Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
IMKB
9.109,000
ALTIN
2.922,340
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ERDOĞAN, YİNE CHP'YE YÜKLENDİ
ERDOĞAN, YİNE CHP YE YÜKLENDİ
 
Başbakan Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuşma yaptı:
 
1.7.2008 - 13:27
Türkiye ne zaman gücünü toparlasa bu milletin önüne daima setler çekilmiştir. Değişim isteyenler Türkiye'nin küresel bir aktör olmasından yanadır. Değişime direnenler imtiyazlarını korumaktan, Türkiye'nin gücünü iç çekişmelerle harcamaktan yanadır. AKP Türk siyasetinde değişimin gelişimin AB'ye üyeliğin yegane adresidir. Tahammül edilemeyen AKP değildir, tahammül edilemeyen demokrasidir, halkın isteğidir.

Kim ne engel çıkarırsa çıkarsın Türkiye'nin demokratikleşmekten başka yolu yoktur.

Türkiye'yi karanlık girdaptan çıkartan AK Parti hukunun gücüne güç kattı. Ak olana kara deme alışkanlığını sürdüren CHP'yi dünya bile kabul etmiyor. Karanlık hesapları yoksa bizim gibi internet sitelerinden yayınlarlar.

Kendi hesabını veremeyenler kimseden hesap soramaz. Biz hesaplarımızı internetten açtık. Kayıt dışı yönetim ve kayıt dışı siyaset olmaz. Kendilerini açamayanlar ülkelerini de açamazlar. Kapıları doğuya da batıya da kapalıdır.

Diyor ki Baykal Atina'ya gidersek demokratik olmadığımızı söylerler. Solculuk iddiasının boş olduğunu otoriter anlayıştan yana olduğunu söylerler. Bu yüzden Atina'ya gidemedi. Anında Ayaş'ta dut yemeye gitti. Bu da çok anlamlıdır.

Sosyalist Enternasyonel'de 180 parti var. Hangisi CHP'nin düştüğü duruma düştü? Baykal halka yumruk salladığı için Atina'ya gidemedi. Bunu göğsünü döve döve söyleyemediği için. Başkan yardımcısı olduğu kurumda partisini bile savunamayan adam nasıl Türkiye'yi savunabilir.

Kendi partisinin hesaplarını bile tutamayan kişiye bu ülkenin hesapları nasıl teslim edilir. İşte bu yüzden millet CHP'ye iktidar yüzü göstermiyor. Eminim ki bundan sonra da göstermeyecek. Telekulak olayında sorumsuz iddialarının altında ezildiler. Özür dileyeceklerine emniyeti suçlama yoluna gittiler.

Petrolün varil fiyatı 22 dolardan 140 dolara çıktı yıl sonunda 200 dolara çıkar. Sadece doğalgaz çevrim santrallerinden elde ettiğimiz elektrik enerjisi yüzde 52'dir. Maliyeti yükselişle birlikte arttı. 5 yıl elektriğe zam yapmadık. Şimdi zamları otomatiğe bağladık. Dünya genelinde enerji güvenliği kaygısı var.

Petrol ve doğalgaz rezervlerinde zengin kaynaklarınız yok. Yüzde 73'ünü dışarıdan ithal ediyoruz. Cari açığın 31 milyor doları petrolden geliyor.
Enerji talep eden Çin'den sonra ikinci büyük ülkesiyiz. Çünkü fabrikalar çalışıyor. Sanayi üretiyor.

Biz sizin enerji bakanlığı dönemini de biliriz. Unutmayın Tüpraş kuyruklarını su, margarin, su katılmış süt kuyruklarını. Bu millet henüz unutmadı. Türkiye yaşadığı hızlı büyümeye karşı enerjide darboğaz yaşamıyorsa hükümetimizin attığı adımlar sayesindedir. Görevi devraldığımızda doğalgazlı il sayısı 9 idi. Şimdi 59'a çıktı. İnanın bunu Baykal bilmez.

Yarını da düşünerek enerji yatırımları yapıyoruz. Bakü-Ceyhan projesiyle 2.2 milyar dolar kazandık. Doğalgaz borusu 4230 km iken şimdi 10 bin km oldu. Şahdeniz dogal gaz projesini başladık ve bitirdik. Samsun-Ceyhan projesinin çalışması devam ediyor. "Su akar Türk bakar" yerine "Su akar Türk yapar" mantığını çalıştırıyoruz. Enerji noktasında durmak yok Enerji talebini giderecek hamlenin içindeyiz.

Büyümede tarım ve imalat sektörü dikkat çekiyor. İlk çeyrekteki rakamlar sevindirici. Tüm belirsizliklere ve küresel dalgalanmalara rağmen Türkiye'nin ısrarla geleceğe emin adımlarla yürüdüğünü gösteriyor.

Sağlık sistemini ilgilendiren önemli kararlar aldık. Bir kısım çevrelerin olumsuz beklentilerine rağmen belli bir mutabakata varıldı. İskonto oranları düşürüldü. Böylece eczacılardan ortalama yüzde 3 yükü kaldırdık.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BAŞSAVCI: "AKP KAPATILMALI"

BAHÇELİ'DEN ERGENEKON DEĞERLENDİRMESİ

ERDOĞAN, GÖZALTILAR İÇİN NE DEDİ?
»  "ATATÜRK'Ü VE CUMHURİYET'İ SEVMEKLE SUÇLANIYORUM"
»  POLİS, CUMHURİYET'TEN NELER ALDI?
»  BAHÇELİ'DEN ERDOĞAN'A SERT YANIT
»  GÖZALTILARDAN ERGENEKON SAVCISININ HABERİ YOK
»  YARGITAY CUMHURİYET BAŞSAVCISI ANAYASA MAHKEMESİNDE
»  TİMES'TEN TÜRKİYE UYARISI
»  SİNAN AYGÜN DE GÖZ ALTINDA
»  FLAŞ..FLAŞ.. ANKARA'DA ŞOK OPERASYON
»  BAYKAL'IN KOLTUĞUNA TALABANİ OTURDU
»  "TSK'YA KİMLER, NEDEN SALDIRIYOR"
»  "AKP KAPATILSADA AB MÜZAKARELERİ DURDURULAMAZ"
»  ERDOĞAN, YERİN DİBİNE GİRECEK
»  JANDARMA'NIN ZIRHLILARI GECEDE VURACAK
»  DİNLEME YETKİLERİNE BOZMA İSTEMİ
»  İLAÇ KRİZİNDE GELİNEN SON NOKTA
»  OLAY SOHBETİN KAHRAMANLARI BULUŞTU
»  "AKP'LİLERİN HEVESİ KURSAĞINDA KALDI"
»  "BULDUK, BU KADAR GAYRİMENKULÜ NEREDEN BULDU?"
»  HAYATININ EN ACI HABERİNİ YAPAN GAZETECİ
»  "SORUNUMUZ, AKP'YE OY VERENLERLE"
»  SOSYALİST ENTERNASYONEL'DE CHP İÇİN BİR KARAR YOK
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.