Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
IMKB
9.109,000
ALTIN
2.922,340
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ERDOĞAN: TÜRKİYE'DE HAK ARAMA YOLLARI AÇIKTIR
ERDOĞAN: TÜRKİYE DE HAK ARAMA YOLLARI AÇIKTIR
 
Başbakan Erdoğan, Türkiye'de hak arama yollarının açık olduğunu belirterek, “Anayasal düzen içinde meşru zeminlerde kalanlar için işleyen bir demokrasi vardır” dedi.
 
30.12.2007 - 15:50
 Başbakan Erdoğan, 22 Temmuz seçimlerinin ardından yaptığı ilk ve 2007'nin son Ulusa Sesleniş konuşmasında 2007 yılının Türkiye için değişim takviminde son derece önemli merhalelerden geçilen ve çok önemli kazanımlar edinilen bir yıl olduğunu söyledi.
 
22 Temmuz seçimlerinde güven ve istikrarın, demokrasi ve cumhuriyetin birlik ve beraberliğin, ortak geleceğin kazandığını belirten Erdoğan, seçim sonrası yansıyan milli iradenin 60. hükümet olarak omuzlarındaki sorumluluğu daha da artırdığını ifade etti. Erdoğan farklı siyasi tercihlerde bulunan bütün vatandaşların iradesini ve sandıkta verdikleri mesajı dikkate alarak yola devam edeceklerini söyledi.
 
2007 MÜSTESNA BİR YIL
 
2007 yılı içinde Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı seçildiğini ve cumhurbaşkanının doğrudan halkoyuyla seçilmesi başta olmak üzere Türkiye'nin siyasi tıkanma noktalarını amaçlayan anayasa değişikliği paketinin kabul edildiğini anımsatan Başbakan Erdoğan, 2007 yılını bu açılardan “müstesna” bir yıl olarak değerlendirdi. Erdoğan, “Milletimiz, büyük zorluklarla, önemli sıkıntılara göğüs gererek kazandığı huzur ve istikrarından vazgeçmeyeceğini bir kere daha en güçlü biçimde ortaya koymuştur. Bu sebeple 2007'yi geleceğimiz adına milletimizin kar hanesine yazılan bir yıl, çok büyük bir kazanç olarak
görüyoruz” dedi.
 
OPERASYONLARIN TEK HEDEFİ TERÖR KAMPLARI
 
Erdoğan, TBMM'de tezkerenin kabul edilmesinin ardından 28 Kasım'da Türk Silahlı Kuvvetlerinin yetkilendirildiğini anımsatarak, bu çerçevede icra edilen operasyonların hedefinin sadece Irak'ın kuzeyindeki terör örgütünün kampları olduğunu dile getirdi. Türkiye'nin Irak halkına olumsuz bir tavır içine girmediğini ve Irak'ın toprak bütünlüğü ile istikranı bugüne kadar en çok destekleyen ülke olduğunu kaydeden Erdoğan, “Herkes bilmelidir ki, vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini, sınırlarımızın güvenliğini, birlik ve bütünlüğümüzü korumaktan başka bir amacımız yoktur” dedi.
 
Başbakan Erdoğan, dış dünyada yoğun bir diplomasi trafiği yürüterek terörü tecrit etmek için çok uygun bir vasat yakaladıklarını belirterek, bugüne kadar dostları bile tarafından yalnız bırakılan Türkiye'nin terörle mücadelesinde ilk kez dünyadan bu kadar güçlü destek aldığını söyledi. Erdoğan, “Bu süreçte siyasi, askeri, diplomatik, sosyal ve ekonomik araçları bundan sonra da kararlılıkla kullanmayı sürdüreceğiz. Türkiye 780 bin kilometre kare toprağıyla, bütün bölgeleriyle, 70 milyon insanıyla bir bütün olarak gelişecektir, kalkınacaktır,  özgürleşecektir” dedi.
 
"ANAYASAL DÜZEN İÇİNDE OLANLAR İÇİN İŞLEYEN DEMOKRASİ”
 
Bölücü terör örgütünün hedefinin, birlik ve beraberliği bozmak olduğunu belirten Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:
 
"Teröre verilecek en güzel cevap da millet olarak bugüne kadar yaptığımız gibi birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek, ortak hedef ve değerlerimiz etrafında kenetlenmektir. Türkiye'de hak arama yolları açıktır. Anayasal düzen içinde meşru zeminlerde kalanlar için işleyen bir demokrasi vardır. Dost, düşman herkesin kabul ettiği gibi Türkiye, son yıllarda demokratikleşme alanında devrim sayılacak reformlar gerçekleştirmiştir.”
 
Erdoğan, terörün hiçbir gerekçesinin olamayacağını ve terörle bir yere varmanın mümkün olmadığını söyleyerek, “İnsanlarımızın ihtiyaçlarını biliyoruz, yıllar içinde bazı ihtiyaçların ihmal edildiğinin de bilincindeyiz. Bu açıkları kapatmak, bu eksiklikleri gidermek, bölgelerimiz ve şehirlerimiz arasındaki gelir farklılıklarını en aza indirmek, böylece mahzun gönülleri şenlendirmek için samimiyetle çalışıyoruz. Doğusuyla batısıyla, kuzeyiyle güneyiyle, nerede yaşıyor olursa olsun her insanımızın varlığını aziz biliyoruz, her birine aynı muhabbetle hizmet götürmenin gayreti içindeyiz. Geçmişte bazı bölgelerimizin ihtiyaçlarına yeterince cevap verilmediği, yapılması gereken yatırımların ihmal edildiği bir gerçektir, ama bu üzücü tablo artık değişmeye başlamıştır, daha da değişecektir” diye konuştu.
 
8.4 MİLYAR YTL'LİK YARDIM
 
Batıda olanın doğuda da olması için tüm imkanlarını seferber ettiklerini söyleyen Erdoğan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesine yatırımlar hakkında şu bilgileri verdi:
-2003 yılından bugüne kadar yapılan yatırımların tutarı 8.4 milyar YTL.
-TOKİ tarafından 72 binin üzerinde konut inşaatına başlanıldı bunların 30 bine yakınının tamamlandı.
-KÖYDES projesi kapsamındaki yatırımlarda kullanılmak üzere 1.5 milyar YTL tutarında bir kaynak aktarıldı.
-1 milyar 212 milyon YTL tutarındaki sosyal yardım ödeneklerinin 5 yıl içinde bölgedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.
Bu yapılanların Türkiye'nin 81 vilayetine aynı yakınlıkta duran, 70 milyon insanın tamamına aynı şefkati ve ilgiyi gösteren yeni bir yönetim anlayışının işareti olduğunu söyleyen Erdoğan, “Zaten varlığını olumsuzluklara, düşmanlıklara, kin ve nefrete borçlu olan terör odaklarını rahatsız eden de işte budur” dedi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İMAM'DAN CAMİ BASKINI YAPTIRAN VAAZ

'2008'DE EKONOMİ BIÇAK SIRTINDA OLACAK'

AK PARTİ, VEKİLLERE DİL EĞİTİMİ VERECEK
»  YUNANİSTAN'DA DEPREM
»  İMAM'DAN ŞOK VAAZ!
»  MECLİS'TE YILBAŞI REHAVETİ
»  ERDOĞAN'A ÜST DÜZEY KORUMA ÖNLEMLERİ
»  İŞTE PKK'NIN KORKULU RÜYASI
»  BUZLARI ERİTEN BULUŞMA
»  PKK HACKERLERİNE DİKKAT...!
»  YEŞİL SAHADA BİR ÖLÜM DAHA
»  "İLK ÖNCE BARZANİ VURULMALI"
»  YÜZYILLAR SONRA NASRETTİN HOCA'NIN SÖZÜ TESCİLLENDİ
»  EL KAİDE'DEN ''BUTTO'YU BİZ ÖLDÜRMEDİK''AÇIKLAMASI
»  ELEKTRİK VE GAZ'DA ÇOK BÜYÜK KAZIKLAR GELİYOR
»  CANLI BOMBAYA KATLİAM İŞKENCESİ
»  YÖK BAŞKANI ÖZCAN HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
»  MİLLETVEKİLLERİNE CEP TELEFONUNDA KIYAK YARIŞI
»  IRAK'TA TÜRK KONVOYUNA MAYINLI SALDIRI
»  AK PARTİLİ VEKİLİN ERDOĞAN KABUSU
»  ERDOĞAN'DAN 'KUTSAL' AÇILIŞ
»  "TBMM, ÖCALAN'IN YARARLANACAĞI BİR DÜZENLEME YAPMAZ"
»  DTP, BARZANİ VE TALABANİ'YE GİDİYOR
»  "221 ESNETİLİRSEAPO BİLE YARARLANABİLİR"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.