Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,4513
EURO
43,6960
IMKB
9.394,000
ALTIN
4.054,820
 
Hava Durumu ANKARA
7 / 14 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ERDOĞAN: "BİZDEN İSPİYONCULUK İSTİYOR"
ERDOĞAN:  BİZDEN İSPİYONCULUK İSTİYOR
 
Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Terörle Mücadele Yasa (TMY) Tasarısı’nın, TBMM’ye bir hükümet tasarısı olarak gönderildiğini ifade ederek, "Bu saatten sonra hangi cümleyi kim koymuş, hangi cümleyi kim koydu? Bu konuşulmaz. Bu, edebe mugayirdir" dedi.
 
2.5.2006 - 14:21
      Erdoğan, "Muhalefet partisi bizden ispiyonculuk istiyor. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ne ispiyonculuk yakışmaz" dedi.
      Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan Erdoğan, kömürü vatandaşın evine kadar götürüp dağıttıklarını söyledi. Erdoğan, "Çünkü bizim insanımız, fakir fukaramız onurludur, onun onurunu kırmayacaksın" dedi.
      SSK’lı hastalara ilaçlarını serbest eczanelerden alma imkanı getirdiklerini hatırlatan Erdoğan, sosyal güvenlik ve genel sağlık sigortasıyla ilgili kanunların devrim niteliğinde olduğunu kaydetti.
      Erdoğan, "Biz yola çıkarken ne dedik: ’İnsanı yücelt ki devlet yücelsin’. Bundan kaynaklanıyor bu anlayış" dedi.
      "Sorunları yerinde görmeden, Anadolu’yu yaşamadan bu ülkede siyaset yapılmaz " diyen Erdoğan, "Ankara’da oturarak siyaset yapanlarla, sadece Ankara’dan Türkiye’ye bakanlarla aramızdaki fark budur" dedi.
     
     TERÖRLE MÜCADELE YASA TASARISI
      Başbakan Erdoğan, bir siyasi parti genel başkanının, "Terörle Mücadele Yasası’nda (TMY) 6. maddeyle ilgili son fıkrayı kimin koyduğunu, Türkiye’nin değişik yerlerinde, ülke dışında dolaşacağına Ankara’da otursaydın da bilseydin" dediğini ifade ederek, "Çünkü Ankara’nın hiç dışına çıkamamışlardı, Ankara’ya mahkum olmuşlardı, onun için de geldikleri gibi gitmişlerdi" dedi.
      TMY konusunda Hükümet olarak açıklamalar yaptıklarını dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu:
      "Bugün nihai açıklamayı yapacağım. Gönderilen TMY tasarısına şüphesiz ki bir çok kurumun, birimin katkısı vardır. Ama bu, TBMM’ye bir hükümet tasarısı olarak gönderilmiştir. Bu saatten sonra hangi cümleyi kim koymuş, hangi cümleyi kim koydu, bu konuşulmaz, bu edebe mugayirdir (aykırı). Ama bunların hepsi kayıtlarda, dosyalarda mevcuttur. Kalkmış muhalefet partisi bizden ispiyonculuk istiyor.
      Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ne ispiyonculuk yakışmaz.
      Biz bu talepleri almışız ve bu talepleri aldıktan sonra da Hükümet olarak TBMM’ye göndermişiz. Ha bu gönderdiğimiz, olmazsa olmaz mıdır?
      Hayır. Komisyonlarda görüşülüyor. İçişleri Komisyonu, AB Uyum Komisyonu’nda görüşüldü mü? Şimdi alt komisyonlara gitti mi? Adalet Komisyonu’na gelecek mi? Bütün buraları hep dolaşacak. Sizin çıkarmak istedikleriniz, ilave etmek istedikleriniz varsa, bunları komisyonlarda ortaya koyarsınız.
      Ama daha bunlar görüşülmeden muhalefet liderinin her zamanki el çabukluğuyla buralardan bir şeyler kapabilme gayreti içine girmesi, zaten anlaşılır gibi değil. Zaten onu da kimse anlamadı, anlayamadı.
      Bu konuda, akademisyenlerin yaklaşımlarını da gördünüz. Fakat bu bir nass (katilik) değildir. Buna rağmen bu komisyonlarda sonunda genel kurulda, değiştirilmesi gereken bir şey varsa değiştirilir, çıkarılması gereken varsa çıkarılır, eklenmesi gereken eklenir. O hukuk adamları kimlerse... Onları da söyledik zaten, bakanım da söyledi. Gönderin Adalet Bakanımıza veya Adalet Bakanı kendileriyle görüşür. Orada da değişmesi gerekenler neyse bunlar da değiştirilebilir.
      Çünkü bu; bir partinin, grubun malı değil, bu ülkenin malı olacak.
      Bunu hep birlikte sahiplenmemiz, katkıda bulunmamız lazım. Bir şey söylemiyorsun, bir katkı ortaya koymuyorsun, sadece gelip bir damga vuruyorsun. Diyorsun ki ’Bu, terör örgütü başının affını getiriyor.’ Yok böyle bir şey. Böyle bir şeyi AK Parti Hükümetinden beklemek bir defa mümkün değildir, böyle bir iftira, böyle bir bühtanla AK Parti’yi kimse karşı karşıya bırakamaz. Buna zaten muhalefetin kalitesi de müsait değildir. Böyle bir şeyi asla kimse bize yakıştıramaz. Bu konudaki kararlığımız, her şeyimiz çok açık ortadadır." - Başbakan Erdoğan, Hükümetin çözüm üretme hükümeti olduğunu dile getirerek, "Birbirine inanan, birbiri için üreten, bir diğerinin derdiyle dertlenen, sevincini paylaşan bir toplum olma idealimizi aşkla, heyecanla gerçekleştiriyoruz" dedi.
      Erdoğan, hafta sonunda Adana’da, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün 3.5 yıl içinde restorasyonunu gerçekleştirdiği 1111 tesisin tele konferans sistemiyle açılışlarını yapacaklarını bildirdi. "Tarihi mirasımıza sahip çıkma dönemi yaşıyoruz" diyen Erdoğan, bu çalışmaları yapan, başta Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin olmak üzere herkese teşekkür etti.
      Avrupa Şampiyonu olan Grekoromen Milli Takımı ile İtalya’daki Atletizm Şampiyonası’nda birinci olan Erzurum Şakir Paşa Lisesi’ni kutlayan Erdoğan, "Dadaşlar, orada yavrularıyla kükredi" dedi.
      Erdoğan, konuşmasının ardından, şampiyon lisenin öğrenci ve öğretmenlerine çeşitli hediyeler verdi.
      Hakkari, Şemdinli ve Yüksekova’dan gelen bir heyet de Erdoğan’a kilim hediye etti.
     


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BAKAN ÇİÇEK: ÖCALAN'A AF GELMİYOR

"AKP'LİLERİN BAŞ ÖRTÜLERİYLE EV GEÇİNDİRİLİR"

MUHALİFLERDEN BAYKAL'A: "KÜSKÜNLERİ GERİ ÇAĞIR"
»  DTP'YE RAKİP GELİYOR
»  ERBAKAN,MİLLİ GÖRÜŞ'Ü ELEŞTİRENLERE KIZDI
»  DEMİREL'DEN OLAY YARATACAK SÖZLER
»  "LÜKS RESTORANLARDA YAPILAN SİYASETTEN ANLAMAM"
»  "EN KORKAK HÜKÜMET"
»  BBP'DEN İKTİDAR KURULTAYI
»  AĞAR'DAN ERDOĞAN'A:"YİĞİTSEN ÇIK MEYDANA"
»  BAYKAL AĞIR KONUŞTU
»  GENÇ PARTİ'DE SÜRPRİZ İSTİFA
»  MHP:"AKP İÇİNDE APO PAZARLIĞI YAPILIYOR"
»  BAYKAL:"TMY GEÇERSE TÜRKİYE, ALLAK BULLAK OLUR"
»  "BAŞBAKAN NE DEMEK İSTEDİ?"
»  BAYKAL'DAN BİR İTİRAZ DAHA
»  TERÖRLE MÜCADELE YASA TASARISI ALT KOMİSYONDA
»  MGK TOPLANTISINDA KERKÜK ELE ALINDI
»  CHP'DEN ÇİÇEK'E YANIT
»  BAYKAL'DAN ŞOK İDDİA... "APO'YA GİZLİ AF ÇIKARILIYOR!"
»  CHP'YE GÖRE TMY, ÖCALAN'A AF NİTELİĞİNDE
»  SHP'Lİ VEKİL'DEN MECLİS'İ TERKETMEME EYLEMİ
»  TÜRKİYE'DEN IRAK'A PKK'LI CEVAP
»  MUMCU:"ASIL DERTLERİ CUMHURBAŞKAŞKANLIĞI"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.