Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
IMKB
9.109,000
ALTIN
2.922,340
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ERDOĞAN'DAN BAYKAL'A, 'DİK DUR' TAVSİYESİ
ERDOĞAN DAN BAYKAL A,  DİK DUR  TAVSİYESİ
 
Başbakan Erdoğan'dan Baykal'a çarşaf açılımı desteği geldi. Erdoğan "Türkiye'yi anladılar bunun için mutluyum" ifadesini kullandı.
 
25.11.2008 - 12:20

Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu.


Yeni bir döneme giriyoruz. Eğer hakikaten asil bir çıkışsa asil bir hareketse ben bu değişim dönüşüm yapanları huzurlarınızda kutluyorum.

Bu gelişmeler güzel şeyler. Temennim odur ki bunun arkası gelsin, kesilmesin. Tabi olumsuz çıkışlar olacaktır. Sayın Baykal buna karşı dik durmalı, boyun eğmemeli.

Bu duruş böyle devam ederse inanın ülkenin birçok sorunu da çok daha çabuk çözülür. Siyasetin temeli tutarlı olmaktır, dürüst olmaktır aynı çizgide olmaktır. Aksi hep istismarlarla anılır, hep kaybettirir.

Bu asil bir duruş. Gerçi seçim var ama olsun. Bu değişim ve dönüşümden umutluyum. Türkiye'yi nihayet anladılar bunu için mutluyum.

Ülkemde yoksul olan kesimlere hitap ediyorum. Ben diyorum ki iş gücü olmayan vatandaşım, dar gelirli vatandaşım, git kaymakamlığa müracaatını yap.

Sosyal dayanışma ve yardımlaşma fonu senin yardımına ulaşacaktır.
Müracaat ettiği zaman 150 YTL alır, yemeği gider, kömürü gider. Çocukları içinde erkek kız ilköğretim ortaöğretim onlara da her ay destek gider.

45 metrekarelik yeni daireler yapmamız lazım. Hiç bir geliri olmayanları bulup onlardan kira almayacağız. İş bulana kadar. sonra ayda 100 YTL taksit alacağız.

Eğer böyle bir gerçek varsa sorumluluk mevkiinde olan bizler duyarsız kalamayız. Bugüne kadar duyarsız kalanlar gibi olamayız. Sosyal devlet ilkesi Anayasa'da yazıyor. 

Kömür yardımlarını diline dolamışlar. Şu ifade çok çirkin. "Yandaşlarına dağıtıyorlar" diyorlar. Elinize dilinize dursun. Bütün bu yardımlar kaymakamlarımız vasıtasıyla fakir fukaraya dağıtıyorlar.

Onlar köy yolunu, mezrayı bilmez. Orada 10 hane bile olsa farketmez. İnsan var orada ulaşacaksın suyunu yolunu götüreceksin. İnsanı yücelt ki evlet yücelsin.

Çalışmalarımızla 99 bin öğretmeni dizüstü bilgisayar sahibi yaptık. Öğretmen atamalarında adil bir sistem kurduk. Öğretmenlerimizin çok daha iyisine layık olduklarını gayet iyi biliyoruz. İmkanlarımız geliştikçe bunları öğretmenlerimize yansıtacağız.

İtalya ile dış ticaret hacmimiz 17 milyar dolara yaklaşmış durumdayız. ATAK helikopter projesi de iki ülkenin ortak ürünü. Yüzde yüzde yerli üretilecek helikopter savunma sanayisine katkı sunacak.

Kriz en az zararla atlatacaktır. Kimse hükümeti sıkıştırarak "neden bizde böyle paket yok?" diyerek her hangi bir şey beklemesin. Biz açıklayacağımız paketler için taraflarla görüşüyoruz ama kusura bakmasınlar ama krizi fırsata dönüştürme pirimi kimseye vermeye niyetimiz yok.

Bu ülkede tüyü bitmemiş yetimin hakkı var. Açıkça söylüyorum. Krizde puslu havayı sevenler var. Bunlara fırsat vermeye niyetimiz yok. Kim nasıl etkileniyor bu önemli.

Bu kriz AK Parti'nin çıkardığı kriz değildir. Krizin kaynağı Amerika'dır, Avrupa'dır. Oradan gelen rüzgar söz konusu. En az bizi inşallah etkileyecek. Sınırların kapatılması mümkün değil. Dayanışma ile krizin etkileri hızla atlatılacaktır.

Ticarette 2010 sonunda 6 milyar dolar hedeflyoruz. Doğalgaz hattı Ceyhan'dan Hindistan'a uzanacak. Boğazlarımız ham petrol taşıyıcılığından kurtulmuş olacak. Beraberinde navlun fiyatları da inecek.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


MECLİS'TE CANLI BOMBA PANİĞİ

PİYASALARDA BAHAR HAVASI VAR

ÜSTÜNE GİDİLMESE İŞKENCECİLER KURTARILACAKTI.
»  ERDOĞAN'IN,BIRAKIRIM' TAKTİĞİ KİMİ HEDEFLİYOR?
»  "KAFANIN İÇİ DE DIŞI DA ÖRTÜLMEMİŞ OLMALI"
»  'BOMBALARI BIRAKIN' DERSE DÜŞÜNÜRÜZ
»  KÜRTLERİN TEMEL SORUNU 'ÇAKMA SEYYİD' DÜZENİ
»  ERDOĞAN: SİYASETİ BIRAKIRIM DEMEDİM Kİ!
»  ÜNLÜ BİLİM ADAMI EİNSTEİN, ATATÜRK'TEN NE İSTEDİ?
»  KÜRTLER SİLAHLANIYOR
»  YÜKSEK TANSİYONA KARŞI "BÖCEK YİYİN" DEDİLER AMA
»  ZEKERİYA KARAMAN'A DENİZ FENERİ SORGUSU
»  KANADOĞLU BEYİN KANAMASI GEÇİRDİ
»  ERGENEKON'DA GİZLİ BELGE SORULARI!
»  BAKAN ŞAHİN'DEN "ERGENEKON" AÇIKLAMASI
»  BÖYLE MEB'İN BÖYLE ÖĞRETMENİ
»  ATATÜRK'ÜN AJAN PRENSESİ
»  "AKP APO'YU ÜÇ AŞAMADA ÖZGÜR BIRAKACAK"
»  YAŞAR NURİ HOCA'DAN BAYKAL'A ÇARŞAF DESTEĞİ
»  FLAŞ.. SARKİSYAN TÜRKİYE'YE GELİYOR
»  BARZANİ, GİZLİCE SİLAHLANIYOR
»  615 PKK'LI, ÖCALAN'IN YANINA GİTMEK İÇİN BAŞVURDU
»  KARAYALÇIN, SHP'DEN İSTİFA ETTİ
»  IMF CİMRİ DAVRANDI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.