Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
IMKB
9.900,000
ALTIN
2.875,160
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ERDOĞAN:"TERÖR ÖRGÜTÜ PANİK İÇİNDE"
ERDOĞAN: TERÖR ÖRGÜTÜ PANİK İÇİNDE
 
Başbakan Erdoğan üniversite açılışında 'terör örgütünün panik içinde eylemlerini arttırmasının altında demokratikleşme ve özgürleşme yatıyor.' dedi.
 
24.10.2008 - 00:24

Türkiye'nin geleceğine ilişkin son derece umutlu olduğunu ifade eden Erdoğan, "Üniversitelerimiz de öğrencilerimizin gözlerinde bu ışığı gördüm.Öğretim elemanlarımızda farklı bir heyecanı gördüm.6 yıldır eğitime yaptığımız yatırımların artık meyvelerini vermeye başladığını gördüm. Biz üniversitelerimizi sadece birer eğitim-öğretim kurumu olarak görmedik.Üniversiteler kuruldukları şehirde ekonomik kalkınmaya, sosyal dönüşüme, demokrasiye en önemli katkıyı sağlayacak kurumlardır.Yeni kurulan üniversiteleri 'tabela üniversitesi' diye eleştirenlerin gözden kaçırdıkları da budur."dedi.

-ÜNİVERSİTELER-


Üniversitelerin özgür ve demokratik aklın merkezi olması gerektiğini belirten Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü;

"Bu kampüsler içinde herşey özgürce konuşulabilmeli, tartışabilmeli.Kimsenin hakkına hukukuna zarar vermeden ülkenin çıkarları gözeterek herşey müzakere edilmeli.Hiç kimse fikirlerinden dolayı kınanmamalıdır.Farklı inanç ve yaşam tarzları sebebiyle dışlanmamalıdır. Sanal korkular ile niyet okumalar ile Türkiye'nin hangi noktalara geldiğini 2002 öncesi gördük.Hele hele biz bunu üniversite yıllarımızda yaşadık.Aynı sanal korkular ile Türkiye'yi munasır medeniyetler seviyesine taşımak mümkün olamaz.Aklı ve bilimi özümseyerek hareket edeceğiz.Çağdaş dünyaya sırtımızı dönmek mümkün değildir.Türkiye, dünya ile bütünleşerek gelişmek, kalkınmak ve demokratikleşmek durumundadır.

Bakın bugün ABD, İngiltere, Almanya gibi ülkeler yurtdışından gelen öğrenciler nedeniyle ekonomilerine ve bilimlerine çok büyük katkı sağlıyorlar.Bizim potansiyelemiz çok daha yüksek.Türkiye bu bölgenin eğitim üssü olma kapasitesine sahiptir.Yüzbinlerce yabancı öğrenciyi ülkemize çekebeliriz.Nitekim bu çalışmaları yapıyoruz.Farklı ülkelerin öğrencileri belki de imtihana tabi tutulmadan üniversitelerimizde okuma fırsatı bulabilecekler.Böylece üniversitelerimiz dünya üniversiteleri haline gelecek.Bir de burada okuyan yabacılar kendi ülkeleri ile Türkiye arasında köprü görevi görecek.Üniversite şehirleri kurmak için çalışmalarımız da devam ediyor.

-TERÖR-

Türkiye her alanda özgürleştikçe, üniversitelerimiz de arzu ettiğimiz özgür ortama kavuşacaktır.Terör örgütünün panik içinde eylemlerini arttırmasının altında demokratikleşme ve özgürleşme yatıyor. 6-7 yaşında çocukların arkasına saklanıp eylem yapacak kadar cehalet içindeler.Bunların yanı sıra demokratik zeminde siyaset yapma iddiası içinde olanların sorumsuzluğuna ne demeli...

Küçük çocukları istismar edip çatışmadan medet umacak kadar seviyesiz bir siyaset tarzı olamaz.O çoçukların okulla bilgisayarla buluşmasından rahatsızlar.O çoçukların okumasından rahatsızlar.Terör örgütü Türkiye'nin, bölgenin, kürt kökenli vatandaşlarımızın, bölgesel barış ve istikrarın, demokrasi ve hukukun açık bir düşmanıdır.Bu ortak düşmana karşı ortak bir mücadele yürütmek durumundayız.Terörden rahatsız olan herkes samimi bir tutum içine girmelidir.Tahriklere asla gelmeyeceğiz.Bölgemizi asla demokrasiden, özgürlüklerden bir kenarda ayrı tutmayacağız.Ülkeyi gerilimlere sürüklemeye çalışanların oyununa asla gelmeyeceğiz. Birlik ve beraberlik içinde yolumuza devam edeceğiz"

-EKONOMİ-

Ekonomik durum ile de açıklamalarda bulunan Erdoğan, borçlanma konusunda kamuoyunun yanıltıldığını belirterek şunları söyledi;

"Borçlanma konusunun istismarı yapılıyor.Borçlanma konusunda konuya hakim olmayanların yaptığı açıklamalar kamuoyunu yanıltıyor.

Borçlanma dünya üzerinde her ülke için son derece doğal bir finans bulma yöntemidir.Her ülke kendi ya da uluslararası piyasalardan borç alır.Önemli olan ne kadar faiz ödeyerek ve ne kadar süre ile borç alıyorsunuz? Borç stokunuz GSYİH ne kadarını oluşturuyor?Yani borcu çevirebiliyor musunuz? 2002 yılında Türkiye'nin borç stoku 215.3 milyar dolar idi. 2008 yılının ikinci çeyreğinde 235 milyar dolar. Borç göstergelerinde asıl olan kamu borç sotukun, GSMH'ye oranıdır.Borcun rakam olarak büyümesi birşey ifade etmiyor çünkü GSYİH borçtan daha fazla artıyor.Türkiye bugün çok sağlam bir borç yapısına kavuşmuştur.Küresel kriz Türkiye'yi az etkileyecek derken bu sağlam yapıya dayanak bunları söylüyoruz



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


DTP'Lİ TUNCEL'DEN ŞOK İDDİA

MAHKEME BAŞKANI DA DİNLENDİĞİNDEN ŞÜPHELENİYOR!

ERDOĞAN'DAN BAHÇELİ'YE DAVA
»  HAKİM'E RÜŞVET GÖZALTISI!
»  DURMUŞ YILMAZ KONUŞTU, DOLAR GEVŞEDİ
»  ERGENEKON DURUŞMASINA ARA VERİLDİ
»  ERGENEKON SANIĞINDAN ŞOK İDDİA
»  29 EKİM'DE KÖŞK'E SMOKİNLİ DAVET
»  DENGİR FIRAT, O GECEYİ ANLATTI
»  TARİHİ DAVADA İKİNCİ GÜN
»  "ERGENEKON'CU GENÇ OĞLAN, DÖN ARKANA BAK"
»  "APO' İLE BAYILA BAYILA ROPÖRTAJ YAPARIM"
»  GUİZA'YA SERVET
»  "ANAYASA MAHKEMESİ, YETKİLERİNİ AŞTI"
»  FİRST LADY'YE PARA YETMEDİ EK BÜTÇE ÇIKTI
»  "TOPLUMDA DİNLENİYORUM PARANOYASI VAR"
»  TERÖRLE MÜCADELE SİLBAŞTAN
»  KPSS SONUÇLARI AÇIKLANDI
»  "AYHAN ÇARKIN'IN SÖZLERİ HER DURUMDA SUÇTUR"
»  ERDOĞAN'A KOMÜNİZME HAKARET DAVASI AÇTI
»  PKK'NIN GECE TOPLANTISINA OPERASYON: 2 PKKLI ÖLÜ
»  ZEKERİYA BEYAZ YOĞUN BAKIMDA
»  İÇİŞLERİ "İŞKENCE YOK" RAPORUNU YALANLADI
»  MHP'DEN FİNANSAL KRİZLE İLGİLİ RAPOR
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.