Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,0714
EURO
37,6042
IMKB
9.045,000
ALTIN
2.885,980
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ERDOĞAN'A " F " TİPİ TUZAK İMASI
ERDOĞAN A   F   TİPİ TUZAK İMASI
 
Erdoğan’a tuzağı ve İngiliz muhibbi NTV ile Radikal’in laikleri kışkırttığını AKP’ye yakın Yeni Şafak yazdı, F tipi kurbanı eski AKP’liler de doğruladı
 
4.6.2008 - 00:10

İşte cemaat-İngiliz işbirliğinin operasyonu: Yargıyı baskı altına al, Başbakan'ı köşeye sıkıştır ve devre dışı bırak, Gül'e destek sağla

TÜRKİYE’NİN içinde bulunduğu siyasi kriz, Türkiye üzerinde emelleri olan içte ve dışta tüm güçleri harekete geçirdi. Başörtüsüyle ilgili yasa değişiklikleri ve AKP’nin kapatılma davası konusunda karar aşamasında olan Anayasa Mahkemesi’ne baskı yapan iç ve dış güçlerin hedefinde özellikle Başbakan Erdoğan olduğu ifade ediliyor. Başbakan Erdoğan’ı devre dışı bırakmayı amaçlayan operasyonun son ayağının ise İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in Türkiye ziyareti olduğu iddiaları gündeme geldi. Üstelik bu iddiayı dillendiren de AKP’ye yakınlığı ile bilinen Yeni Şafak Gazetesi’nin yazarı Yusuf Kaplan...

Kaplan, dün “İngilizlerin Erdoğan’ı devre dışı bırakma operasyonu (mu?)” başlıklı köşe yazısında, hedeflenen şeyin Başbakan Erdoğan’ı kışkırtarak köşeye sıkıştırmak ve böylelikle Erdoğan’ı devre dışı bıraktıracak süreci işletmek olduğunu ileri sürdü. Bu iddialar, Fethullah Gülen baskısı sonucunda 22 Temmuz seçimlerinde AKP’de listede dışı kaldığını düşünen eski AKP’li vekiller tarafından da doğrulandı. İsmini vermek istemeyen eski AKP’li vekiller, Fethullah Gülen’in AKP içerisindeki ağırlığını doğrularken, parti içerisindeki Gül-Erdoğan çekişmesine dikkat çektiler.

Kaplan’ın iddiası

Dillendirilen bir başka iddia da, 120 ülkede 700’den fazla okulu bulunan Fethullah Gülen cemaatinin, okullarının ve ticari ilişkilerinin bulunduğu bu ülkeleri Başbakan Erdoğan’a ve Anayasa Mahkemesi’ne baskı yapmak için yönlendirdiği yönünde. Eski AKP’liler ve Yusuf Kaplan da bu iddiaları güçlendiren tezler ortaya koyuyorlar. Kaplan, iddialarını şöyle dillendiriyor:

“Dışişleri Bakanı Ali Babacan’ın son derece doğru ve haklı ama zamanlaması bakımından da o ölçüde yanlış açıklamasına Türkiye’deki İngiliz muhibbi çeşitli televizyon ve gazetelerin ‘mal bulmuş mağribi gibi’ yapışmaları, Diyanet’in üzerine ilkel bir şekilde saldırmaları, Şerif Mardin’in laik Cumhuriyet’in ‘iyi, güzel ve doğru fikrinin olmayışı’ gibi laikleri kışkırtıcı açıklaması üst üste konunca hedeflenen şeyin ne olduğunu görmekte zorlanmayız. Özetle, ilginç Bizans oyunları oynanıyor ve İngilizler perde arkasından bu oyunları idare ediyorlar.”

AKP çok parçalı

Türkiye siyaseti üzerinde Fethullah Gülen cemaatinin etkili olduğu yönündeki bir başka iddiayı ise HYP Genel Başkan Vekili Yaşar Okuyan dile getirdi. AKP içerisinde söylendiği gibi 2 değil çok parçalı bir yapının olduğunu ileri süren Okuyan, “Türkiye’de AKP’nin iktidarda olduğu son 6 yıldır çok ciddi huzursuzluk var. Özellikle son bu dinleme olaylarının ayyuka çıkması herkesi tedirgin etti. Tüm bu yaşananlarda bir tarikat bağlantısı olduğu yönünde iddialar var. Bu çok ciddi bir durumdur” diye konuştu.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TBMM DİNLEME ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURUYOR

OBAMA, GEREKLİ DELEGE SAYISINA ULAŞTI

RUSLARIN CANI CANDA TÜRKLERİNKİ PATLICAN MI?
»  TBMM'DE HZ. MUHAMMED KAVGASI
»  GÖKÇEK'İN BEL-PA GENEL MÜDÜRÜ BEYAZ'IN DAVASI BAŞLADI
»  TRT REKLAMDAN DEĞİL ELEKTRİK PARASINDAN KAZANIYOR
»  BAHÇELİ,KÜRTÇE TRT YAYININA ÇOK SERT ÇIKTI
»  EN DEĞERLİ TIME KAPAĞI ATATÜRK
»  ŞAHİN, JANDARMA'YA AÇILAN DİNLEME DAVASI İÇİN NE DEDİ?
»  AF İSTEYEN ÖĞRENCİLERİN SİTESİNİ KAPATTIRDILAR
»  CHP'Yİ Tİ'YE ALAN ŞİİR REKOR KIRIYOR
»  AİHM TÜRBAN KARARINDA ISRARLI
»  TÜRBAN DAVASI KARARI AKP DAVASINI ETKİLER Mİ?
»  ULAŞTIRMA BAKANI,'DİNLENME'Yİ ANLATTI
»  OKUL DAMINDA DERS SAATİNDE NAMAZ
»  TARIM BAKANI EKER'İN ACI GÜNÜ
»  BAYKAL: "ERDOĞAN, HESAP VERMEYE HAZIRLASIN"
»  FLAŞ..FLAŞ.. ERKAN MUMCU, HASTANEYE KALDIRILDI
»  TURKCELL'İN BELGESİ CHP'DE
»  DTP GRUP TOPLANTISI İPTAL EDİLDİ
»  AİHM'DEN TÜRBAN'A 1 RET, 1 KABUL
»  ULUSA SESLENİŞ'E GÖZ ENGELİ
»  ASKER SEVKİYATINDA KAZA, 2 ŞEHİT
»  BAHÇELİ'NİN 'DİNLEME' ÖNLEMİ AZ VE ÖZ KONUŞMAK
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.