buçuk ay önce, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ile Bakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı’na Maden İşleri Genel Müdürlüğü ile ile ilgili bir ihbar mektubu geldi. İhbar mektubunda, Maden İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen maden ruhsatlarında usulsüzlük yapıldığını, ruhsat verilmemesi gereken kişilere para karşılığında ruhsat verildiği iddia edildi.

GÜLER ‘HAREKETE GEÇİN’ EMRİ VERDİ

BAKAN
Güler, ihbar mektubunda yer alan iddialarla ilgili olarak Teftiş Kurulu Başkanlığı’nı inceleme yapması için görevlendirdi. Teftiş Kurulu’nun yaklaşık bir aydır devam ettirdiği ön inceleme sonucunda, ihbar mektubunda yer alan iddiaların büyük kısmının doğru olduğu ve genel müdürlükteki usulsüzlüğün boyutunun ilk etapta 50 milyon dolara ulaştığı tespit edildi. Bunun üzerine, ön rapor Bakan Güler’e sunuldu. Ve Güler’den soruşturma oluru alındı.

GENEL MÜDÜR ÖZBEDEN İSTİFA ETTİ

GÜLER’İN
oluru üzerine, geçtiğimiz hafta Bakanlık Teftiş Kurulu, Maden İşleri Genel Müdürlüğü’ndeki usulsüzlük iddiaları üzerine soruşturma başlattı. Ancak, soruşturma sırasında müfettişler, personelin ifadelerini almakta bazı sıkıntılar yaşadı. Bunun üzerine, soruşturmanın selameti için Genel Müdür yardımcıları Nevzat Kavaklı ve A. İhsan İnce ile bir daire başkanı ve bir mühendisin görevden alınması istendi. Teftiş Kurulu’nun bu talebi Enerji Bakanı Hilmi Güler tarafından da onaylanınca, önceki gün saat 17.00 sularında söz konusu yöneticiler görevden alındı. Aynı gün, Maden İşleri Genel Müdürü Hilmi Özbeden de soruşturma nedeniyle istifa etti.

BOTAŞ DA OPERASYON KAPSAMINDA

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı, Maden İşleri Genel Müdürlüğü’nün dışında Botaş Genel Müdürlüğü’nde de ihalelerle ilgili inceleme başlattı. Teftiş Kurulu Başkanlığı’ndan iki müfettiş, başta Şahdeniz Projesi ve kompresör istasyonları olmak üzere ihale evrakları ile ilgili şirkette bilgi ve belge topladı. Botaş Genel Müdür Vekili Saltuk Düzyol’un yurtdışında bulunduğu bir sırada, Bakanlık müfettişlerinin gelerek evrak toplaması şirkette tedirginliğe yol açtı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TÜRKİYE'NİN TEZKERESİ DÜNYA'YI GERDİ

29 EKİM RESEPSİYONUNA TÜRBAN ÇÖZÜMÜ

'AFGANİSTAN'DA NE ARIYORLAR'
»  RUSYA BAŞKONSOLOSU:''EŞİM TACİZE UĞRADI''
»  ERDOĞAN, "SÜRECİ AKLISELİM BİÇİMDE SÜRDÜRECEĞİZ"
»  DTP'DEN AİHM TEHDİTİ
»  ESAD: KUZEY IRAK'A OPERASYON YAPILSIN
»  SARIGÜL, YİNE BAYKAL'I TOPA TUTTU
»  ''BU TASARI ASLA GEÇMEMELİ''
»  ERDOĞAN'DAN HAREKAT AÇIKLAMASI
»  .AKP’Lİ BELEDİYEDEN STAR YARIŞMASINA 100 BİN KONTÖR
»  İŞTE TBMM'NİN BEYÜTŞŞEBAP RAPORU
»  BAŞBAKANLIKTA SİGARA İÇENE CEZA
»  VERGİ BORCU OLAN PASAPORT ALABİLECEK
»  PKK YANDAŞLARI, KUZEY IRAK'TA MİTİNG YAPTI
»  ESAT: "OPERASYON YAPIN, YANINIZDAYIZ"
»  DTP'Lİ TUNCEL, KORUMA İSTEDİ!
»  İSTİKLAL MARŞ'LI REKLAMA CEZA YOK!
»  IRAK'TAN PKK'YA ÜLKEYİ TERK ET ÇAĞRISI
»  SINIRDA HAREKETLİ VE GERGİN SAATLER
»  BÜTÇE'DEN SAĞLIĞA 10, SAVUNMAYA 13 MİLYAR YTL
»  KARAYILAN'DEN BÜYÜK KENTLERDE EYLEM TEHDİDİ
»  "TATLISES, BENİ TEHDİT ETTİ"
»  VERDİĞİ ZAMLA UNAKITAN GEÇİNSİN
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.