Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2673
EURO
37,6148
IMKB
9.045,000
ALTIN
2.888,860
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ERDOĞAN, "ANKARA'DA İŞÇİ DOSTU HÜKÜMET VAR" DEDİ
ERDOĞAN,  ANKARA DA İŞÇİ DOSTU HÜKÜMET VAR  DEDİ
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da işçi dostu bir hükümet olduğunu belirterek, yapacakları düzenlemelerle örgütlenme özgürlüğü önündeki engelleri kaldıracaklarını ifade etti.
 
6.12.2007 - 14:30

Erdoğan,Türk-İş'in 20. Olağan Genel Kurulu'nda katıldı. Erdoğan, genel kurulda yaptığı konuşmada, Türkiye'de emek hareketin, çalışma şartlarını ve çalışanların haklarının bu noktalara taşınmasında Türk-İş'in tarihi katkıları olduğunu söyledi. Avrupa Birliği'ne katılım sürecinde Türk-İş'in yoğun katkılarını alacaklarını beliten Başbakan Erdoğan, günümüzde işçi-işveren ilişkileri, çalışma şartları, çalışma hayatı ile ilgili konuların düne göre daha farklı bir noktaya geldiğini, geçmişte işçi-işveren ilişkilerinin rekabet üzernine kurulu olduğunu, bugün ise diyalog, uzlaşma ve anlaşma gibi kavramların yer aldığını belirtti. Günümüzde herkesin yaşanabilir, kalkınmış ve milli geliri 10 bin doları üzerine çıkmış bir ülke istediğini ifade eden Erdoğan, ücretlerin insanca yaşam seviyesinde artmasının herkesin hedeflerinin kaydetti. Geçmişte yapılan genel kurul toplantılarına başbakanların ve bakanların katılamadığına işaret eden Erdoğan, o günlerin geride kaldığını belirterek, "Bugün Ankara'da işçi dostu bir hükümet vardır. Bugün Ankara'da işçinin arasından gelen bir başbakan var. Bugün Ankara'da çalışanların sorunlarını dert edinmiş bakanlar var. Bugün Ankara'da yanlış yapıldığında yol gösterecek, eleştirecek, işçi haklarını savunan bir Türk-İş vardır." dedi. Başbakan Erdoğan, hükümet olarak en önemli hedeflerininden birisinin diyalogun kurulması ve bunun kurumsal hale getirilerek, geliştirilmesi olduğuna işaret ederek, son beş yılda yaptıkları çalışmalar sonucunda, Zorunlu Tasarruf Kesintileri'ni işçilerle birlikte çözdüklerini ifade etti.

Erdoğan, devletin işçisine bu şekilde borçlu olmayacağına karar verdiklerini ve parayı belirledikleri takvimle ödediklerini kaydetti.

Başbakan Erdoğan, asgari ücret konusunda beş yıldır ciddi bir sorun yaşamadıklarını söyleyen Erdoğan, göreve geldiklerin asgari ücretin 184 YTL olduğunu, bugün ise asgari ücretin net 419 YTL olduğunu belirtti. Erdoğan, asgari ücretin bu süre içerisinde yüzde 127 oranında, reel artışın ise yüzde 40 olduğunu ifade etti.

Bu asgari ücretin kendilerinin gönüllerinden geçen rakam olmadığına işaret eden Erdoğan, "Her zaman söylüyorum. Biz 70 milyonun sorumluluğunu omuzlarımızda taşıyoruz. İmkanlarımızı zorlayarak, bugüne asgari ücret olsun diger ücretler olsun bunları bir noktaya kadar getirdik. İnşaallah bu iyileşme devam edecek, geçmişten gelen kayıplarda telafi edilecektir." dedi.

Erdoğan, asgari geçim uygulamasında 1 Ocak 2008'den itibaren başladıklarını belirtti.

Sendikalar Kanunu ile Grev ve Lokavat Kanunularında önümüzdeki aylarda yapacakları düzenleme ile örgütlenme özgürlüğü önündeki engellerin kaldıracaklarını ifade etti.

Erdoğan, Avrupa Birliği ve Uluslararası Standartları'nda bir seviye gelmesi yönünde çalışmaları devam edeceğini ifade etti.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


OĞUL UNAKITAN'A YARGI YOLU

EMEKLİ OLAMAYAN GENÇ VEKİLLERE TAZMİNAT KIYAĞI

BİR ZAMANLARIN MUHTEŞEM KADINIYDI ŞİMDİ ÇÖP TOPLUYOR
»  İSTANBUL'DA 55 BİN İZMİR'DE 12 BİN ÖLÜ
»  KOMANDOLAR TÜRKİYE'YE SIZAN 300 PKK'LI'NIN PEŞİNDE
»  TOKALAŞMANIN NEDENİ NE?
»  BİN 86 KADIN TÖRE KURBANI
»  MEHMETÇİK'TEN AĞLATAN MEKTUP
»  OTOBÜS'TE KİŞİYE ÖZEL TV
»  MİSYONERLERİN YENİ HEDEFİ SENDİKALAR
»  KİRLİ ÇAMAŞIRLAR KİRLİ İLİŞKİLER
»  RUS DONANMASI AKDENİZ'E İNİYOR
»  HAİN İHBAR ETTİ KAHRAMANA DAVA AÇILDI
»  ŞOK İDDİA: DÜŞEN UÇAK İÇİN RADAR SAPTIRILDI
»  BURASI MÜSTEMLEKE DEĞİL'İN FOTOĞRAFI
»  ÇOCUKLARI 5 YILDA PARLADILAR
»  TRAFİK'TE CEPLE KONUŞAN 52 YTL ÖDEYECEK
»  "TÜRKİYE BAĞIMSIZ KÜRT DEVLETİ'NE KARŞI DEĞİL"!
»  İNGİLİZ MEHMET'E GÖRE TÜRKİYE'DE ÜCRETLER FEVKALADE
»  BAKANA GÖRE BAŞBAKAN "BOP EŞ BAŞKANI " DEĞİLMİŞ
»  RAHŞAN HANIM, ORAN'DA ECEVİT'İN RUHU İLE YAŞIYOR
»  TOPTAN'DAN AKP'YE TÜRBAN SALVOSU
»  KREDİ KARTI ÜSTÜ KABE!
»  KÖŞK'E MANEVİ EVLAT
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.